Reklama

Reklama

Doug Glatt (Sean William Scott) vyrůstá v lékařské rodině, ale díky svým odlišným zájmům si připadá jako cizinec. Jednoho dne navštíví se svým přítelem Ryanem (Jay Baruchel) zápas nižší hokejové ligy. Během zápasu se Ryan vysmívá hostujícímu týmu a vyprovokuje šarvátku. Do ní se zapojí i Doug, který druhý den dostane nabídku práce v hokejovém týmu jako ochránce ostatních hráčů. Hlavní hrdina nabídku přijme a ujme se tak ochrany svých spoluhráčů. (Mr.Hudson)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (541)

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Dowse sice rozehrává nápaditou hru, ale neví zda má hrát sociální drama o kariéře či komedii o pošetilém rváči. Tyto dvě dějové linky mi zkrátka nějak nefungují. Nevím zda bylo zapotřebí zkušenější ruky či důkladnější rozvahy nad výběrem tématu, nicméně herecké osazenstvo (vyjma přehrávajícího Baruchela) je trefně vybrané(Liev Schreiber, Kim Coates) a Stifler se ukázal schopným i ve vážnějších rolích. Vzhledem k občasným duševně omezeným dialogům a záchodovému humoru to však více, než 65% prostě není. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Ani komedie, ani dramedie, ani sonda do duše násilnického primitiva. Goon se snaží spojit neslučitelné - sofistikovanou kritiku posedlosti násilím a jednoduchou hollywoodskou komedii apatowovského střihu se sprostým a nekorektním humorem. V obou případech zamrzí, že látka není dovedena do nějakého zdárného konce. Když se navíc objeví zbytečné podzápletky (nudná romance) a nesnesitelné postavy (Jay Baruchel), je jasné, že se Goon stane jen pouhou jednohubkou na nedělní odpoledne, v níž tak akorát oceníte pěkně natočené bitky a přesně hrajícího Scotta. Jsem zvědav, jak se svým hokejovým opusem naloží Kevin Smith... ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

To už vážně musí být romantická zápletka v každém filmu? Výrazně kurvila celkem slušný film. Naštěstí toho prostoru neměla až tolik. Zbytek je atraktivní. Nad úvodní větou, že je film inspirovaný skutečnou událostí se člověk během filmu i po něm musí pousmát. Inspirace byla maximálně v tom smyslu, že se zde jednalo také o hokej. Zbytek je totální nesmyslný výmysl či maximální překroucení jakési možné pravdy. Na druhou stranu se u filmu nenudíte a několikrát se i lehce pousmějete, takže takové slabší 3* se nebojím dát. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Sportovní film těžící ze záměrně nesportovního chování hráčů zvaných bitkaři, jejichž týmová funce zřejmě skutečně existuje. A já naivka si myslela, že vrcholem amerického sportovního ledovce jsou pologramotní univerzitní hráči baseballu a basketballu! Lední hokej jde však ještě mnohem dál, nejen, že se na nějakou tu ztrátu desítek v IQ testu nehledí, dokonce taková základní dovednost, jako je bruslení, není vůbec nutná! A tak se v zemi neomezených možností stane součástí jednoho z velkých týmů dobrohloupá mlátička (podporovaná svým prachsprostým kámošem, který by se neměl volně pohybovat ani po detenčním ústavu), jejíž sledování nám dá přičichnout k hokejovým šatnám, kde by se dal testosteron krájet, a možná ještě dál... třeba na ledovou plochu, kde zpomalený let sražených krevních klků a jedniček vlevo nahoře doprovází operní árie ... Zvláštní, filmy typu "based on a true story" asi často nebývají prezentovány jako komedie, tady by se ovšem na vážnou notu hrát nedalo, takže za to palec nahoru. Abych se tedy vymáčkla, po prvních dvaceti minutách bych nevěřila, že to řeknu (byla jsem tak otrávená, že jsem se zaobírala myšlenkami typu - přibral Seann hmotu kvůli roli, nebo se tak vyžral sám?... ta tupost v očích je opravdu hraná?), ale faktem je, že příležitostně bych byla ochotná dát si repete, už kvůli krasavci Grondinovi, skvěle uvolněnému Schreiberovi, psí oddanosti ve Scottově pohledu ze střídačky i skutečnosti, že už nikdy se nebudu dívat na hokej, jako dřív. A co si cením nejvíc - Doug je prvním z akčních hrdinů (no je to akční hrdina, ne?) co přiznal, že je blbej :-) ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Pro mě jako velkého fandu hokeje byl tenhle film hodně očekávaný a předem jsem se bál průseru. Průser se naštěstí nekonal. Film je samozřejmě hodně přitažený za vlasy, ale to se dalo očekávat a nějak se lidi do kina musí nalákat. Výběr Stifflera do role bitkaře, co sotva uměl stát na bruslích byl parádní krok a tahle role mu sedla. Film bych vůbec neoznačil jako komedii, ale pouze jako sportovní životopis. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • V zápase proti Concorde Minutemen má Xavier Laflamme (Marc-André Grondin) ve chvíli, kdy vstupuje na trestnou lavici, stále na dresu "A", označující asistenta kapitána. Tato hodnost mu však byla odebrána již před tímto utkáním kvůli špatnému chování. (kukys)
  • Eugene Levy, který si střihl roli otce postavy Seanna Williama Scotta, je známý především svou rolí z kultovní komediální série Prci, prci, prcičky, kde se se Scottem setkal. (Zdroj: ČSFD)
  • Film se natáčel v provincii Manitoba, konkrétně ve městech Brandon, Portage La Prairie a Winnipeg. (Lumberjack)

Reklama

Reklama