Reklama

Reklama

Ninja Faktor

(pořad)
  • Japonsko Sasuke (více)
Soutěžní / Sportovní
Japonsko, 1997, 173 min

Ninja faktor je japonská soutěž, která se koná dvakrát do roka na úpatí hory Midoryama. Úkol soutěžících je prostý. Zdolat čtyři úseky, v nichž je čeká řada nejrůznějších překážek. První dva úseky jsou především zkouškou rychlosti a obratnosti, naopak třetí prověří sílu horní poloviny těla. Jediný špatný krok může znamenat vyřazení, a také koupel v bahnité vodě. Pro ty nejsilnější a nejrychlejší je připravena vysoká věž, kterou zatím dokázala zdolat jen hrstka soutěžících. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

snebka

snebka (hodnocení, recenze)

Už patří skoro k Vánoční tradici koukat na nový turnaj Sasuke. Musím teda říct, že rok je dlouhý a často si vůbec nepamatuji, co se v tom posledním turnaji vůbec odehrálo :D. Nicméně ten letošní se opravdu povedl z mnoha směrů a stojí za zhlednutí. Už jen pro návrat legend soutěže Kazuhika Akiyami a Kanea Kosugiho.

Bay_watch

Bay_watch (hodnocení, recenze)

Jo, já na ně koukám pravidelně většinou hned pár dní poté, co se odvysílají. Poslední turnaj mě bavil hodně. Hlavně jsme po dlouhý době viděli někoho, kdo se dostal přes třetí úsek a tak celkově hodně soutěžících (alespoň těch mladších) jde nahoru. Hrozně bych to jednou přál i Kawaguchimu, aby dostal znovu šanci pokořit tu horu. K produkci a editaci těch turnajů už se vyjadřovat nebudu. Tam se v podstatě nic nezměnilo, bohužel.

Caszidy

Caszidy (hodnocení, recenze)

snebka

Ahoj, 

já se sem vždy vrátím, když napíšeš report z posledního turnaje, bohužel jsem se na poslední tak 4 turnaje zatím nepodíval (je otrava shánět pořád někde sestřihy, které jsou navíc častokrát dost podivně sestříhané - desítky minut otravných uječených japonských hudebních skupin a jejich členů, kteří vždy zahučí do vody po první překážce - už ze samotné japonské produkce). Nicméně, když sem vždy napíšeš, tak rád zavzpomínám na zlatou éru Sasuke. 

snebka

snebka (hodnocení, recenze)

Těžko říct zda to tu ještě někoho zajímá, ale od mého posledního příspěvku došlo k dvěma dalším turnajům Sasuke. Abych byl úpřímný musel jsem si teď googlovat jak vlastně dopadl 34. turnaj, protože jsem na to během to půl roku zapomněl xD. Následující řádky budou obsahovat spoilery: z první části postoupilo 24 soutěžících včetně Yuujiho Urushihary, který vyhrožoval, že v případě dalšího neúspěchu ukončí svou kariéru v Sasuke. Ze zbývající dvojice All-Star teamu měl znovu více štěstí Takeda, který podruhé za sebou postoupil do druhého úseku. Naopak Yamamoto znovu skončil v části první. A na to bych málem zapomněl. Do druhé sekce postoupila také Jessie Graff. Hvězda americké verze jako teprve druhá žena (Chie Tanabe Sasuke 2) postoupila z první sekce. A tam to rozhodně neskončilo, protože se Graffové jako první žene povedlo dostat až do třetí fáze. Do té se kromě ní dostalo dalších osm borců. Tam si ale stejně jako většina ostatních vylámala zuby na Ultra Crazy Cliffhangeru. Jediný, kdo se přes tuto překážku dostal byl zatím poslední vítěz Sasuke Yusuke Morimoto, který ovšem vypadl na následující překážce Vertical Limit Kai. To byl tedy 34. turnaj

 

V 35. turnaje prošla první část poměrně velkou obměnou. Vyřazena byla překážka double pendulum, na její místo přibyl dragon glider a vůbec poprvé byla závěrečnou překážkou prohnutá zeď. Časový limit byl 85 sekund. Nejméně od 17. turnaje. Dragon glider dělal obrovské problémy a jako první se přes něj dostal až šedesáty Hioki Masashi, který se jako první dostal do druhé části. Nová překážka si vybírala další oběti (Kanno, Takeda nebo se Sasuke se loučí Kenji Takahashi). Nedařilo se ani členům Shin-Sedai. Kromě Kanna nepostoupili do druhé části ani Matachi nebo Urushihara. Poslední pětice (Darvish, Sato, Drechsel, Kawaguchi a Morimoto) dosti náročný první úsek zvládla. Druhá sekce nebyla upravena a nedělala soutěžícím tak velké problémy. Vypadli akorát Keitaro Yamamoto a Shunsuke Nagasaki nečekaně na Spider dropu a Kenji Darvishovi došel čas. Hioki Masashi jako první vyzkoušel jedinou novou překážku v třetí sekci - Planet Bridge, což je vlastně upravený body prop. A nezvládl ji. Ostatní se dostali minimálně k Ultra Crazy Cliffhangeru. Na něm vypadl Jun Sato, Vertical Limit Kai je velmi obtížná překážka a znovu se činila i v 35. turnaji, kdy vyřadila Drechsela i Kawaguchiho. Ale nikoliv Yusuke Morimoto, který dokázal, že je jednoznačně nejlepším japonským bojovníkem ninja a zvládl i třetí úsek. Měl tak šanci na druhé kanzenseiha. První polovina jeho závěrečného souboje s časem vypadal dobře. Poté se ovšem bohužel pozdržel na rybích schůdcích a časovou ztrátu už nedohnal. Skončil tak těsně pod vrcholem, ale nikdo nepochybuje, že se jedno na horu Midoryama opět vyšplhá.

na příspěvěk reagoval Caszidy

snebka

snebka (hodnocení, recenze)

33. turnaj za námi. Co o něm říct ... Zrodilo se několik překvapivých (nebo spíše šokujících) výsledků a některé překážky dokonale zaskočili. Za mě rozhodně lepší turnaj než ten minulý. A teď jenom doufat jak je to v posledních letech zvykem, že se dočkám dalšího turnaje :)

snebka

snebka (hodnocení, recenze)

Takže blizší informace.  Nejen, že se připravuje nové Kuniochi ono se před ní koná také další turnaj Sasuke. Že by návrat 2 turnajů ročně? :)

snebka

snebka (hodnocení, recenze)

Tak já nevím kolik už je to let, ale každopádně letos se vrací Kuniochi. Tak jsem zvědav jak to bude vypadat :)

snebka

snebka (hodnocení, recenze)

Bay_watch

Kde byl Yamada nevím, ale on je celkově u fanoušků (aspoň těch EvroAmerických) docela nepopulární. Ale proč se nešel s Naganem rozloučit netuším ..

Bay_watch

Bay_watch (hodnocení, recenze)

snebka

boží! jak by řekli Slováci: "zimomriavky" :) jenom škoda, že nejsou titulky, rád bych se dozvěděl, co tam všichni říkali, hlavně Nagano.
jinak kde byl Yamada? v té čestné uličce jsem ho nikde neviděl.

na příspěvěk reagoval snebka

Bay_watch

Bay_watch (hodnocení, recenze)

snebka

toho, že je Kawaguchi zraněnej, jsem si vlastně všiml až před jeho během, kdy kameraman zabral jeho nohu. je škoda, že nikde nejsou anglický titulky. rád bych rozuměl tomu, co všichni ti soutěžící říkají.
já chodím na ten její blog dost pravidelně. jto mi připomíná, že bych si měl jít poslechnout, co o 32. turnaji říkala na svým vlogu.
jj, taky doufám, že se konečně kopnou do zadku a začnou se chovat k tý soutěži tak, jak si zaslouží, protože ten úpadek už je fakt hrozně zjevnej.

snebka

snebka (hodnocení, recenze)

Bay_watch

SPOILERY

Tak stage 2 byl úplný výsměch jednak na něj bylo strašně moc času a taky byl celkem nebezpečný. Kawaguchi a Sihm se zranili na dopravníkovém pásu a hlavně u Kawaguchiho vůbec nebylo jisté zda vůbec bude pokračovat. Navíc druhému stagi dali ve vysílání snad 10 minut ještě před pár turnaji jedna z nejatraktivnějších částí a teď 10 minut!

Ve třetím úseku potom co skončil Drew začalo znova pršet a hodně, proto se ani Anastese ani Kawaguchi nedostali přes Flying Bars ikdyž na to nesporně měli, další fail pořadatelů, kteří vysušovali druhou část třetího úseku ...

 

Běh Catanzaro byl alespon ukázan v Navi a dá se najíti na youtube. Jo byla to Arsenette o které jsem mluvil :) .

No já doufám že se do příštího turnaje (snad) poučí z chyb (nevěřím tomu) a upraví druhý úsek, protože ten byla dala dobrá polovina startujích ..

na příspěvěk reagoval Bay_watch

Bay_watch

Bay_watch (hodnocení, recenze)

snebka

SPOILERY

 

Stage 2

přišlo to jen mně, nebo byl letošní druhej úsek docela jednoduchej? vlastně žádnej ze soutěžících s ním neměl problém a někteří si ho povodili hrozným způsobem. třeba z toho Francouzskýho učitele tance jde hroznej respekt. první a druhej úsek si dal s přehledem a vypadá hodně silně. co se mu ale nejspíš stane osudným ve třetím úseku, je jeho váha a gravitace.

 

Stage 3

wow, ten save pana učitele byl úžasnej. to jsem fakt zíral. musel to bejt hroznej záhul na ramena, protože tohle je na vykloubení. a nejspíš se fakt nějak zranil, při tom dopadu na hrazdě bylo dost vidět, že mu selhaly právě ramena.
jinak mi fakt přijde, že některý soutěžící záměrně ignorují. toho mladýho Japonce, co se dostal až ke Cliffhangeru a toho bělocha (že by Švéda?) vystřihli jak ve druhým, tak překvapivě i ve třetím úseku.

vypadnutí Shunsukeho jsem vůbec nečekal. fakt jsem mu na třetí úsek věřil, navíc tohle byla hrazda, kterejch asi ve svým životě odskákal tisíce... alespoň se zase ukazuje, jak šíleně zrádná je to překážka. nemyslím si, že ji měli dát tak brzo (před lety to snad taky byla poslední překážka v japonském Sasukem, ne? nebo to byly jen obyčejné hrazdy za sebou?). v americký verzi tuhle překážku mají jako poslední a tolik silnejch závodníků, co málem postoupilo až do finále, si na ní vylámalo zuby... doufám, že Nagasaki bude pokračovat. pořád hrozně věřím, že tu horu jednou překoná.

tak po selhání Drewa Dreschela si troufám říct, že letos zůstane hora nepokořena. ten Cliffhanger zas tak nepřekonatelnej není, ale teda hnedka po něm muset jít na tu další překážku je fakt masakr. nikdo kromě profi horolezců takovej úchop nemá, navíc ten výčnělek, za kterej se zachytává, snad nemá ani centimetr, ne?

no, hezký, teďka začalo i pršet. tak to už jsem si jistej, že třetí úsek nikdo nedá.

jak jsem řekl, tak se i stalo. ta hrazda je prostě hrozně ošemetná a násobí se to desetkrát, když je ta tyč a ty přistávací plochy úplně mokrý. sakra, tohle se mělo nějak řešit, klidně posunutím soutěže...
počasí teda letos soutěži nepřálo. snad se z toho pořadatelě nějak poučí a příště nad překážky přidělají třeba střechu. dyť takovejch 5-10 závodníků už v prvním kole vypadlo nejspíš jenom kvůli debilnímu mokrýmu povrchu. hrozná škoda...

 

reakce na snebka

jo, třeba Kacy Catanzaro taky běžela a skončila lépe než 90% ostatních soutěžících, ale prostě ji vystřihli. potom ta úplně vystřižená all-stars apod. jako chápu, že je tohle "jen" sestřih z živého vysílání, ale stejně mi některý editační rozhodnutí hlava nebere.
jj, pochopil jsem, že se to mokro začalo řešit až po tom, co na to upozornil Drew (ostatní japonští soutěžící tohle prostě nemaj v povaze, ti prostě skousnou jazyk), což bylo samozřejmě už hrozně pozdě. jsem si skoro jistej, že se to podepsalo pod mnoha vyřazeními závodníků, od kterých jsme to nečekali.
taky mě mrzí, kam ta soutěž směřuje; úplné ignorování mnoha dlouholetých a úspěšných soutěžících, kteří třeba ani nedostanou pozvání. namísto toho se tam dostávají rádobyvtipné postavičky nebo "celebrity". nedávno jsem začal sledovat americkou verzi a tam se v posledních letech objevuje skoro stejnej nešvar. pořad se začíná čím dál tím víc soustředit na slzopudné lidské příběhy, celebrity a tak. s pravidelnými závodníky jednají jako s odpadem a absolutně si jich neváží. mnoho těch, kteří dostanou pozvání a postoupí, se ani nedostane do finální odvysílané verze.
Naganův běh byl šíleně strhující. už jak tam málem podklouzl na druhý překážce, nebo jak uplatnil důvtip na té hrazdě a nohama se ještě odrazil. potom ty kostky, kde na něm už byla vidět ta hrozná únava, ale i odhodlání to prostě dát. když potom došel ke zdi, tak už jsem si říkal, že tam už nejspíš končí. musel si vzít hrozně času na oddechnutí, k tomu se mu ještě první pokus nepovedl... ale on to pak dal! nevěřil jsem svým vlastním očím. ten šok a ta malinká rozdmýchaná naděje, že by první úsek mohl nakonec dát, nejspíš způsobily, že jsem se dočista rozbrečel a sesypal a vydrželo mi to až do konce toho běhu, kde mu to uteklo fakt jen o sekundu... byl to takovej hořkosladkej konec. na jednu stranu ten postup byl tak hrozně blízko, ale na druhou stranu si zas nedokážu představit lepší a důstojnější konec pro Nagana, než jaký si on sám napsal. Makoto předvedl takovej výkon, že se na ten jeho běh dlooouho nezapomene, a odchází skutečně jako král a legenda Sasuke.

Nagano je obří persona, troufnu si říct, že mnoho z těch mladších závodníků by tam bez něho nebyla. taky na nich bylo vidět, co pro ně Makoto znamená. já jsem hrozně rád, že jsem k tomuhle pořadu dostal díky Prima Cool relativně v mladým a formativním věku, takže na mě měla osobnost Makota Nagana hodně inspirativní vliv.
hele, není ta osoba arsenette?
jinak jo, z toho, co jsem si přečetl byl ten turnaj hodně dobrej (Makoto prej skončil ve vodě :)), ale prostě jako by TBS vůbec nevěděla, co s tím materiálem, a vlastně i soutěží, dál dělat. hrozná škoda, kam ten trend míří.

na příspěvěk reagoval snebka

Uživatel Bay_watch smazal svůj příspěvek.

Uživatel Bay_watch smazal svůj příspěvek.

snebka

snebka (hodnocení, recenze)

Bay_watch

Jen sem se chtěl zeptat nepřišla ti první stage špatně naeditovaná? Je z toho teď velké halo dva američani měli full runy profily všechno a na jiné (jun sato a mnoho dalších) se vůbec nedostalo. Navíc snad polovinu prvního stage se všechno zaměřovalo na stupidní celebrity, které vypadly po pár prvních překážkách. 

Urushihara je tedka celkem z formy, v druhém úseku byl naposled v 30. turnaji a ve třetím v 28. Jestli sis všiml tak Drechsel na prohnuté zdi říkal že to strašně klouže, že to takhle nejde. Prý dal prohnutou zeď jen díky tomu že jí trénoval i za deště. Díky němu se taky začala vysušovat dráha a start ostatních byl odložen. Nejen Drew ale i ostatní se hodně přimlouvali zato aby Kongu a Kenji znovu startovali no nepovedlo se ...

A ted k závěru aspon tedy 1. úseku. Yamamotův a Takedův běh jen ve zkratce to si snad dělají srandu! Pak tedy přišel na řadu Nagano. Já myslím, že nebýt jej tak jsem o sasuke nikdy neslyšeli. Bylo dojemné vidět borce jako Yamamoto nebo Masahi jak brečí. Hořký konec. Nagano měl na závěr krásnou rozlučku. Jenže co udělal TBS? Dala na úplný závěr vysílání asi minutové rozloučení. Tenhle človek si zasloužil aspon desetiminutovou rozlučku ne jedno minutovou! No a o druhém a třetím úseku se dá  taky ještě hodně co říct.

 

Znám osobu, která píše pro forum sasuke a ta byla v Japonsku na 32. turnaji (stejně jako na 31.). Říkala, že to co se tam dělo - rozlučka s Naganem, strhující pokusy některých úplně vystřižených soutěžících na úkor hvězd prostě skvělý turnaj. Ale to co stím udělala stanice TBS je opravdu něco hrozného. Jeden z důvodů proč Nagano končí (kromě věku například) je to, že se mu nelíbí kam Sasuke směřuje. Rating se od předchozího turnaje nepatrně zvýšil, ale koho to zajímá vždyt ta soutěž umírá (což je celkem ironické vzhledem k faktu že Ninja Warrior se každým rokem dostává do úplně nových zemí). 33.turnaj se zdá být potvrzený ale co bude potom ...

na příspěvěk reagoval Bay_watch, Bay_watch, Bay_watch

Bay_watch

Bay_watch (hodnocení, recenze)

SPOILER Stage 1 (píšu to zrovna, jak na to koukám)

toho elektrikáře Masashiho mi bylo hrozně líto. má asi nejroztomilejší fanoušky ze všech a byl to dycky silnej soutěžící. navíc vůbec nechápu, proč startoval už jako 34. má být mnohem výš. pokud se nepletu, tak dokonce reprezentoval japonskej tým v ANW USA vs. The World.

potom úplně zbytečně vypadl i můj oblíbenec Urushihara. nechápu, že to tam rval na sílu místo toho, aby se víc rozhoupal. přitom patří k nejchytřejším soutěžícím...
Ryo Matachi taky hroznej provar. jako chápu, že je maličkej, ale proč sakra tlačil ty kostky rukama a neopřel se do toho jako všichni ostatní? hrozně se tím vyčerpal a promrhal čas. doprčic! hrozně mě to sere. ten kluk je v nejlepších letech a druhej a třetí úsek by si dal s prstem v nose.
kdo mě hrozně potěšil byl Shunsuke Nagasaki. konečně ho ta režie zabrala a dal si první úsek docela s přehledem. zdá se mi ale, že není v ťip ťop formě. no, bude to mít asi později těžký...
vypadnutí Kong Expressu taky jako ze špatnýho snu. nemá cenu komentovat. nechápu.
Drew Dreschel, jeden z nejlepších Američanů, by mohl letos dojít hodně daleko. chvíli jsem o něj měl strach, jak mu zvlhly podrážky a klouzal na tý zdi. jinak ale super výkon.
cože? takže na celej ten úsek sedla rosa a všechny překážky zvhly? možná kvůli tomu vypadl Kong a další na tom Tie Fighterovi. já nevim, ale je to dost nefér, že to takhle organizátoři ignorovali. škoda, že už si ti závodníci, kteří kvůli tomu vypadli, nemůžou úsek zopakovat.
Kazuma Asa, další z té topky, vyřazenej na blbým Tie Fighteru. to mě poser... na co ty top závodníky posílaj jako poslední, když se ani nedokážou poučit z chyb těch před nimi? už když se tam zaháknul, tak byl hrozně nakloněnej... má teda ale hrozně krásnou ženu a miminko. alespoň, že v osobním životě se mu daří skvěle :)
Hitoshi Kano, jak tam skákal z té hrazdy na ten pytel... už jsem ho viděl ve vodě. nakonec pro něho byly osudový až kostky spolu se zdí. to je hrozně zabijácký kombo... a ještě si chudák udělal něco s ramenem.

tohle byl skvělej výkon od Tomohira Kavaguchiho. ten úsek si dal v bleskovým tempu s prstem v nose a nezpomalily ho ani kostky a zeď (kde navíc uplatnil svoji vejšku). byla na něm vidět ta hrozná radost a zadostiučinění po tom, co celej den musel sledovat, jak jeho přátelé jeden po druhým vypadávají.

tak jo, dneska už končím. nechám si Stage 2 a 3 na zítra. nejenom, že už je pozdě, ale ten run Makota Nagana mě tak vyšťavil, že se doteď klepu a roním slzy. jedna zkurvená sekunda chyběla! ani jsem už nedoufal, že vůbec dokáže přelézt zahnutou zeď. dyť je mu už padesát, zatraceně! neskutečný, jaký ve mně tahle soutěž dokáže vyvolat emoce. s Naganem končí jedna úžasná éra Sasuke, na které jsem vyrostl. nikdy na ni a na její hrdiny nezapomenu a dycky si ji rád připomenu.
dobrou noc.

na příspěvěk reagoval snebka

snebka

snebka (hodnocení, recenze)

SPOILER

tak 32. turnaj je za námí. Viděl jsem zatím jen první 2. úseky, protože pak jsem měl jiné povinnosti. Jako pokaždé po zdolání všech 4. úseků došlo ke změnám. Mám pocit, že to tentokrát nebylo tak vidět jako dříve. Přesto postoupilo docela málo účastníků z toho myslím dokonce více než 50% cizinců. Makoto Nagano měl před sebou poslední turnaj a dopadlo to více než dojemně. Dokonce byla i rozlučka, která se zřejmě nevešla do vysílání (pokud nebyla na konci) což spoustu lidí naštvalo. Stejně tak jak naložili s druhou částí což byla opravdová katastrofa. Opravdu hodně lidí poprávu nadávalo na TBS, takže uvidíme jak to bude v příštích letech. Třetí potažmo závěrečný úsek sem neviděl takže budu moci zhodnotit až to půjde stáhnout  .. Koukal ještě kromě mě někdo? :D

snebka

snebka (hodnocení, recenze)

Insegrim

Na fóru sasukepedie jsou přímo odkazy respektive místnosti (streamy). Koukal jsem živě na 30 a bylo to bez problémů.

na příspěvěk reagoval Insegrim

snebka

snebka (hodnocení, recenze)

Dneska mi přišel email že 32. turnaj Sasuke se bude konat v neděli 3. července( a živě vysílat kolem 11 hodiny polední)

snebka

snebka (hodnocení, recenze)

Tak něco nového k blížícímu se turnaji

Překážky: pokud si vzpomenu tak budou i nějaké české názvy :D

Stage 1

1.Quad steps (něco jako godantobi první překážka 8-11,28 turnaje)

2. Rolling hill (poprvé se objevil v minulém turnaji)

3.. Tie Fighter - nová  překážka 

http://vignette4.wikia.nocookie.net/sasukepedia/images/2/28/CkL8l5LUgAA9rmG.jpg/revision/latest/scale-to-width-down/1000?cb=20160605200445

 

4. Music box (ten už jsme taky viděli v minulém turnaji)

5. Double pendulum (nová překážka) něco na způsob obří houpačky, který byl v 26. a 27. turnaji

http://vignette2.wikia.nocookie.net/sasukepedia/images/f/f7/CkRDNLuUoAA7AqW.jpg/revision/latest/scale-to-width-down/1000?cb=20160606174818

6. Tackle (5. a 31. turnaj) tlačení "zdi"

7. Soritatsu Kabe - prohnutá zeď

8. Tarzan Rope

9. Lumberjack Climb

 

Stage 2

1. Cross Slider

2. Salmon Ladder (rybí schůdky) stejná verze jako minule

3. Spider Walk

4. Backstream

5. Gyakuso Conveyor (běžecký pás co byl v prvních turnajích Ninja Faktoru)

6. Wall Lifting - zvedání zdí

 

Stage 3

 

1. Drum Hopper (od 31. turnaje)

2. Flying Bar (verze ze 27. turnaje)

3. Sidewinder R kai (od 31. turnaje)

4. Ultra Crazy Cliffhanger - tak kdo ho zdolá jako první? :)

5. Vertical Limit

6. Pipe Slider

 

Stage 4

 

1. Spider Climb

2. Salmon Ladder

3. Rope Climb

Bay_watch

Bay_watch (hodnocení, recenze)

to je pravda. Kenji starne o dost pomaleji nez ostatni, nebo se dokaze skvele udrzovat v kondici. jeho nejvetsi slabinou je ale hlava a jeho nevyrovnane vykony. je to porad hodne silnej soutezici, ale jeho strop je podle me Cliffhanger ve tretim useku. prvni a druhej usek da a bude davat jeste par let v pohode (pokud mu neprepne), ale ve tretim proste konci, a s narustajicim vekem to uz bude jen horsi.
co me tesi je, ze se vratil zpatky Shunsuke Nagasaki, ktery se zucastnil dvou poslednich turnaju (ve tricatem dokonce postoupil az do tretiho kola), ale z nejakeho duvodu ho televize v obou pripadech uplne ignorovala. mozna to ma neco do cineni s timhle, co jsem nasel na sasukepedii:

"Before SASUKE 22, Nagasaki wrote on his blog that he wanted to compete (and even showed a picture of him practicing the Shin-Cliffhanger). However, he was not invited for unknown reasons."

je ale dobre, ze aspon soutezi. snad bude i ve 32. turnaji. je to typek, kterej to se svym potencialem mohl v Sasuke dotahnout i na titul Kanzenseiha. furt mu verim, je stale mladej. kdyz se v Sasuke 17 utkal s Naganem o titul, tak mu snad nebylo ani 19. ted ma 29.

snebka

snebka (hodnocení, recenze)

Bay_watch

Je ale zajímavé sledovat jak to třeba Kenjimu Takahashmi jde se dostávat až do třetího úsek a to je na tom věkově podobně jako All stars ..

Bay_watch

Bay_watch (hodnocení, recenze)

tak snad se stara garda vybicuje k nejakym lepsim vykonum nez minule.
je to hrozne zdrcujici videt legendy meho mladi, jednoho po druhem, selhavat uz v prvnim kole :(

na příspěvěk reagoval snebka

snebka

snebka (hodnocení, recenze)

Caszidy

To s Yamamotem a Takedou mě taky dokáže vždycky akorát nasrat :D u Yamamota je to celkem známá věc, ale Takeda ještě před pár roky pravidelně postupoval až třetí fáze. Co se týče Nagana už si ani upřímně turnaj moc nepamatuju, ale myslím že se zranil na první překážce. Ale turnaj to byl super ne že ne jen mě trochu štve že různé komedianty tam dávaj na tři minuty a borce co už pravidelně postupují ukazujou jen v sestřihu. Takového Nagesakiho myslím cutnuli úplně ..

Caszidy

Caszidy (hodnocení, recenze)

Je to ostuda, ale teprve teď jsem se dostal ke zhlédnutí 31. turnaje a byl to teda mazec:-O
Ultimátní respekt pro Yusukeho Morimota. Trochu mi tělesnou konstitucí připomíná legendárního Akiyamu.

Jinak jsem teda jen čuměl, kolik silných závodníků vypadlo v prvním kole na prohnuté zdi. To jí zase nějak zvětšili, nebo co se sakra stalo? Nagano, Urushihara...
Yamamoto a Takeda opět nezklamali a vypadli na úplný kravině, přestože minimálně na postup do druhého kola fyzicky stále mají.

na příspěvěk reagoval snebka

Bay_watch

Bay_watch (hodnocení, recenze)

31 byl super turnaj. kdo ho ještě neviděl, rozhodně koukněte. jen malá rada, vyvarujte youtube, protože vám tam po straně naskakujou doporučený videa, jejichž názvy jsou dost spoileroidní.
jinak koukáte někdo na americkou verzi? teďka ji nakoukávám. přiznám se, že jsem ji trochu pozérsky ignoroval a měl ji za levnou kopii. musím ale říct, že Amíci to berou za správnej konec. nejenom, že jeden ročník trvá mnohem, mnohem dýl, ale ještě k tomu tam jsou nehorázně těžký překážky (už jenom ty kvalifikační kola by dala slušně zabrat i japonským all-stars). navíc, jak už je to u nich normální, dělají z toho hroznou show a i ti soutěžící tam jsou jaksi zajímavější než v Japonsku. je tam třeba holka, co má Tourettův syndrom a k tomu OCD, chlápek, kterýmu umírá manželka na nějakou vzácnou chorobu a on začal pořádně posilovat, aby ji mohl přenášet a pomáhat jí atd. :D

snebka

snebka (hodnocení, recenze)

Já to stáhl protože sem živý přenos prošvihl o dva týdny :D celý to mám Japonsky ale na to už sem si zvykl :P

snebka

snebka (hodnocení, recenze)

+ můžu s radosti oznámit že je již jisté pokračovaní tedy 32.turnaj

 

Caszidy- Myslím že se máš na co těšit  :)

snebka

snebka (hodnocení, recenze)

Tak sem s 2 týdením zpozděním koukal na 31. turnaj. Co na něj říkáte pokud ho tedy někdo sledoval také :)

na příspěvěk reagoval Caszidy

snebka

snebka (hodnocení, recenze)

Caszidy

Druhý úsek je na tom dost dobře co se obtížnosti týče.A ten první.No nevím to co ty jsem si říkal už po minulém turnaji a kromě poslední překážky žádné změny nebyli(třeba takový Log Grip tam opravdu nemá co dělat)

Caszidy

Caszidy (hodnocení, recenze)

snebka

No, většinou se markantním způsobem dráha měnila poté, co někdo dosáhl na absolutní vítězství. Nicméně v tomhle turnaji tolik lidí přešlo přes první úsek, že v něm podle mého názoru nezůstane kámen na kameni. Zbylé úseky se asi zas tolik měnit nebudou. Ale jsou to jen mé spekulace;-)

na příspěvěk reagoval snebka

snebka

snebka (hodnocení, recenze)

Caszidy

Rybí schůdky to byl kámen úrazu, ted jsem zvědav jak bude vypadat 31.turnaj jestli ho kompletně přestaví a nebo uvidíme nového MR. Sasuke :)

na příspěvěk reagoval Caszidy

Caszidy

Caszidy (hodnocení, recenze)

Tak jsem se konečně dostal ke zhlédnutí jubilejního třicátého turnaje a zklamán rozhodně nejsem. Potěšila přítomnost v podstatě všech nejlepších, bývalých nejlepších, legend atd. účastníků. Dokonce i Bumpei Shiratori se objevil (sakra ten zestárnul). Yamada aspoň koučoval, jen Akiyama nedorazil. 

Bylo vidět, že tvůrci trať trochu přizpůsobili faktu, že jde o 30. turnaj a vrátili do hry některé již notoricky známé a snadno překonatelné překážky - viz. extrémní počet soutěžících, kteří zdolali první úsek.
Bohužel kamenem úrazu druhého úseku bylo to podivné pravidlo na rybích schůdcích, že když se člověk netrefí do západek na první pokus, tak nemá možnost opravy, jako tomu bylo dříve. To mi docela vadí. Navíc se západky otevírají postupně, takže silnější soutěžící, kteří by byli schopni přeskočit o dvě úrovně nahoru najednou, jsou o tuhle možnost připraveni. Tohle podle mně není dobrá změna. Potvrdilo to i množství vyloučení soutěžících na této překážce. Navíc to odnesl i Nagano. Škoda.

Celkově povedený turnaj a opravdu dobrý výkon MaRya. Souhlasím, že tenhle kluk může být vzhledem ke svému nízkému věku top soutěžícím dlouhou dobu. Otázkou pouze je, jak dlouho nám Sasuke ještě vydrží. Zajímaly by mně čísla sledovanosti a náklady na výrobu pořadu.

na příspěvěk reagoval snebka

Boudyy

Boudyy (hodnocení, recenze)

snebka

Tak to každopádně, ta verze rybích schůdků je už tak extrémně těžká, pravidla jsou v tomhle až moc neúprosná, řekl bych. Ale ten Backstream je zajímavé zpestření, i když to musí být masakr, plavat proti proudu.

Co se týče Matachicho, já mu naopak holduju a spolu s Urushiharou tvoří fakt dobré přátelské duo. Napadá mě paralela Nagano/Takeda. No jo, holt už to přebírají jiní a stará garda se, bohužel, rozpadá. To musí politovat každý, i ten, kdo už spíše vkládá naději a více fandí mladým.

snebka

snebka (hodnocení, recenze)

Boudyy

Já popravdě nikdy Ryo Matachiho rád neměl, tak jako shin-sedai, ale jeho výkon mě mile překvapil.A je pravda že některé překážky mě dost naštvali, hlavně způsobem jakým vyřazovali soutěžící.Každopádně doufám že na další turnaj nebudeme muset čekat 1,5 roku :)

na příspěvěk reagoval Boudyy

Reklama

Reklama