Reklama

Reklama

Milla Jovovich jen o vlásek unikla útoku sériového vraha. Když se s těžkým poraněním hlavy probudí v nemocnici, zjistí, že není schopná rozpoznávat obličeje. Nyní je nucena žít ve světě, kde se rysy tváře mění pokaždé, když je ztratí z dohledu, zatímco vrah je stále nablízku a vždy připraven zlikvidovat případného svědka... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (148)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Film s Milou kterej se objevil z ničeho nic mě hodně překvapil. Příběh byl sice už zfilmovanej několikrát ale tahle verze se mi líbila hodně. Už jen to měnění obličejů bylo parádní. Jen škoda že jsem věděl kdo je vrah po první půlhodině. Nicméně Mila mě přesvědčila že hrát umí, tady byla taková civilní a při tom poměrně sexy. Shanks a McMahon hrály taky celkově slušně, jen škoda toho finále který bylo zase plný klišé. Nicméně já si nemůžu stěžovat už jen kvůli tomu že ten film se prostě objevil z čista jasna bez větší reklamy.(nebo jsem jí možná jen zaspal). ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mi kupodivu nezprotivila ani ta pydlooká fošna Milla! Ta, místo aby se nechala v páté minutě dejovovichovat sympatickým sériovým vrahem a zkrátila tak utrpení každého zdravého, heterosexuálního diváka, raději orazítkuje temenem traverzu, má pak kapku hokej v držkách a hyzdí film až do závěrečných titulků. Ale nevadí! I tak jde o vesměs originální, hitchcockovsky vytuněný ksichtový karneval, který potěší nejednoho "tits-blind" thrillerového fanouška. ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Anna sa stane náhodným svedkom sériového vraha, ktorý vyčíňa v okolí, no po konfrontácii s ním sa stane tváro-slepou a nielen, že si nevie vybaviť jeho tvár, ale nespoznáva nikoho, dokonca ani samú seba. Tváre sa jej neustále menia a v tejto nezávideniahodnej situácii s ňou vrah rozohrá svoju psycho hru. "Faces in the Crowd" ma zaujímal prakticky od začiatku jeho oznámenia; jednak kvôli neopozeranému námetu a jednak kvôli Mille Jovovich v hlavnej úlohe. S výsledkom som prevažne spokojný, hoci sa nejedná o horor v pravom slova zmysle, ale skôr "iba" o napínavý thriller s niekoľkými žánrovými odbočkami; od psychologickej drámy až k niečomu komediálne ladenému, čo však film celkom dobre oživilo od stereotypu a vďaka tomu na mňa aj celé spracovanie tematiky prosopagnosie / tváro-sleposti / face-blindness pôsobilo komplexnejšie. Príbeh bol zaujímavý, Milla fajn ako vždy a tváre sa menili nielen jej, ale aj divákovi, takže sa stalo bežné, že v 1 úlohe sa tu postupne ocitlo x hercov, z čoho som bol zo začiatku zmätený, ale po chvíli som si zvykol a nevadilo to. Vrahova identita sa v rámci možností zamotávala, ale napriek tomu sa (bohužiaľ) dá odhadnúť / správne tipnúť skôr než je vhodné. Občas som sa aj trochu nudil, je tu viacero slabších úsekov a myslím, že 15 - 20 min. prestrihanie by v tomto prípade neuškodilo. Celkovo som ale potešený, spracovaním mi film miestami pripomínal trochu neprávom zavrhovaný a podceňovaný "Perfect Stranger", no tomuto sa snáď bude dariť lepšie. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Roztahaná nuda, kdy někdo viděl Memento, načetl si o dalších možných vzácných poruchách, šmrncnul to Sexem ve městě, a totálně zblbl diváka, že vlastně ani neví, jestli tam vůbec hraje Milla nebo někdo jiný. Kdo je vrahem tak evidentně mlátí do očí od chvíle, kdy se objeví na scéně, až je spíše překvapením, že je to skutečně on. Mimochodem, i když nepoznáte něčí tvář, poznáte snad kurňa druhýho po hlase, nebo se naučíte jeho tvář vnímat hmatem aspoň, ne? ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Řemeslně dobře zvládnutý mysteriózní thriller, bohužel ničím nepřekvapující, zdlouhavě nudný a se zcela zbytečnou romantickou linií... Během sledování filmu mi asi unikla jedna věc... Chápu, že člověk postihnutý "obličejovou slepotou" se učí rozeznávat lidi podle gest, oblečení atd., ale to opravdu nerozezná lidi (minimálně své přátelé, policisty...) podle hlasu? No, na jedno podívání za nevlídného odpoledne, proč ne, ale pochybuji, že si tenhle kus ještě někdy pustím... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Kým Anna (Milla Jovovich) číta svoj horoskop, dozvieme sa, že je Býk. Podľa informácií uvedených na jej účte na sociálnej sieti Facebook sa však Anna narodila 22. januára. Ľudia narodení v tento deň sú známi ako Vodnár. (Arsenal83)
  • Natáčelo se v kanadském Winnipegu a v americkém státě Illinois od 8.5 do 13.6.2010. (Terva)
  • Anne (Milla Jovovich) je diagnostikovaná prosopagnóza, známa aj ako „tvárová slepota“, pri ktorej je schopnosť rozpoznávať známe tváre, vrátane tej vlastnej, narušená, zatiaľ čo ostatné aspekty vizuálneho spracovania (napr. rozlišovanie predmetov) a intelektuálne fungovanie (napr. rozhodovanie ) zostávajú nedotknuté. Neexistujú zatiaľ žiadne široko akceptované spôsoby liečby. Zo známych hereckých osobností ňou trpeli Alan Alda, Stephen Fry, Joanna Lumley, Brad Pitt, ale aj napríklad Victoria, korunná princezná Švédska či Steve Wozniak. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno