Reklama

Reklama

Paranormal Entity

  • USA Paranormal Entity

Hlavními postavami filmu natočeného v duchu úspěšné série Paranormal Activity jsou sourozenci (Samantha , Thomas) a jejich matka. Nedávno jim zemřel otec, a proto se jej pokusili kontaktovat. Po nějakém čase se v jejich domě začali dít neobvyklé věci... (TV Horor Film)

Recenze (112)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak upřímně, působí to o dost reálněji, než všechny díly Paranormal Activity dohromady. Občas to má něco do sebe, ale jinak je to tak neskutečná nuda... Je tu chvíle, kdy chlap chodí deset minut po domě, řekne u toho asi čtyři slova a to je vše, co se tam za tu dobu stane. Dějově je to taky bída - něco se děje, nic, nic, nic, minizvrat, nic, nejasný konec. Úplný propadák to ale není, mezi fanoušky Paranormal Activity asi jo, ale ostatní, v tom asi něco víc najdou. Je znát, že je to strašně levné a že i já bych něco takového spíchl taky, ale ono to tou levností působí realističtěji, než propracovanější originál. Silnější 2* ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říct, že jsem se nebála. Naopak! Při sledování PE v jedenáct hodin večer ani není možné se nebát. ALE! Herci nesympatičtí, kamera opravdu mizerná (při tomto snímku mi to bylo až nepříjemné oproti PA1 a 2) Ovšem jakmile se začali točit filmy typu Záhada Blair Witch, REC, PA, nastala doba handycamer a filmy točeny tímto způsobem nelze spočítat na prstech jedné ruky. V jednu chvíli jsem přemýšlela, jestli film nedokoukám další den, protože hororová atmosféra na mě působila o 106. Nakonec jsem film úspěšně zhlédla a docílila toho názoru, že nebylo nutné, aby někdo tento film točil. Pro zpestření nudného večera budiž. Dvě lepší. ()

Reklama

MareT. 

všechny recenze uživatele

Bohužel, toto se nedá s Activitama srovnat ani náhodou. Herci katastrofa, příběh, i když skoro identický s PA, je jedna velká nuda (tolik zabitých příležitostí vystrašit diváka jsem v životě neviděl), konec odfláknutý až hrůza. Asylum se prostě rozhodl, že nálepku "co film, to sračka" si ponechá, ať to stojí , co to stojí. A upřímně, nemyslel jsem si, že pohřbí i takové schéma jako se nabízelo toto. Totiž, i když mám Activity hodně rád, tak si i přesto uvědomuju, že natočit něco takového se stejným efektem by se povedlo každému druhému.... ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Pamatujete si, když na světlo světa přišla Záhada Blair Witch a pak ji každý začal parodovat (Závada Blair Witch) nebo dokonce natočili pokračování? Tak přesně o tomhle Paranormal Entity je. Jen vykrádání "úspěšného" Paranormal Activity a podobný název jim pomáhá k tomu, aby si jej lidé s tímto hororem pletli (já osobně jsem film stáhla pod názvem Paranormal Activity 2 :D). Opět se ocitáme v domě, ve kterém straší. Syn se rozhodne natáčet pokoj své sestry a matky a obývák, aby přišel na to, co se veskutečnosti děje a my jsme svědky nevysvětlitelného zavírání a otevírání dveří, rozsvěcování lamp a padání předmětů ze zdi, nemluvě o stopech z popele na stropě (Paranormal Activity měl stopy z mouky na zemi). A to "strašidelné" postávání v místnosti v tranzu už taky nikoho nevyděsí. Narozdíl od Paranormal Activity ale v Paranormal Entity uvidíte několikrát obří ženská ňadra a to už je velký důvod, proč se na to asi většina mužského pohlaví bude těšit. (Vlastně stejně jako v Záhadě Blair Witch 2 :)) ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

A tak si The Asylum řeklo - proč si nenatočit vlastní Paranormal Activity? No, není to špatné, opravdu jsem se občas bál a nejednou se lekl. Pro studio je typické, že doslova nekopíruje a je schopno se přiživit na z půlky cizím názvu, ale za to s originální zápletkou, které se většinou nedostává patřičné péče. Co mi zde vadilo, byly časté až příliš protahované dialogy, či příliš mnoho záběrů po tmě s nulovou dynamikou. Jinak ale opravdu fungující found footage hororovka. 55% ()

Galerie (3)

Zajímavosti (6)

  • Vo filme je spomenutá postava Marona, démona zo starogermánskej mytológie, ktorý znásilňuje ženy počas spánku. V skutočnosti však Maron patrí do starogréckej mytológie a spomína sa len ako potomok boha Dionýza a ako kňaz boha Apolóna. (AxelWers)
  • Film neobsahuje žádné titulky, ani na začátku ani na konci. (Cheeker)

Reklama

Reklama