Reklama

Reklama

Evidence

všechny plakáty
Trailer

Štyria najlepší priatelia vyrazia na výlet spojený s kempovaním. Ryan túto cestu chystá už dlhšie, pretoťe chce nakrútiť dokument o kamarátovi Brettovi.Pri prechádzke lesom si táborníci čoskoro uvedomia, že tu nie sú sami. Ich cestu skríži tajomná postava, ktorá ich začne loviť. (Slavigrom)

Videa (1)

Trailer

Recenze (233)

Genero 

všechny recenze uživatele

Už to vypadalo, že si ty mladé krásné ču(nd)ráky předhazující v přívěsu sviním své hluboké perly o kozách a volantech zase vzaly na paškál nějaké pošahané bosorky z lesa a budou po nich vrhat šišky tak dlouho, dokud strachy nezapějí Rosu na kolejích. Ale pak mě napadlo následovat otylou blondýnu mezi smrky a modříny. Tam na konci cesty mě čekalo veliké překvapení v podobě ne úplně živých šmejdů, kteří zcela nečekaně a náhle vyskakovali ze křoví, z krabice od mýdla, z krmelce pro srny i hajzlmísy. To mi ho geneticky vyšlechtěný zombie mutante vyndej, ale zřejmě z toho několikrát došlo k nedorozuměl s mým jindy tak spolehlivým a precizně pracujícím svěračem. Ještě to budu muset překontrolovat. I když to stále není úplně můj šálek vynikající brazilské kávy, opět jsem přišel na chuť nalezené-záběry filmům, když jsem učinil objev, že pokud třesu monitorem ve stejné frekvenci, jakou třese Velký Epileptik rukou pana kameramana, můžu si vychutnat nebývale ostrý a stabilní obraz a celá ta hrůza je hrůzná dvojnásob. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

NEJLEPŠÍ FILM NATOČENÝ RUČNÍ KAMEROU, který jsem kdy viděl (Rec nepočítám, pochopitelně). Nebudu si tady stěžovat na třaslavou kameru a nepřehlednost v určitých pasážích filmu, protože přesně tohle se přece od filmu natočeného ruční kamerou, který má prezentovat reálnou hrůznou skutečnost, musí očekávat. Pokud jste to neočekávali, jednu hvězdičku si dejte sami sobě za vlastní neschopnost odhadnout film, ne tvůrcům, kteří s mizerným rozpočtem pár tisíc dolarů, dokázali rozehrát doslova peklo na scéně. Jak už je zde několikrát psáno, první polovina filmu se nám snaží naznačit, že Evidence je dalším tuctovým levným shitem, který pojednává o vraždění nebohých teenagerů v lese duchem, monstrem anebo jiným ocasem, kterého si volí jako hlavního vraha do svých filmů jiní impotentní tvůrci "real" hororů natočených ruční domácí kamerou. Druhá půlka ale dokonale pochcává tu první, splachuje dosavadní děj do záchodu a představuje zcela novou situaci a zápletku, která je doslova famózní a ukazuje, že scénáristovi od začátku vůbec nešlo o těch pár hlavních postav, ale o tu brutální závěrečnou jízdu, kde napjatě očekáváte tradiční hororové klišé (uklidnění situace, tříminutové rozbory situace, plán) a nikdo vám ho nedopřeje. I když o příběhu vím po jeho skončení úplné hovno a o osudu 3/4 hlavních postav taky, vůbec mi to nevadí, byl to zkrátka těžce originální a prvoplánový záměr tvůrců a já jim tleskám. Evidence je zkrátka protiproudový horor, který se vymyká všem zaběhlým pravidlům tohoto žánru, takže pokud chcete originální film, pusťte si tohle. Chcete to své? Stáhněte si další normovanou sračku ze série Saw a vyprávějte kámošům, co na horory čumí jen na Nově, že máte na kontě další "drsný" horor, kde se za celou stopáž nezatřásla kamera. Zdejší celkové hodnocení beru za špatný vtip... 100%. ()

Reklama

Hoyt 

všechny recenze uživatele

S Blair Witch nejlepší film natočený ruční kamerou. Absolutně šíléný, originální a hlavně nepředvídatelný snímek. Poslední geniální pasáž se někomu může zdát jako zmatená řežba ale mě tak moc vtáhla do děje jako bych se toho zúčastnil také. 56% je výsměch, protože tohle není nic co bychom v tomto žánru někdy viděli. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Za začátku skromně vypadající variace na Záhadu Blairwitch řízlá Cloverfieldem,která má i přes pomalý ( tradičně ) rozjezd hodně dobrou atmosféru a díky imbecilitě hlavního hrdiny i nevyčerpatelnou dějovou linku co se dialogů týče,která se v poslední půl hodině zvrtne v abnormálně dokonalý masakr a mix snad osmi žánrů.Zběsilost finiše nepamatuju u žádného jiného filmu a co záběr to téměř dokonalá filmařsko/fanouškovská práce v tomto žánru.Díky zajímavému mixu se dá mluvit i o jisté ,,originalitě´´. Čuměl sem na to sám ve dvě ráno a první půlku jsem si užívál ten strach z neznáma a parádní lekačky,ke konci jsem žasnul nad pointou a užíval si čistokrevný masakr.Evidence je obrovské překvapení v danném žánru a je to určitě jeden z nejlepších hororů found footage.Nebýt té stále zhoršující kamery,která díky většímu poškození fungovala hůř a hůř ( mírně to otravuje a konec bych přepnul na statickou kameru,aby si divák užil víc ten masakr ) a mít to lepší casting než partu otravných,rozmazlených měšťáků....u mě by to bylo zaplnej.Škoda že tyhle filmy se často opomíjí,56% je směšné číslo a pevně věřím,že režiséra Askinse si někdo všimne,protože takový pan režisér Josh Trank,co natočil podělanou Kroniku není ani z půlky tak zapáleným talentem.Pro mě 85%. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

To čo tu predviedol s kamerou ten nešťastný Robinson , to hádam nemá ani obdoby. Pospájané zaoceánske štáty sa pokúšajú desiť fanúšikov žánru rádoby autenntičnosťou , prípadne znásilnia zahraničný námet ( najradšej francúzsky a japonský ) vymodelujú cool remake a sú za vodou. U Mňa teda nie. Rozmrvená kamera zameraná od trávy , šálky v kuchyni , strop až po upískanú šišinu , o ktorú má zájem nejaký " littlefoot " ktorého bratrancom je troll. Ak by som si to pozrela v noci v nahnilej chate na samote v lese , aj tak by som svojím hlasitým smiechom vyplašila všetko živé v okolí. Ten F*king Found F*ucktage je už už unavený žáner , no kým to amíkom nabehne do chápania , bude už neskoro. Je škoda, že baterka v kamere sa začala vybíjať tak neskoro. Bodík dávam za neuveriteľný strach a ten druhý za pokus o pár nových vsuviek do tohto guláša. P.S. Vieš si predstaviť , ako by dopadol ten snímok , keby bol natočený " normálnou" formou " Ja totiž áno. Ďalší dôvod na pousmiatie. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Herec Ryan McCoy (Ryan) je autorom scenára, Ashley Bracken (Ashley) mala na starosti make-up a spoločne sú aj producentmi tohto filmu. (MaxForValue)
  • Mená všetkých štyroch hlavných postáv sú totožné s krstnými menami hercov. (MaxForValue)
  • Natáčanie prebiehalo v Santa Clarita v Kalifornii. (Laslo)

Reklama

Reklama