Reklama

Reklama

Živí mrtví - Série 2

(série)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Druhá řada seriálu se zabývá osudy skupiny přeživších potom, co opustila Atlantu ve snaze dosáhnout Fort Benningu. Příběh série se odehrává převážně na farmě Hershela Greenea (Scott Wilson), na níž skupina našla dočasné útočiště a základnu při pátrání po Sophii Peletier (Madison Lintz), která se ostatním ztratila v průběhu útoku nemrtvých. Děj se více zabývá jednotlivými charaktery, které tu procházejí často značným vývojem, i vztahy mezi postavami více než v řadě první. (Necrotongue)

(více)

Recenze (58)

mm13 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po pozretí druhej série sa už nemienim brániť nadšeniu takému veľkému, že ma pri sledovaní ďalších pravdepodobne čaká sklamanie. Moje nadšenie však nepramení zo skvele budovaného napätia ani z chutného gore. Sú to v prvom rade postavy - napísané tak pozorne, že niet jedinej, ktorej by sa nedalo rozumieť. Žiadne jednorozmerné figúrky a napríklad vývoj, akým prejde ústredné duo Rick Grimes a Shane Walsh nemá obdoby. Z Ricka, panáčika z úvodu, sa stáva chlap na svojom mieste, ktorý neprestáva byť opatrný vo svojich rozhodnutiach (a nie, nemá to ľahké), zároveň však neváha zobrať na seba väčšinu najťažších "exekúcií" a plnú zodpovednosť. A Shane, ktorý okolo seba šíri väčšie peklo než samotná zombie epidémia, sa v tom zo všetkých najviac škvarí sám. Nemožno ich však označiť za hlavných ťahúňov, pretože ako píšem, niet tu slabého charakteru, akurát nie všetci, prirodzene, dostanú dostatočný priestor. Úžasná práca, scenáristi zvládajú náčrty aj drobnokresbu a aj keď tu niet núdze o zvraty, nezaznamenal som jediný moment, kedy by mi niečo hoci len zaškrípalo. Dúfam, že to nasadenie tvorcom vydrží čo najdlhšie. A keď nie, stále tu máme komiks, ktorý si jedného dňa budem musieť zaobstarať... nech to stojí čo to stojí. (komentár z roku 2014) ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jejda to bola bieda! Po nie dokonalej, ale zaujímavé veci do budúcna sľubujúcej prvej sérii prišla druhá, s ňou viac dielov, dej bol umiestnený na nudnú farmu a začal byť miestami až neskutočne naťahovaný. Masky stále vysoko kvalitné, ale to nestačí. Gore miestami až samoúčelné, ale šokujúce a napínajúce na vracanie. Herci sa stále snažia, ale scenáre sú hrozné. ()

Reklama

Renfield 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Právě v této sérii přichází velká chyba tvůrců, kterou si snad neuvědomují (?!) a činí ji do dnes. Jde samozřejmě o větší počet dílů, natahování je znát až příliš. Téměř od začátku se hledá Sophie a hledá se přes více než polovinu série! Zbytek vyplní občasná akce, ale především "vysedávání" na farmě. To by nemuselo být až tak špatné, zase je možnost více poznat dění ve skupině. Jenže když jsou postavy tak špatně napsané, jejich dialogy často směšné, je brzy po poznávání. Alespoň že nejen vnitřní souboj Ricka a Shanea funguje vcelku slušně. Setkání s jinou skupinou mohlo být více rozvedeno, ale to přijde... Co je třeba pochválit jsou výborné poslední epizody, obzvlášť ta závěrečná a její výborný prodloužený úvod. Jako plus vnímám i to, že ubylo několik ne příliš sympatických postav. 70% ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak som nakoniec rád, že som dal tomuto seriálu ešte jednu šancu. Druhá séria, aj keď rozťahanejšia ako prvá, bola ale zaujímavejšia, krvavejšia a hlavne akčnejšia. Dej sa presunul na farmu, kde sa udialo množstvo pamätihodných udalostí (studňa, stodola, finálny nájazd "hordy"). Postáv nám najprv rapídne pribudlo ale v posledných častiach série mnoho ubodlo. Škoda však aj napriek veľkej snahe len minimálneho postupu v deji. Od nejakého happy endu sme ešte veľmi ďaleko, ak je vôbec nejaký v pláne. Teraz však aspoň môžem s radosťou vyhlásiť, že sa teším na ďalšiu sériu... 75 %!! Najlepšia časť: E07 Pretty Much Dead Already. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada seriálu na mě působila slabším dojmem než první série, ale poslední dvě epizody mě vyloženě nadchly. První polovina druhé série mě příliš nebavila, děj se neposouval kupředu, všechno se točilo kolem pátrání po zmizelé Sophii a na mě to působilo jako vata, kterou se příběh uměle prodlužuje. Děj ve druhé polovině situaci zachránil, ale je jasné, že daleko lépe fungoval původní šestidílný model. ()

Galerie (313)

Zajímavosti (67)

  • Jeffrey DeMunn (Dale) priletel z New Yorku a bol na pľaci, kde sledoval celé natáčanie finále. (molcan2)
  • Když Rick (Andrew Lincoln) mluví na střeše v Atlantě do vysílačky, je v pozadí vidět nemocnice, ve které se odehraje velká část první poloviny 5. řady. (s.m.43.)
  • Jon Bernthal (Shane) sa prišiel pozrieť na natáčanie finále, ale keďže bol príliš rozrušený, sledoval ho z lesa na farme. (molcan2)

Reklama

Reklama