Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Originální komedie o kaskadérovi Mikovi (J.-P. Belmondo), jenž se dostane do tíživé finanční situace. Navíc se jeho snoubenka (R. Welch) právě urazila a hodná se naschvál raději provdat za postaršího hraběte. A aby toho nebylo málo, musí se Mike vypořádat ještě se zženštilým hercem Bruno Ferrarim (J.-P. Belmondo), kterého má zastupovat. Jean Paul Belmondo září ve fenomenální dvojroli a celé řadě nezapomenutelných scén! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (537)

JFL 

všechny recenze uživatele

Jean-Paul Belmondo se sice prosadil jako jedna z hlavních tváří francouzské nové vlny, ale mezinárodně proslul coby představitel hrdinných sympaťáků, kteří současně utužovali ideály neohrožených dobrodruhů a současně je často také parodovali. K Belmondově hvězdné image nemalou mírou přispělo, že po vzoru legend rané kinematografie sám účinkoval ve všech krkolomných scénách a nepoužíval kaskadéry. Hyperaktivní romantická akční komedie "Zvíře" představuje ohromně zábavnou poctu kaskadérské profesi a současně dává prostor pro Belmonda ve všech jeho hereckých polohách, díky ikonické dvojroli šarmantně nabubřelého kaskadéra Michela Gauchera a primadonské hvězdy Bruna Ferrariho. Belmondo během natáčení konkrétních kousků utrpěl několik zranění, včetně pokousaného ucha od tygra, ale současně si splnil dlouholetý sen a stanul na křídle letícího letadla. Jeho vdavekchtivou kaskadérskou partnerku ztvárnila americká hvězda Raquel Welch a ve scénách ze zákulisí se v čestných rolích objevilo několik dalších dobových filmových osobností včetně režiséra Clauda Chabrola. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Už sú obaja hlavní protagonisti na pravde Božej, hoci režisér aj Belmondo nakoniec oľutovali, že je tam Raquel Welsh - strašne dlho to časovo naťahovala s make-upom, líčením a tak, no a oni chceli všetko rýchlo, zabaviť sťaby Funes a potom na pivko alebo skôr pohár vína. Tradičná vtipná klasika, kde Jean-Paul prináša gagy a kaskadérske kúsky a Raquel šarm a to u nej stačilo. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Nejen, že Belmondo je Pan herec, zde navíc hraje s takovým gustem a s takovou živočišnou radostí, že místo oslavných ód se zmůžu jen na lakonické:   JE TO ZVÍŘE!   Ovšem taky mizerný otrapa.   „Okamžitě odvolej, co jsi řekla!“ - „Co? Toho mizeru?“ - „Otrapu! Mizeru dokážu spolknout, ale OTRAPA... Michel Gaucher! To tedy ne. To je urážka! Za tohle musíš dostat pár... “    ...    ...     A žbluňk! ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Raquel Welchová jako vždy okouzlující, ale přesto ve vedlejší roli za zcela fenomenálním Belmondem, který perlí v roli lovce žen, mužů, filmových ocenění i sociálních dávek:) Zkrátka komedie, která nemá chybu, na čemž má podíl i odzbrojující český dabing. Legendární Bruno Ferrari v každém balíčku! 90% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Belmondo bol skvelý kaskadér, z čoho si tu robí poriadnu srandu, ale nikto sme pred zhliadnutím Zvieraťa nevedeli, že dokáže presvedčivo stvárniť gaya. I keď ja si vážne neviem predstaviť, že by nejaký gay dokázal pri dotykoch Raquel hovoriť: fuj, ženská!. Musím sa nejakého opýtať, či je taký odpor aj u opačne orientovaných ľuďoch pri tak krásnom tele možný. Niekoľko skvelých gagov ako z grotesky, niekoľko skvostných dialógov a poriadny kaskadérsky "odvaz" na záver. Logiku asi pri hodnotení bláznivej komédie opominieme, nebudeme predsa rozmýšlať nad postavou Welchky, ktorá si chce raz zobrať jedného, na druhý deň (resp. za dve minúty) druhého a im jej vypočítavosť neprekáža. Takže zhrnuté: Belmondo bol aj skvelým komikom a vedel robiť parádne ksichty. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (33)

  • Ve filmu je celkem čtyřiadvacet kaskadérských čísel. Jeanu-Paulu Belmondovi (Mike Gaucher / Bruno Ferrari) připravoval automobilové scény osvědčený Rémy Julienne. Čistě fyzické sekvence chystal Claude Carliez. (Pierre)
  • Letadlo, se kterým se natáčí vzdušná akrobacie s imatrikulačním číslem „F-BOQH“, je Cessna 150. Model byl vyráběn v letech 1958–1977. Cessna Aircraft Company se sídlem ve Wichitě v Kansasu je americký výrobce víceúčelových letadel. Točilo se na letišti v Enghien Moisselles Airfield u obcí Moisselles, Attainville a Ézanville. (sator)
  • Jean-Paul Belmondo (Mike Gaucher / Bruno Ferrari) je známý tím, že se v nebezpečných scénách svých filmů nenechává zastoupit kaskadérem. I v tomto snímku si většinu náročných sekvencí odehrál sám, včetně závěrečné scény s vrtulníkem. Režisér měl však velké obavy, aby se Belmondo nezranil, a proto k natočení zmiňované pasáže svolil až ve chvíli, kdy byl film téměř hotový. Během natáčení dalších scén si však několik zranění přivodit stihl. Při kaskadérské scéně, kdy několikrát po sobě padá z vysokých schodů v ateliéru, si velmi ošklivě podvrtnul kotník a při natáčení scény v zahradě zámku hraběte de Saint-Prix ho kousl tygr do ucha. (Vojcl)

Související novinky

Zemřela herečka Raquel Welch

Zemřela herečka Raquel Welch

15.02.2023

Ve věku dvaaosmdesáti let zemřela v kalifornském Los Angeles po krátké nemoci americká herečka, modelka a sexsymbol přelomu šedesátých a sedmdesátých let minulého století, Raquel Welch. Smutnou… (více)

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama