Reklama

Reklama

Love

Trailer

Někdy to slovo znamená lásku, někdy peníze. Ale nikdy ne obojí najednou. Bratislavští kamarádi Maťo a Tomáš si velmi dobře vydělávají kradením a vykrádáním aut. Bydlí spolu a nemají prakticky žádné starosti, neboť pohyb za hranicí zákona je pro ně přirozeným způsobem existence. Jenže ten dostane první trhliny, když se Maťo zamiluje do půvabné studentky Veroniky a začne vážně pomýšlet na konec zločinecké kariéry. Jako svou poslední společnou akci vykradou mladíci benzinovou pumpu. Jenže akce neproběhne zdaleka tak hladce, jak by měla. Pro Maťa to znamená definitivní vystřízlivění… (Česká televize)

(více)

Recenze (402)

Flego 

všechny recenze uživatele

Budem veľkorysý. Scenár je deravý ako ementál, niektoré veci sa len tak vyskytnú a nikoho nezaujíma, prečo k nim prišlo. Nebudem ich menovať, dosť by som spoileroval, ale každý ich určite pobadal. So scenárom súvisí aj nevídané množstvo vulgarizmov, ktoré síce navodzujú drsnú atmosféru, niekedy však pôsobia samoúčelne, no a niektoré dialógy zamilovaných sú ako vystrihnuté z telenovely. Moja veľkorysosť pramení zo všetkých ostatných aspektov. Film má veľmi dobré herecké výkony ( bezchybný Gogál ), kvalitnú hudbu, zaujímavú kameru a dobrý strih. Aj režisérska práca mladého Kronera je na úrovni a určite sa nám rodí režisér so sľubnou budúcnosťou. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Pokud znáte ze slovenské tvorby třeba seriály Kriminálka Staré mesto nebo Nesmrtelní, nic nového vám tento snímek nepřinese. Nervózní hnutí kamery na každém kroku, tepající Bratislava, mladí v barech a disko klubech, opilí, tancující, zfetovaní, zelené filtry, moderní hudba, špinavé byty... Řeknu vám, do Bratislavy bych na základě znalostí z podobných seriálů a filmů raději nejezdil. Pokud jde tedy konkrétně o tento snímek, z Kriminálky Staré Mesto si vzal filtry, cukající kameru a tepající Bratislavu, hlavně v noci, z Nesmrtelných velmi volnou parafrázi nějakého toho klasického díla. Máme zde holčičí trio, které bydlí na kolejích nebo nějaké svoboďárně, máme zde mladíky, kteří fetují, chlastají a přivydělávají si nečestným způsobem. Jeden z mladíků se zamiluje do jedné dívky z kolejí, a když při jedné akci dojde k tragédii, přehodnotí svůj život. Konec, tečka. Vzhledem k tomu, že vlastně o postavách víme asi tolik, jako kdybyste náhodně zavítali do Radost FX v Praze a někoho náhodně vybraného nějakou dobu pozorovali, jsou vám osudy postav nejen ukradené, ale zcela zaměnitelné, ničím zajímavé - a neosobní. A když dojde k tragédii, řeknete si jen, že si o tom celou dobu koledovali a že je s podivem, že se tak nestalo dřív. A že se dva mají rádi? Jasně, bezva, láska všechno překoná. Víc by mne ale zajímal film o těch dvou po třech letech. Začal on normálně makat? Nevyčítá ona jemu kriminálnickou minulost? Stačí jim peníze? Ale to už by musela nastoupit nějaká psychologie postav, a ne jen televizní a charakterová klišé, takže dejte pokoj. http://www.dvdextra.cz/dvd-kratke-recenze/love.html ()

=woody= 

všechny recenze uživatele

Pěknou noc vám přeji.. Jakub Kroner ve svém filmu úročí zkušenosti nabité při práci na BratislavaFilmu - a daří se. Stejně tak nadějný cápek Michal Nemtuda, který se popral s hlavní rolí statečně. Nejprve mi vadilo, že plácá jedno klišé za druhým - třeba Veronice, pak jsem si ale uvědomil, jak je to vlastně realistické, protože takhle ve skutečnosti my kluci mluvíme.. :-) Ač má film rezervy ve scénáři, některých dialozích a náročnějších scénách, jako celek funguje až překvapivě dobře. Velmi tomu přispívá hudba a kamera, a taky věrohodné interiéry a výkony hlavních hrdinů. Mladí tvůrci si vybrali téma jim blízké, dobře věděli o čem, jak a pro koho film točí.. Mějte se filmově! Woo. ()

Havenohome 

všechny recenze uživatele

Raz to chce byť žánrovka, raz Fish Tank. Raz chce byť režisér cool tvorca akčného filmu, inokedy chce reflektovať život svojich kamošov z Petržky. Dá sa to zosúladiť. Kroner však nezvláda ani jedno a preto to nefunguje. Film je štýlovo strašne neujednotený. Chvíľu dodržiava klasickú dekupáž, chvíľu je tam dogma jump cut, potom je tam dlhý záber a lá realizmus, keď by sa pýtalo strihom budovať napätie. Chápem nadšenie z príchodu "žánrovej tvorby" na naše územie, ale Kroner to nevie. Vychádza z mylnej predstavy, že natočiť žáner je ľahšie ako umenie. Je to rovnako ťažké. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Viděno během Challenge Tour 2015: 30 dní se světovou kinematografií. Film číslo 16 - Slovensko. Až v průběhu filmu jsem si uvědomil, že jsem od počátku špatně vykládal název celého filmu. Nejde primárně o lásku, ale o prachy. Romantická linka ještě ujde, je poměrně citlivě zpracovaná, ale ta dramatická-kriminální je až směšná a naivní. Celý film na mě působil až příliš amatérsky, herecky mi připadalo, že hraje snad jen Kristína a hraje opravdu dobře (pomíjím minirole Kostelného a Luknára). Chlapci to nějak nezvládají, jen odvykládávají naučený text anebo se předhánějí ve vulgarismech. Konec se jen podepsal pod celkovou naivitou. Velmi slabé tři hvězdičky, a to jsem hodně mírný. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Překvapení slabšího romantického příběhu ale zaujal herecky potěšil proč ne, trocha napětí dalo se hodně. ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Nečekala bych od slovenského filmu takovou kvalitu. Sedlo mi to hodně. Od hereckých výkonů až po skvělou klavírní hudbu. Ten soundtrack si musím sehnat. Z toho všeho šel chvílema mráz po zádech. Film ze života, který si vůbec na nic nehraje. 80%. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Toto nie je žiadna videohra, toto je realita! Alebo ako mamička Kronerová produkuje film svojho synátora, ktorý je zlý scenárista( ak film vôbec mal scenár) - všetko totiž vyzerá, ako keby si to vymýšľali priamo na pľaci - a režisér je to možno zaujímavý, keby netočil filmy o hlúpych ľuďoch, pre hlúpych ľudí. Hodnoty aké by mal film prezentovať sú nulové, priamočiarosť smiešna a finálne zvraty tak silno podmienené mierou dementnosti a samoúčelnosti, že pre mňa ako diváka bolo až na nad ľudské sily chápať postavu Michala Nemtudu, alebo kohokoľvek iného. A ak chce dievča žiť s vrahom svojej mamy. Prečo nie? Veď tak očividne svet funguje. Princíp lásky sa tu aplikuje na niečo čo má k nej v skutočnosti veľmi ďaleko. Lebo tá je o činoch, o neustálom napredovaní a spoznávaní a nie o klamstvách, vypĺňaní nudy, alebo vtipných internátnych eskapádach. Niektoré vtipy funkčné - ako už spomínaný internát, alebo scéna v Sheratone. Ale po dopozeraní som si uvedomil, že som zabil čas na niečom k čomu sa nikdy nevrátim. V scénach nasledujúcich za sebou sa častokrát hovorí o veciach čo sa majú stať pritom sa už stali - ako napríklad nepodarená skúška. A celé to pôsobí veľmi pochybným dojmom. Prsia Kristíny Svarinskej potešia, a keby nezačala plakať, vedel by som jej uveriť aj tie emócie. Inak škoda míňať peniaze na dekadenciu súčasnej doby v podobe hercov s VŠMU, ktorý kupodivu v celom filme kradnú a podvádzajú. Ale tempo to má super. Plus venovanie na konci filmu považujem za pľuvanec tým, ktorý skutočne milujú. Už len od Shakespearea by ste si zaslúžili facku. VIVA LA PETRŽALKA! Na druhú stranu musím dať dve hviezdy, lebo aj napriek tomu, že je to blbučké, tak sa to v rámci žánru drží zaužívaných pravidiel a predkladá ich funkčne. Tu už naozaj záleží len na vašej tolerantnosti. A v tomto smere som jednoducho tolerantný menej. ()

PROROK14 

všechny recenze uživatele

Bez ohľadu na to, kto to točil dávam 3*. Bolo to celkom v pohode. Vzhľadom na dĺžku som sa ani veľmi nenudil. Nad pár "hláškami" a nad niektorými hercami som sa sem tam pousmial, ale myslím, že je to jeden z tých lepších pokusov. ()

MikaelSVK 

všechny recenze uživatele

Nerád by som preháňal, ale tento film patrí medzi najlepšie slovenské filmy aké som kedy videl. Svižný a reálny dej, zasadený do súčasnosti + veľmi dobre zvolené herecké obsadenie. Istý moment som rozmýšľal nad plným počtom hviezdičiek, ale predsa len mám rešpekt voči luxusným filmovým záležitostiam, ktoré sú označené ako 5***** ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Zaplnilo mi to nedělní odpoledne, kdy jsem klidně doma mohl hrát Medal of Honnor a nebo jsem mohl jít na pivo. Až to bude na dvd nikdy si to nepůjčím a určitě ani nekoupím. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Chodím na Ekonomickú univerzitu v Bratislave, fakultu podnikového manažmentu. To, čo bolo vo filme ani nebola ekonomická a navyše máme len jeden opravný termín. Veľmi som sa nasmial, tým primitívnym rečiam. Keďže budem mať teraz 21 rokov som buď totálne mimo reality alebo som vyspelý, lebo toto bolo nereálne. Veľa vecí bolo ako vytrhnutých z amerických filmov. Chlapec, ktorý sa nemá rád s rodičmi a tí oňho nejavia záujem a naopak dievča z detského domova. Navyše postava Jakuba Gogála telefonuje s postavou, ktorú hraje Kristína Svarinská, tá mu spomenie, že jej povedala postava ktorú hraje Michal Nemtuda, že pracuje v hoteli, ale nespomenie konkrétne meno hotela. Následne po ukončení telefonátu ide postava Jakuba Gogála za kamarátom, aby mu povedal, že jeho dievča mu spomenulo o jeho práci v Sheratone a chystá sa za ním. Pritom konkrétne meno hotela postava, ktorú hraje Jakub Gogál vôbec nevedela, lebo túto informáciu nemal. Veľmi som sa nasmial nad tým podplatným recepčným, lebo to by chlapcovi v 90% podľa mňa nevyšlo. Navyše hovorí, že sa prezlečie a že za pult pôjde iba na desať minút, čo nemohol vedieť na koľko bude potrebovať a dievča príde ako na zavolanie. Navyše to s tou strechou je ako vykradnuté z filmov Step Up 1 a High School Musical 2, či iných filmov mám tiež pocit. Ten výhľad a klišé reči to ešte viac priklincovali. Niektorí českí užívatelia tu to hodnotia objektívne, niektorí tomu automaticky uberajú len preto, že je to slovenský film a iní nás chcú povzbudiť tým, že dajú vyššie hodnotenie. Nechápem však slovenských, ktorí tomu dajú viac ako jednu hviezdičku. Nikto z nich asi nevidel Petržalku, nevidel Bratislavu, nechodí von, nepozná realitu, lebo takých autíčkarov by dávno zavreli. Hlavná vec, že sa to tvári mladícky, „coolovo", drsne, prešpekulovane, ale pritom je to naivné pri všetkých postavách, hlúpe v každom detaile, najmä pri tých „opíjačkách" a ten bozk s pomalým približovaním, no to už bolo veľa. Od Bratislavafilmu to je veľký pokrok a nenudí to, ale bol by som pokrytec, keby som to hodnotil lepšie, je to totiž amatérske, komerčné dielo. Natíska sa otázka - Jakub Kroner, nie si len protekčné dieťa, ktoré sa dostalo vďaka rodinkárstvu, ktoré v našej republike stále existuje, k režírovaniu? Odpoveď neviem, ale rád by som ju poznal, lebo toto je napriek občasným pozitívam, ktoré sa snažia vykresliť život mladých v hlavnom meste, totálne slabé a hlúpe. Slovensko, kedy sa preberieš? ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Po traileru a přečtení obsahu bych nikdy neřekl že mě tento snímek zaujme, ale bylo tomu tak. Ano mělo to slabší pasáže hlavně kousek před koncem a neuskutečnitelný příběh ale jinak na naše poměry jde o opravdu nadprůměrný snímek. Nejvíce mě potěšily vtipné a hlavně uvěřitelně dialogy a výborný Jakub Gogál. Jakuba Kronera budu sledovat a doufat v další dobrý film ale vím, že ve zdejších podmínkách to bude mít hodně těžké. ()

Torision 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že na slovenský poměry důstojnej přírůstek. O hulení jointů, rvačkách, souložení, vykrádání aut, kalení na koleji se studentkama, přepadávání, hraní FIFY. A o lásce. Prostě o všem, co maj rádi mladý lidi, natočený v celkem snesitelný formě. Nutno říct, že spousta momentů mi přišla hrozně těžko uvěřitelnejch a možná někdy až za hranicí logičnosti, ale nemůžu říct, že bych se u toho celkově nebavil. Čtyři hvězdy jsou sice možná až moc, ale těžko budu někde hledat lepší slovenskej film. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Celkem obstojný pokus o současné kriminální drama zasazené do bratislavského prostředí, které má potenciál oslovit dnešního (nejen) mladého diváka pro svou autenticitu a uvěřitelnost aneb taková horší Perníková věž o kradení aut :D ()

JimWayne 

všechny recenze uživatele

Akciou nabitý trailer, no vo filme hrá dôležitejšiu dejovú linku romantika. Určite zlepšenie v porovnaní s BAfilm. Postavy reálnejšie, krátka časová pasáž neuškodí. Herecké výkony priemerné čo by sme od Slovákov čakali, nebodaj viac?Priemerný film preto nechápem rekordnú návštevnosť v kinách. 65% ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Od odpadu to zachraňuje JEN to, že to celkem dobře vypadá. Zbytek příběhu o póvlu všeho druhu mi ale jen tak tak vracel večeři. Díky, ale ne. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Řekla bych, že jsem z tohoto snímku měla velice rozporuplné pocity. Česká a také slovenská kinematografie patří k mým oblíbeným odvětvím, stejně tak jako nemám ráda rozinky ve vánočce ale tohle bylo tak trochu jiné kafe. 90ti minutové drama, které bych řekla jsem prožila s hlavními postavami příběhu a bylo mi líto Maťa, že díky neskutečně hloupému "kamarádovi" skončil ve vězení...Nešťastná náhoda může rozpoutat velmi ošklivé závěry a tak tu zbývá trefný název Love nebo Lóve?? ()

Reklama

Reklama