Reklama

Reklama

Živí mrtví - Série 2

(série)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Druhá řada seriálu se zabývá osudy skupiny přeživších potom, co opustila Atlantu ve snaze dosáhnout Fort Benningu. Příběh série se odehrává převážně na farmě Hershela Greenea (Scott Wilson), na níž skupina našla dočasné útočiště a základnu při pátrání po Sophii Peletier (Madison Lintz), která se ostatním ztratila v průběhu útoku nemrtvých. Děj se více zabývá jednotlivými charaktery, které tu procházejí často značným vývojem, i vztahy mezi postavami více než v řadě první. (Necrotongue)

(více)

Recenze (58)

vojtaz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět, první polovina super (tak do 7. dílu), potom už zase trošku degenerace (s výjimkou dílu podsedního), redukce postav je jistě správná věc, ale bojím se, že si scénárista vybral ty nepravé... zvláště bez jedné postavy už ta 3. série nebude taková, jaká by být mohla. Navíc se znásobují totální kraviny a iracionalita v seriálu (a Carl mě vyloženě štve). Ale stále dobré a originální (75%) ()

IvoB 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada v kvalitě kapku polevila. Především nabobtnala z 6 na 13 dílů, což trošku rozmělnilo příběh. (pozn. Srovnání s komiksem: 1. svazek = 1. série, 2. svazek = 2.série, tj. 2x tolik stopáže na cca stejné množství předlohy). Zároveň se dění odehrává v jednom místě. Je ovšem chvalitebné, že se dokázal seriál částečně oprostit od předlohy a předává !vlastní verzi" příběhu. Druhou sérii tak považuji stále za velmi silnou. Přichází na scénu nové postavy, přičemž charaktery již těch ustavených se neustále prohlubují. Atmosféra je stále super, i když trošku komornější. – 4* (7/10) ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jejda to bola bieda! Po nie dokonalej, ale zaujímavé veci do budúcna sľubujúcej prvej sérii prišla druhá, s ňou viac dielov, dej bol umiestnený na nudnú farmu a začal byť miestami až neskutočne naťahovaný. Masky stále vysoko kvalitné, ale to nestačí. Gore miestami až samoúčelné, ale šokujúce a napínajúce na vracanie. Herci sa stále snažia, ale scenáre sú hrozné. ()

Toka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

|| 2. série – 95% Zombie parafráze na westernovku s šerifem v hlavní roli funguje senzačně. Ale kdyby vše zůstalo při starém, byla by to nuda a tak jsme svědky jedněch z nejlepších vývojů charakterů za sezónu. A dokonce to i dává smysl. Celá série si zároveň zanechává potřebnou dynamiku a atmosféru. Je až k neuvěření, jak tvůrci dokáží vměstnat nějakou napínavou akci skoro každý druhý díl a přitom se nechytat scénáristického stébla. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria sa niesla v duchu originálneho road movie, ale aj antifeminizmu. Matka stratí dcéru v lese, ale chodia ju hľadať len cudzí chlapi. Ona zatiaľ plače v karavane. Neskôr sa presunie plakať na priľahlú farmu, aby občas zvládla mužom za to hľadanie poďakovať. Druhá žena sa chce silou-mocou učiť strieľať, no prvýkrát to skúsi na nesprávny živý terč v podobe statočného chlapa, vracajúceho sa z výpravy po stopách spomínaného strateného dievčatka. Tretia žena ide zavolať chlapov späť, lebo sa zdržali v meste, ale po pár metroch prestane sledovať cestu a havaruje. ()

Galerie (313)

Zajímavosti (67)

  • Počas scény, keď Shane (Jon Bernthal) rozbije okno a vypustí všetkých zombíkov, posledný zombík, ktorý vyjde von a pozrie na Ricka (Andrew Lincoln), je jeden z maskérov. Hrá aj zombíka, ktorý sa prechádza po poli. (molcan2)
  • V jednom momente scény, v ktorej zranený Daryl, ktorého hrá Norman Reedus, leží na zemi a halucinuje počas rozhovoru so svojím bratom Merleom, sa Darylovi na tvári objaví bolestný výraz. Herec Michael Rooker (Merle) neskôr vysvetlil, že počas natáčania Reedusa v tej chvíli uhryzol do krku veľký mravec a on jednoducho zakomponoval bolesť do scény. (molcan2)
  • Pruitt Taylor Vince (Otis) vďačí za svoju kariéru počítačovej chybe, ktorá ho zapísala do triedy dramatického umenia na strednej škole. (molcan2)

Reklama

Reklama