Reklama

Reklama

Ninja Faktor

(pořad)
  • Japonsko Sasuke (více)
Soutěžní / Sportovní
Japonsko, 1997, 173 min

Ninja faktor je japonská soutěž, která se koná dvakrát do roka na úpatí hory Midoryama. Úkol soutěžících je prostý. Zdolat čtyři úseky, v nichž je čeká řada nejrůznějších překážek. První dva úseky jsou především zkouškou rychlosti a obratnosti, naopak třetí prověří sílu horní poloviny těla. Jediný špatný krok může znamenat vyřazení, a také koupel v bahnité vodě. Pro ty nejsilnější a nejrychlejší je připravena vysoká věž, kterou zatím dokázala zdolat jen hrstka soutěžících. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (240)

morena.jea 

všechny recenze uživatele

Na rozdiel od podobných komerčných relácií, Sasuke je tvrdá a seriózna hra kde sa naozaj bojuje. Nejde tu o zábavu. Prekážky sú každou novou sezónou ťažšie. Naozajstní chlapi, dokonalé telá, krásne vyrysované svaly, skrátka potešenie pre oči. Japonci do toho dávajú všetko, klobúk dole pred každým kto tú trať zvládne. ()

Slam7 

všechny recenze uživatele

To je něco! Ty lidi jsou neskutečný, ale hlavně jsou tak skromný, prostě japonci no! Zajímavý je, jak se dráha za ty roky změnila, vážně téměř k nepoznání a myslim si, že teď nasadit tu první dráhu, tak je minimálně v každym turnaji tak 5 vítězů!!! Tahleta poslední je fakt "skoro" nepřekonatelná, hlavně třetí úsek, to je fakt zlo! Makoto Nagano, Šinži Kobajaši, Tošihiro Takeda, Šingo Jamamoto, Judži Urušihara, Katsumi Jamada, Hitoši Kano atd...všichni neskutečný frajeři... ()

Reklama

NICOX 

všechny recenze uživatele

Mě to bavilo hned od začátku, ale fakt, že byly překážky pořád stejný mě postupně začal nudit a dala jsem 3*. Jenže pak se překážky začaly dost měnit a já si některý "bojovníky" začala pamatovat (no ty jména jsou celkem porod, ale takovejch 10-12 bych jich dohromady dala) a fandit. Nejsem žádnej xenofób, ale celkově tahle soutěž dost pozitivně změnila můj pohled na šikmoočka. Nejbrutálnější překážky - prohnutá zeď, vzepření těla, závěs na skále a rybí schůdky. Mý dva největší oblíbenci - Shingo Yamamoto a Makoto Nagano, ale je jich mnohem víc... :D Respect všem, co se dostali do třetího kola a dál. A nesmím zapomenout na naprosto dokonalý a zasvěcený komentář, který mě odboural a to od Adush93 :DD 80 % ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Překvapivě mě tihle Japonci baví! A jak! Americký Wipeout je oproti tomuto pořadu výsměch. Tam soutěžící neudělá většinu překážek, ale protože rychle padá a plave, získá nejlepší čas a dostane se do finále, kde nakonec shrábne prašule. To Ninja Faktor je nemilosrdný - nevydáte ze sebe všechno, spadnete a končíte. Navíc tady se soutěžící nesnaží zdolat horu Midoriyama pro peníze, ale prostě proto, že chtějí vydat ze sebe to nejlepší a dokončit všechny úseky. Překážky jsou mnohdy takřka nepřekonatelné a líbí se mi v jednotlivých turnajích sledovat opakující se soutěžící, jak to zkouší znovu a znovu. A baví mě i ti cvoci v kostýmech, co vypadnou hned na první překážce :) ()

Testament 

všechny recenze uživatele

Ninja faktor je poutavě natočený pořad, akorát s totálně hovadským (jinak to nazvat opravdu nelze) komentátorským hlasem. Gymnasti, učitelé tělocviku, fitnessáci, sem tam i sumisti (nelžu) zdolávají "stezku odvahy" a jen ti nejlepší ji zdolají. Mraky akrobatických kousků by určitě řada pánů od 40-ti let výše, co sedí v hospodě u piva, zvládla levou zadní. O tom nepochybuji:-D. Až na pár výtek, dávám skoro plný počet. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (6)

  • Existuje aj ženská verzia Ninja Factoru, ktorá sa viac sústredí na obratnosť a rovnováhu. (Amityville)
  • V USA existuje od roku 2007 obdoba japonské verze pod názvem American Ninja Warrior, z níž se vybraní soutěžící následně účastní turnaje v Japonsku. (ČSFD)
  • V roce 2011 proběhl vůbec první turnaj také v Malajsii. Jeho vítěz byl vybrán k reprezentaci v japonském turnaji, avšak vypadl hned na druhé překážce. (ČSFD)

Reklama

Reklama