Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Originální komedie o kaskadérovi Mikovi (J.-P. Belmondo), jenž se dostane do tíživé finanční situace. Navíc se jeho snoubenka (R. Welch) právě urazila a hodná se naschvál raději provdat za postaršího hraběte. A aby toho nebylo málo, musí se Mike vypořádat ještě se zženštilým hercem Bruno Ferrarim (J.-P. Belmondo), kterého má zastupovat. Jean Paul Belmondo září ve fenomenální dvojroli a celé řadě nezapomenutelných scén! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (536)

Šakal 

všechny recenze uživatele

„Jedete na Montmartre? Jak to víte? Někdy jsou takové noci“ :-) Co dodat. Klasika, klasik. Společně s Mužem z Acapulca můj nejoblíbenější Belmondo. Mám rád lidi, kteří nejsou (za každou cenu) vážní a navíc si sami ze sebe (nikoliv z druhých) umí udělat prdel. To není zase tak běžná záležitost (vlastnost). Navíc zde Belmondo mohl bezezbytku zůročit svoji původní profesi kaskadéra (viz jeho úsměvné naháněčky se sociálkou, popř. scéna(y) pádu ze schodů). Jako třešínka na dortu je tu potom (pro nás chlapy) božská Raqueel Welch. Je nesmírným potěšením sledovat tuhle dvojici (btw, tahle volba byla opravdu pověstnou trefou do černého) jak se navzájem pošťuchují a nahrávají na smeč(e) a scéna, kdy Raquel vylézá (po střemhlavém skoku z vodopádu) na břeh, patří mezi ty, kdy se chlapovi nedostává potřebného okysličení (v) mozku. A teď mi řekněte (chlapi) co víc si může člověk přát?! Pohodová oddechovka, která se (mi) NIKDY nepřejí. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Francúzsky, zväčša len komediálne ladený režisér Claude Zidi, zrejme nakoniec namiešal predsa i o čosi málo viac ponúkajúcich sa ingrediencií do daného pokrmu, než bol vskutku schopný stráviť, no i napriek tomu, titulné Zviera väčšinou celkom obstojne [vy]držalo pohromade až po záverečné titulky s predchádzajúcou sekvenciou, podobnou zrovna tej z titulu Jumanji; nakoľko sa hneď ponúkalo príslušné osvieženie v podobe pridanej vsuvky »filmu vo filme«, z čoho sa následne dalo v podstate vyťažiť snáď i neúrekom všelijakých možností, a čuduj sa svete, ono to normálne zafungovalo. • Jednak sa mi postupne najprv prezentoval živočíšny, ústredný protagonista Mike Gaucher, ako vyhľadávaný kaskadér na mimoriadne nebezpečné, filmové situácie, pričom «kaskadérsku dvojicu» vytváral spoločne i s Jane Gardnerovou, do ktorej bol vlastne už od začiatku zamilovaný až po uši, a jednak vďaka istej situácii sa toto puto napokon akosi pretrhlo, aby vari vzápätí robil kaskadérskeho dabléra zženštilému talianskemu hercovi Brunovi Ferrarimu, ktorý prišiel práve do Francúzska nakrúcať nový film, keď »obidve postavy« stelesňuje dobrodružný typ v podaní Jeana-Paula Belmonda v dvoch rôznych variáciách, čo so sebou už automaticky prinášalo i viacero humorných epizód, vrátane i naozajstných kaskadérskych kúskov prostredníctvom Bébela, ak ho avšak aspoň miestami nezastupoval nejaký „artista predvádzajúci kaskády”? • Atraktívnu Jane stelesnil «sexuálny symbol» 60. a 70. rokov XX. storočia, ktorý, myslím, teda okrem daného sexappealu - nemal v rámci hereckého výkonu čo extra ponúknuť, ak aspoňže nepočítam i medzičasom trocha spomínané, vyššie uvedené vlastnosti, ktorých zase nebolo až toľko, koľko by sa mohlo na prvý pohľad zdať. • Na mňa táto "zidiovka" zapôsobila občasne až chaotickým spôsobom, čím si zároveň za to vyslúžila i celkový, kritickejší pohľad v rámci celku; alebo Belmondo mal v sedemdesiatych rokoch aj vydarenejšie tituly s komediálnym charakterom na podobný spôsob »zámeny dvojníkov«, à la Le Magnifique, kde sú síce akési 2 časové roviny, v ktorých sa doširoka rozprestieral Bébelov nadštandardný, herecký prejav, ale akoby tentoraz znovu vykrádal sám seba v inom, no tom istom ponímaní; skrátka, začínal sa máličko prehrávať, toľkoto len na záver. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Raquel Welchová jako vždy okouzlující, ale přesto ve vedlejší roli za zcela fenomenálním Belmondem, který perlí v roli lovce žen, mužů, filmových ocenění i sociálních dávek:) Zkrátka komedie, která nemá chybu, na čemž má podíl i odzbrojující český dabing. Legendární Bruno Ferrari v každém balíčku! 90% ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Pěkná a relativně funkční exhibice skvělého Belmonda, schopného zvládnout i ty nejodlišnější polohy, ale jinak těm francouzským komediím jaksi nemohu přijít na chuť. Vtípky jsou lehce předvídatelné, děj také, smíchu u mě osobně poskrovnu a duševní obohacení žádné... Vcelku zábavné, nadnesené a svěží, to ano, nemohu říct, že by Zvíře bylo v něčem vyloženě nepovedené, ale do mého gusta se úplně netrefilo. 6/10 ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jediný co mě v souvislosti s filmem Zvíře mrzí, je fakt, že nejsem sochař. Bejt totiž sochař, tak už jsem dávno obdaroval Prahu a s ní i celou naší zem sochou Belmonda v nadživotní velikosti. Za to, jakým způsobem ve Zvířeti Belmondo belmonduje a je naprosto k usmíchování. Claude Zidi dokonale využil užasné Bebelovi obličejové mimiky a vytvořil tak nejsexoznějšího mentála v dějinách stříbrného plátna. Obsazení Raquel Welch byla taky trefa do černého. Jako pár fungovali Bebel a Raquel naprosto dokonale, vzájmně si na své fórkování fantasticky nahrávali a to jiskření mezi nima bylo šukeznější než porsche plný bikinových holek. Najít v tomhle filmu chybu je stejný jako chtít hledat upřímnost v politických slibech. Zvíře je totální luxusní nášup prvoligovýho humoru. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (33)

  • Ve filmu je celkem čtyřiadvacet kaskadérských čísel. Jeanu-Paulu Belmondovi (Mike Gaucher / Bruno Ferrari) připravoval automobilové scény osvědčený Rémy Julienne. Čistě fyzické sekvence chystal Claude Carliez. (Pierre)
  • Jane Gardner (Raquel Welch) přibouchne dveřmi kytici tulipánů, už za okamžik ale dává kytici do vázy „nepoškozenou“ a všechny tulipány jsou stejně dlouhé jako před rozpůlením dveřmi. (montywalsh)
  • Film ve francouzských kinech dosáhl návštěvnosti více než tří milionů diváků. Stejný úspěch měl také v Západním Německu, zatímco ve Španělsku dosáhl výrazně nižšího počtu návštěvníků a v Itálii nebyl v kinech uveden vůbec. (argenson)

Související novinky

Zemřela herečka Raquel Welch

Zemřela herečka Raquel Welch

15.02.2023

Ve věku dvaaosmdesáti let zemřela v kalifornském Los Angeles po krátké nemoci americká herečka, modelka a sexsymbol přelomu šedesátých a sedmdesátých let minulého století, Raquel Welch. Smutnou… (více)

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama