Reklama

Reklama

Není kam utéct

  • Velká Británie A Lonely Place to Die
Trailer 1

Obsahy(1)

Když se parta mladých horolezců rozhodla zdolat jeden z mohutných skalních masivů, všichni se těšili na náročný výstup, při kterém jejich těla zaplaví pořádná dávka adrenalinu. Nemohli tušit, že je uprostřed hor Skotské vysočiny čeká nerovný souboj. Při přechodu horského hřebene objevili podzemní skrýš a v ní uvězněné malé děvčátko. Osvobozením srbské dívenky z rukou únosců pro všechny začíná děsivé dobrodružství, na které ti, co přežijí strastiplnou cestu zpátky do civilizace, nikdy nezapomenou.
V hlavní roli strhujícího příběhu odehrávajícího se uprostřed překrásné horské scenerie se nám představí Melissa George. Do jedné z dalších rolí obsadil anglický režisér Julian Gilbey populárního českého herce Karla Rodena. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (250)

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Skotská vysočina disponuje nejedním mohutným skalním masivem a už od nepaměti láká amatérské i profesionální horolezce. My sledujeme partičku amatérů, kteří už se těší, jak jeden pěkný pahorek zdolají. Nemohou však tušit, že na cestě v lese objeví skrýš, ve které brečí tajemné uvězněné děvčátko. Bohužel pro ně náhodné objevení holky neunikne pozornosti nebezpečných únosců a brzy propukne peklo. Kde je hlavní problém filmu? Scénář vážně nemá čím překvapit a ke konci tempo a logika už trochu drhnou. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Julian Gilbey, Will Gilbey .. Ne zrovna předvídatelné horské dobrodružství (bednu jsem opravdu nečekal) se zajímavým zpracováním. Kamera občas úžasná, občas příšerně televizní. Stejně tak režie. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Prvá polhodina osviežujúco originálna, poteší tiež výprava. A potom to príde. Neviem, čo sa v strižni dialo, ale evidentne nič príjemné. Z deja miznú „konce“ dôležitých postáv (samovražda jedného zo zabijakov, Ed Speelers). Fyzička postáv je absolútne brutálna (jedna postava sa jemne skotúľa z pármetrového kopčeka a po dopade má lebku rozmliaždenú na kašu, ale keď hlavná hrdinka padá z výšky desiatok metrov a ešte ju ako bonus polámu hrubé konáre stromu, nemá ani modrinu pod okom). Obaja únoscovia sú evidentne blbci. Blbé je i nevysvetlenie pre dej vcelku zásadných vecí (ako sa dostali z lesov do mestečka? Odkiaľ macher vedel, že sú na policajnej stanici?). Psychicky v poriadku nebudú ani ľudia okolo otca dieťaťa, ktorým je na konci fuk, že dieťa, kvôli ktorému zomrelo VEĽKÉ MNOŽSTVO ĽUDÍ je v „nejakej“ sanitke, ktorá ide bohviekam. Nelogické správanie postáv (týpkovi je ukradnuté, že nejaký hajzel strelil jeho žene do oka a následne ho nezaujíma, či zomrela alebo ju rieka ťažko zranenú vyplavila na breh). Strih na seba nenadväzuje (chalan padá z kopca, evidentne si minimálne zlomí ruku a záber sa končí tým, ako leží pod kopcom a kričí od bolesti. HNEĎ NA TO nasleduje scéna, ako v pohode beží lesom a nič nemá zlomené.). Absentuje základná logika (prečo najmocnejší mafián v Európe posiela do akcie anonymného podriadeného a dvoch týpkov v kožených bundách?). A Karel Roden? No hej, je tam. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Mám chuť dát plný počet, ale asi to nepůjde. Dvě třetiny filmu jsou naprosto perfektní, neskutečně mě to chytlo, tohle je přesně to, co mám nejradši. Úchvatná příroda, horolezectví, partička lidí se vydá na obyčejný výšlap s cílem zdolat nějakou tu horu, ale rychle je všechno jinak a začne se odehrávat naprosto strhující podívaná s famózními scénami. To, co nám tu tvůrci (režisér, kameramam, zvukař) předvádí je úplně neuvěřitelný, nepřeháním, naprosto odzbrojující, skvěle natočené scény plné napětí. To se vidí málokde, kdo by to od takového snímku čekal. Závěrečnou třetinu filmu bych ale přivítal spíše v jiném rytmu, to už mi zase tak nesedlo. Sice to není nijak špatný, ale s naháněčkami v lese, lezením po stěnách nebo bojem o život v horské řece se to vůbec nedá srovnávat. Perfektní survival thriller trochu pokazilo závěrečné dění, které bylo na můj vkus až moc akční a až moc krimi. Po 30 Days of Night a Triangle další pecka s Melissou George, jak to ta holka dělá, její filmy jsou skvělé. Jako by točila filmy mně na míru. :-) Tip: Koukněte na to v nějakým BDRipu nebo BRRipu, stojí to za to, jinak to nemá moc cenu. A taky bych doporučoval nekoukat na trailer, jít do filmu bez něj je určitě lepší, čeká vás tak větší překvápka... 80% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Film, kde nadchne prevažne iba príroda, inak spadá do kategórie šedivých a zbytočných filmov. Začiatok ešte ušiel (až na tie slaboduché dialógy), chvíľu aj tá naháňačka v lese, ale potom to už ide z kopca. Nulová atmosféra, slabučký dej. Film je tak nudný a prázdny, že vlastne ani neviem čo o ňom ďalej napísať. Podobných filmov je tu riadna kopa a preto jednoducho hneď vyprchá z hlavy. Ale nie je to ani na dve hviezdy, pretože niektoré momenty sa vážne podarili a niečo zachránila aj M. George v sexy elasťákoch :). 50/100 ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • Takmer celý film bol natočený na území Škótskej vysočiny, na severe Veľkej Británie. (MikaelSVK)
  • Alternatívnymi názvami filmu sú A Lonely Place to Die - Todesfalle Highlands, The Grave at Angel's Peak či The Long Weekend. (MikaelSVK)
  • Při hledání vhodných lokací pro film bratři Gilbeyové použili při lezení kameru připevněnou na hlavě. Tato videa je možné vidět na konci filmu. (Kritiq)

Reklama

Reklama