Reklama

Reklama

Apokalypsa: 2. světová válka

(seriál)
  • Česko Apokalypsa 2. světové války (více)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Apokalypsa: 2. světová válka používá provokativní záběry pořízené amatérskými filmaři, odtajněné přísně tajné záznamy a zpravodajské záběry, které v dané době nebyly odvysílány. Tyto znovu objevené záznamy byly obarveny, aby si diváci mohli představit, jaké to bylo zažít válku zblízka. Síla tohoto pořadu spočívá ve snaze vyprávět příběh 2. světové války novým způsobem a pomocí netradičních záběrů, které diváci ještě neviděli. Například v 2. díle uvidíte záběry francouzských školáků v malé vesnici nedaleko Arden. Je to jejich poslední den ve škole, předtím než budou muset vesnici opustit a obsadí ji Němci. Diváci také uvidí strašidelné opuštěné školní třídy bez dětí. Díky těmto záběrům je snazší si představit civilní či také "každodenní" podobu války. (National Geographic)

(více)

Recenze (198)

divak84 

všechny recenze uživatele

nepřeberné množství dokumentů o největším vojenském pekle, které lidstvo zažilo, nabízí hned několik, které vynikají. Apokalypsa je jedním z nich. spousta "nových" záběrů, které jsem osobně nikdy předtím neviděl, ale hlavně hudba, je to co z tohoto dokument.cyklu dělá špičku na tomto velmi smutném poli. Během sledování tohoto cyklu vás magická hudba vnese do atmosféry bojišt, zatímco velmi poutavé vyprávění orámuje vše, co vidíte. střelba, zvěrstva, smutné pohledy civilistů, přehlídku techniky. výborný dokument, chytlavá technická stránka. ()

thunnus 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokument, který, jak zde již bylo řečeno, ukazuje válku z mnohem zajímavějšího a atraktivního pohledu, než jak se učí ve škole. Ale přecejen bych měl výhrady k poslednímu dílu, který mi připadal jako dělaný nějak narychlo, aby se to dokončilo. Podle mého názoru měly být ještě probírány následky války a Norimberský a Tokijský proces, které jsou s ní neodmyslitelně spjaty. To by ale asi bylo ještě na další díl. ()

Reklama

Dont 

všechny recenze uživatele

Tak po včerejším Nejdelším dni jsem měl příležitost se dneska po ránu podívat v TV na pátou epizodu tohoto dokumentárního seriálu. Už jsem tedy viděl některé díly i dříve, ale zatím jsem je nekomentoval. Výborně natočený, sestříhaný a tematicky uspořádány dokument s řadou unikátních záběrů a dobře napsaným doprovodným komentářem. Doporučuji všem, rozhodně to stojí za zhlédnutí. Po týdnu jsem si nenechal ujít poslední, šestou epizodu, a byť jsem ji viděl už dříve, s chutí jsem se podíval znovu. Na to, že se jedná o dokument, to má neskutečné tempo. Nuda nehrozí ani na chvíli. Jen škoda překladu do českého dabingu, mohli si dát více záležet a nechat to zkontrolovat nějakým historikem. Kodex Bušidó skutečně není kódem, jak v posledním díle dvakrát zazní. ()

Herr_Flick 

všechny recenze uživatele

Tento šestidílný dokumentární cyklus se do nejvyšší možné míry komplexně zaobírá nejdůležitějšími aspekty nejdůležitější události v historii lidstva (i se když žabožrouti pochopitelně věnují ve větší míře sami sobě). A i když není jeho smyslem, aby byl podrobný, jako literatura (což je pro mě sice škoda), i tak přináší spousty informací, svědectví a záběrů, které jsou v povědomí veřejnosti zakořeněny jen velmi málo. Největší devízou je samozřejmě jeho barevnost, která dodává pohledu na válku další rozměr. ()

Gulde 

všechny recenze uživatele

Bezpochyby nejlepší dokument o druhé světové válce, na kterém dosud mé oko spočinulo. Kolorované záběry působí hodně neotřele, a depresivní dokresová hudba v pozadí dotváří celkovou atmosféru zmaru, která ke druhé světové válce bezpochyby náleží. Navíc dokument mapuje nejen události na frontě, ale i co se dělo v zázemí, takže člověk získá přesný přehled o tom co se kdy v důsledku čeho událo. Tleskám! ()

Galerie (63)

Zajímavosti (3)

  • V druhém dílu dokumentárního cyklu s názvem "Zdrcující porážka" je v českém dabingu trestuhodná chyba. V části, kde je popisována kapitulace Francie v Compiègne, je řečeno: "...tentýž vagón, ve kterém bylo v listopadu 1919 podepsáno příměří stvrzující porážku Německa." Tento akt se udál v roce 1918 a tím skončila 1. světová válka. (Petronylek)

Reklama

Reklama