Reklama

Reklama

Lake Mungo

Horor / Drama / Mysteriózní / Thriller
Austrálie, 2008, 89 min (Alternativní 87 min)

Obsahy(1)

V roce 2005 tajemně zmizela dívka, která se zřejmě utopila v místní nádrži. Rodiče však stále tuší, že by mohla být naživu a neztrácejí naději. Mrtvola se však nakonec najde, čímž se celý problém naoko vyřeší. Po tomto hrůzném nálezu se však začnou dít kolem jejich domu divné věci. Je to fikce, nebo chce jejich mrtvá dcera navázat kontakt? (jamesjimbo)

(více)

Recenze (109)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Príťažlivo nakrútený found footage horor, kombinujúci všetko možné a celkom funkčne. Funkčnejšie by to ale išlo vtedy, ak by tie zvraty boli korunované zvratom záverečným, ktorý elegante všetko spojí v jeden celok. Takto je Lake Mungo lepší v jednotlivostiach ako v celku, ale dokáže byť intenzívny aj bez toho, aby využíval ľakačky. Tie tu nie sú dokonca žiadne, ale plíživá atmosféra dokáže byť miestami riadne hustá. Inokedy ale vôbec. Ono všetko sa tu dá obhájiť pointou o nemožnosti poznať vlastné deti a ich tajomstvá, predsa len niekoľko dní navyše pri dolaďovaní scenára by filmu prospelo. ()

Krabak odpad!

všechny recenze uživatele

Dal jsem tomu šanci první pul hodinu. Pak jsem tomu dal šanci ještě 20 minut. Následně jsem si řekl, že se tam konečně začne něco dít, tak jsem to přeskočil na posledních 20 minut. Upřímně, proč vznikají tyhle paskvily? A jsou jich mraky. Desítky, stovky úplně zbytečných filmů. U smrti dcery/kamarádky tam všichni zúčastnění mluví, jak kdyby mluvili o ranním sra**í. Takovou neskutečnou nudu bez nápadu jsem zase dlouho v hororovém žánru neviděl. Kdyby tam byly aspoň emoce, tak by si to hvězdu zasloužilo, ale naopak to vypadá, že herci za účast v tomto filmu museli ještě platit. PS: Toto hodnocení je opravdu irelevantní, protože u mě horor bez lekaček a napětí jen tak nezaboduje.--->5% ()

Reklama

Abiosis 

všechny recenze uživatele

*EREKCIA VŠETKÝCH CHLPOV* Pre mňa sú horory o duchoch najdesivejšie, pretože veľmi často pôsobia vierohodne a na duchov sa dá veriť veľmi ľahko. Bojím sa menej predstavy rozpitvania monštrom ako je napríklad votrelec, ale predstava ducha stojaceho za mojim chrbtom je oveľa trýznivejšia (aj teraz som sa za seba pozrel). Mungo pôsobí priemerne, a to najmä svojej prvej polovičke, kde sa príbeh odohráva podľa zabehaného duchárskeho scenára. Ani napriek tomu nie je však vhodné film odpísať, keďže vo svojej druhej polovičke sa zrazu vydáva smerom, ktorý nik nečakal. Zisťujeme, že hlavná hrdinka mala nejedno tajomstvo a že všetko podstatné sa nestalo po jej smrti, ale práve naopak, pred ňou. A je to vskutku neočakávané. Verdikt v 1 vete: Priemerný film, ktorému dávam štvrtú hviezdičku najmä za videonahrávku z Alicinho mobilu, z ktorej som mal skutočnú husiu kožu a stoporené všetky chlpy na tele. 15.08.2010 ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Levný film? Začínající režisér? Neznámí herci? Dokumentární styl? Tomuhle filmu jsem nedával moc šancí, ale vyklubalo se z toho parádní překvapení které mě každou minutou překvapovalo. Film nikam nepospíchá a snaží se vypadat co nejdokumentárněji což se mu daří. A díky tomu že nikam nepospíchá dokáže pořádně vyděsit. Plno scén mi nahnalo solidní husí kůži a to nemluvím o konci kde jsem si musel dokonce rozsvítit, což se mi nestalo hodně dlouho. Herci jsou parádně civilní a atmosféra houstne dokonale. Je sice pravda že jsem čekal že film bude mít jinej konec ale nezklamal ani trochu. Překvapení. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Hodina a půl čumění na partu lidí který příšerným australským přízvukem a s hovnožroucím výrazem pomalu vypráví děj. Často si filmaři chybně myslí že Blair Witch bylo strašidelný protože to bylo jakože "doopravdy", jenže to by ten film dnes již nebyl funkční. Blair Witch nestraší opravdovostí ale tim že divák je tam v podstatě s nima když se to vše děje, a to je kámen úrazu Lake Mungo, vy totiž nejste u ničeho a film si to místo toho vynahrazuje tim že je hardcore dokumentární. Kdo ví, třeba s lepšíma hercema by to bavilo víc, ale tahle partička měla tak ubíjející přednes že mi brzo bylo u prdele vše kolem ducha poschovávanýho všude možně a jen jsem se modlil za aspoň trochu normální dialog. Co se týče atmosféry tak ta ze začátku byla trošku hustší ale postupně se to rozpadlo do naprosto nesmyslný píčoviny. Závěrečný pochlubení se tim kde všude ta kráva byla schovaná byl celkem chabej pokus o to donutit vás dát si to znova. Já si to teda znova nedám. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Alice (Talia Zucker) má na fotografii na stene plagát od The Beatles s názvom "Love". Vo filme je spomínané, že Alice zomrela v decembri 2005, no tento plagát od The Beatles vyšiel až v novembri 2006. (ShortyIC)
  • Príbeh sa odohráva v decembri 2005. V rozhovore s prarodičmi obete sa môžeme dozvedieť, že pitva bola uskutočnená v pondelok 27. decembra 2005. V skutočnosti bol 27. decembra 2005 utorok, a nie pondelok. (ShortyIC)

Reklama

Reklama