Reklama

Reklama

Paranormal Entity

  • USA Paranormal Entity

Hlavními postavami filmu natočeného v duchu úspěšné série Paranormal Activity jsou sourozenci (Samantha , Thomas) a jejich matka. Nedávno jim zemřel otec, a proto se jej pokusili kontaktovat. Po nějakém čase se v jejich domě začali dít neobvyklé věci... (TV Horor Film)

Recenze (112)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Už zprvu je více než jasné, že tenhle film budou mnozí z vás zatracovat. Není se čemu divit, celý obsah filmu k tomu vyloženě svádí. Jenže když jsem sebral odvahu a podíval se na něj, zjistil jsem, že to s ním zas tak špatné kupodivu není. Dalo by se říct, že v některých ohledech je dokonce lepší, než Paranormal Activity. Tak například noční sekvence. Nebudu daleko od pravdy, když napíšu, že dobrá půlka filmu se odehrává právě v noci. V PA se dlouho čekalo na výraznější bubu scénu, a tak byly noční záběry opravdu zajímavé až ty dvě, možná tři poslední. Tady se to rozbíhá už celkem brzo, pokud se nepletu, čtvrtá nebo pátá natáčená noc už docela nabírá na obrátkách. Plus vidím i v tom, že oproti milenecké dvojici z Aktivity, se tato rodinka pokusí z domu zdrhnout. Duch dává o sobě vědět docela často, což je taky jenom dobře. Zpočátku jim shazuje kříže ze zdi, zapíná a vypíná televizi, odkrývá jim deky a prochází se po stropě se špinavýma bosýma nohama. Pak ale začne viditelně přitvrzovat a dojde i na fyzický teror. Škoda, že vyvrcholí ve zbytečně vysvětlujícím a přesto dosti nedomyšleném závěru. Film ale nezavrhnu a přes některá noční pekla ho slušně ohodnotím. ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Pivnica rodinného domu nie je cintorín, popol zosnulého patrí do urnového hája - presvedčia sa aktéri cam-hororu Paranormal Entity, ktorý kráča v šľapajách o dva roky staršieho brata Paranormal Activity (2007). Pritom mal všetky predpoklady prekročiť ho. Sympatickí herci vytvárajú dojem normálnej rodinky, ktorá sa v jednej chvíli svojho všedného života stretne s nadprirodzenom, Záhadných, strašidelných a démonických podnetov bolo vo filme viac než dosť, mnohé z nich však zostali nevyužité. Atmosféra bola miestami veľmi mrazivá a stopy bosých nôh v rozsypanom popole mŕtveho otca zase najlepším nápadom tohto hororu. Veľa vecí z filmu som už mal možnosť vidieť niekde inde. Takže: priemer. ()

Reklama

Caelos 

všechny recenze uživatele

Asyláci, vy jste paka :-D Tohle je fakt k neuvěření, další nechtěně komediální zářez společnosti Asylum. Samozřejmě, vesměs je to nuda k posrání, ale za ty výbuchy smíchu tomu tři dám:) Takhle, ono to celou dobu vypadá jako laciné porno, každou chvíli jsem čekal, kdy se na sebe máma s dcerou vrhnou a rozjedou nějaké orgie. I ten barák vypadá jako z porna. A byl to hnusný barák, bydlet bych tam nechtěl, úplně z něj sálá domov, fakt, asi jako v levném hotelu. A ten hasičák na zdi! Nebo, venku jasný den, okna září, ale uvnitř domu tma jako v prdeli a musí si svítit, co to? Opravdu dobrá komedie. A jen mě to utvrdilo v tom, že nikdy nechci vidět původní Paranormal Activity, které tady Asyláci, jak je u nich zvykem, tak dobře našvédovali. Urazil bych se kdyby mi to někdo pustil a to proto, že tohle je aspoň blbé, tak je to sranda, ale vidět něco podobného míněného vážně, tak si radši vypíchnu oko, než bych se unudil k smrti. A prosím všechny filmové tvůrce: NECHTE UŽ TĚCH POSRANÝCH REÁLNĚ VYTŘEPANÝCH KAMER!!! Tfuj. ()

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Bezkrevný a narychlo spíchnutý plagiát Paranormal Activity dává přesně to, co se od něj dá čekat: Nic. Hošan drží kameru i v momentě, kdy si vybírá nářadí z kufru, jinak dlouhé desítky minut zabírá dům, kde se nic neděje. Není objasněno, jak a kdy rodina ke svým problémům přišla. Není pořádně objasněno, proč se paranormální entita podepsala jako Maron. Není objasněno, proč se všichni chovají jako debilové. Když se dívka, po níž očividně temné síly jdou, ztratí v noci ze svého pokoje, její prudce inteligentní bratr radši bloumá domem i zahradou s kamerou a ani nezkusí zavolat její jméno. Jasně, noční záběry domu, kde něco není v pořádku, lehké náznaky strachu místy vypracují, nicméně vzhledem k tomu, že si vše půjčují z původního filmu, z nějž dokonce ukradly zvukový efekt, není absolutně o co stát. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

A tak si The Asylum řeklo - proč si nenatočit vlastní Paranormal Activity? No, není to špatné, opravdu jsem se občas bál a nejednou se lekl. Pro studio je typické, že doslova nekopíruje a je schopno se přiživit na z půlky cizím názvu, ale za to s originální zápletkou, které se většinou nedostává patřičné péče. Co mi zde vadilo, byly časté až příliš protahované dialogy, či příliš mnoho záběrů po tmě s nulovou dynamikou. Jinak ale opravdu fungující found footage hororovka. 55% ()

Galerie (3)

Zajímavosti (6)

  • Vo filme je spomenutá postava Marona, démona zo starogermánskej mytológie, ktorý znásilňuje ženy počas spánku. V skutočnosti však Maron patrí do starogréckej mytológie a spomína sa len ako potomok boha Dionýza a ako kňaz boha Apolóna. (AxelWers)
  • Film neobsahuje žádné titulky, ani na začátku ani na konci. (Cheeker)

Reklama

Reklama