Reklama

Reklama

Nejlepší kamarádi Chon a Ben jsou pěstitelé marihuany. Chon je bývalý voják US Navy SEAL, který propašoval semena marihuany do USA z Afganistánu, kde byl na vojenské misi. Díky Benovým schopnostem a Chonovým kontaktům prodávají nejlepší trávu v celé Kalifornii. Je to celkem bezpečné podnikání, zvlášť když mají pod palcem agenta z protidrogového. Oba díky marihuaně zbohatnou a Ben věnuje svůj čas i vydělané peníze charitativní činnosti v Africe a Asii. Oba žijí v otevřeném vztahu s dívkou jménem Ophelie. Jejich úspěšného byznysu si ale všimne mexický drogový kartel, jehož šéfka s nimi chce spolupracovat. Dostávají od kartelu nabídku na obchod, "která se neodmítá." Mladíci ji však odmítnou. Než ale stihli utéct do Indonésie, Ophelia je unesena. Chon proto se svou bývalou vojenskou jednotkou rozpoutává v okolí městečka Laguna Beach nemilosrdnou drogovou válku. (TV Nova)

(více)

Recenze (803)

shyster 

všechny recenze uživatele

Já prostě nemůžu zvednout hodnocení tomuhle filmu, protože lže, a to ani přesto, že Oliver Stone to má suprově zrežírovaný a po technické stránce se to blíží jeho nejlepším dílům. Chyba je ve scénáři, kdy nám příběh vypráví Blake Lively, která představuje rozmazlenou bohatou Američanku a chce po nás, abychom ji litovali a nějak se s ní spjali. Chyba je i u třech hrdinů, kde bychom by jsme se o ně měli bát, ale oni to jsou vlastně bad-ass. Další problém vidím v naprosto unikátním přerodu jednoho z těch tří, kdy na začátku je buddhista a nakonci by všechny vyvraždil. A takhle bych mohl ještě pokračovat (úsměvná role pro Salmu Hayek). Vedle režiséra tu ještě ale exceluje Benicio Del Toro. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Tak film je to skutečně perfektní,při sledování sem si vzpomněl na U-turn.Stejně drsnej,zábavnej,perfektně zahranej.Třeba Del Toro je neskutečnej,svině zahraná na jedničku.Stone mě většinou baví tak napůl,je totiž žánrové dost odkloněnej,ale tady mi kápnul do notičky.Velká pochvala.80%. ()

enjoi 

všechny recenze uživatele

Wow... tak strhující kriminálku jsem dlouho neviděl. Herecké obsazení je špičkové, hudba taky a příběh bezkonkurenčně podaný. Filmový zážitek nejen pro milovníky žánru. 90 % ()

JohnRambo 

všechny recenze uživatele

Skvelý film, ale jedno sa mi zarylo do pamäte trochu viac ako čokolvek ostatné. Benicio Del Toro. Pomaly ale isto zisťujem že toho herca milujem. ()

Joges 

všechny recenze uživatele

Výborně zfilmovaná knižní předloha a velká podívaná, která mi bohužel nic neřekla. Salma Hayek vypadá stále dobře i pod přiblblou parukou. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Dvojice gangsterů si samozřejmě, jak už to tak bývá, o průser říkala a taky ho dostala. A dobře jim tak. Film to ale byl celkem zajímavý a velmi dobře udělaný, což u Stona není žádné velké překvapení. Škoda jen je, že to bylo o kus delší, než byly moje nervy ochotné akceptovat. Travolta kupodivu nebyl klasicky prkenný. 80% ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Kto by povedal, ze Oliverovi Stoneovi sa v 66tich rokoch podari natocit nieco take svieze a stale politicky nekorektne. Prave ta nekorektnost Stoneovi vlastna v rokoch davno minulych, sa z jeho poslednych filmov akoby vytratila, aby sa v Divochoch vratila v plnej sile. A ano, Savages je topkovy titul vo vsetkych smeroch, ktory ma skvele zabavil, neiritoval a ponukol aj niekolko ceresniciek, za ktore si v mojich ociach (hoc mozno nie az tak jednoznacne) zasluzi najvyssie hodnotenie. Vydena director's cut verzia. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Oliver Stone prostě neumí natočit krátký film a i když jde o žánr nebo téma, kterému dlouhá stopáž příliš neprospívá. Zároveň mě také zarazilo jak někdo s takovými zkušenostmi dokáže vsadit na tak nefungující scénář, nebo spíše na scénář, který je v nějakých místech hodně nedomyšlený. Spousta souvislostí není dobře vysvětleno a také vám nemusí být vždy jasné proč dané postava jedná tak jako jedná. Zároveň mi od začátku nešlo moc do hlavy obsazení jednotlivých rolí a celá ta nálada. Pěstujeme trávu, strašně je to krásný a strašně nám to vyhází a máme se tak super že souložíme jenom ve trojce. Ale Divochům se podařilo se mě zmocnit a film jsem si i dost užíval. Herci byli super (Hayek, Travolta, Kitsch) a úchvatný byl hlavně Benicio Del Toro. Potěšil mě také alternativní konec a to že Divoši nevypadají vůbec jako film Olivera Stonea. Rozhodně tento film není bez much, ale jako celek potěšil. ()

Andre3000 

všechny recenze uživatele

Z celkem zajímavého filmu se nám vyklubal nedotažený vořech. Kurňa už dlouho mě někdo nenaštval takovým dvojitým koncem. Prostě kdyby to skončilo jejich smrtí, tak by spokojeně odešel od noťasu. Ale ne, oni si jakože musí hrát...moje pocity z toho filmu vzali za svoje a naprosto tím zkazili pěstovanou atmosféru. Blake Lively jako vypravěčka....no asi bych neusnul při pohádce v jejím podání :-) ()

zette 

všechny recenze uživatele

Presto, ze jsem vedel, ze Oliver Stone ma sve nejlepsi roky za sebou, jeho posledni film Divosi me hodne zklamal. Rezie stale dobra, scenar a vyber hercu se ale moc nepovedl, filmu jsem neveril a nudil me. ()

Venkovan 

všechny recenze uživatele

Bývalý feťák, celoživotní socialista a politické svědomí Hollywoodu Oliver Stone se po několika poměrně slabých letech opět trochu předvedl. Původně jsem od toho vůbec nic nečekal, počítal jsem s nějakou slabou vykrádačkou snímku U-Turn a ještě k tomu všemu považuji trávu za svinstvo. Ovšem překvapení bylo velké, seděl jsem jako přikovaný, oči neodtrhl od obrazovky a dobře se bavil nad tím, jak to Butch hippísák a Sundance smažka nandávají mexické narkomafii. Stoneův rukopis je tu hodně cítit, ať už trauma z válečného konfliktu nebo nejrůznější narážky na systém. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Slyšel jsem/četl jsem pár nadšení názorů na tenhle film a tak jsem se rozhodl ho vyzkoušet na vlastní kůži. Svůj názor však za nadšený rozhodně nepovažuji. Ne, že bych se nebavil či se dokonce nudil, ale nedokázal jsem tím být natolik okouzlen. Přestože v hereckém obsazení nefiguroval žádný z mých oblíbenců, tak nebudu tvrdit, že své si neodehráli. Nejvíc mě bavil Kitsch a Del Toro. Největší zklamání si pro mě připravil film v závěru, kdy přišel dvojitý konec. Přičemž ten první byl lepší... ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Ten film je sexy! A to nejen kvůli samotné Blake Lively, skvělým záběrům na ni, ale i vše ostatní do sebe zapadá, jedna postava sympatičtější než druhá a chytlavá zápletka, která dokonce překvapí, což je největší tahák. Prostě jsem se skvěle bavil a v závěru mi šel mráz po zádech, což jsem docela dlouho nezažil. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Problém filmu je, že ak sa chystáte vytvoriť dramatický príbeh okolo neortodoxného trojstranného vzťahu, mali by ste vo viac ako jednej rýchlej scéne lepšie vysvetliť, ako k tomuto vzťahu došlo, inak diváci nebudú vedieť, prečo by sa mali o postavy starať. Najmä keď herci stvárňujúci tieto postavy nie sú na začiatok veľmi dobrí. 6/10 ()

papaJA21 

všechny recenze uživatele

Ze začátku docela chytlavý snímek, který bohužel přejde do absurdní drogové války. Dva obyčejní kluci, kteří si postaví karierů na pěstování a prodeji trávy, jsou donucení konkurenčním mexickým kartelem ke spolupráci. V tu chvíli se na scéně objevují odstřelovači s armády, prohnilí zkorumpovaní protidrogový agenti, prvotřídní hackeři, spousta mrtvol a jedna drogová bosska. Vše zabaleno do akčního barevného kabátku, bohužel úplně prázdného a hloupého s příšerným koncem, kdy si Stone závěrečnou scénu střihl pro jistotu dvakrát. ()

Související novinky

Stoneova marihuana láká hvězdy

Stoneova marihuana láká hvězdy

25.04.2011

Pozoruhodnou sbírku zvučných jmen se může pochlubit thriller Savages, který začne v červenci natáčet Oliver Stone. V adaptaci bestselleru Dona Winslowa si komiksoví mladíci Aaron Johnson a Taylor… (více)

Reklama

Reklama