Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdo si odnese křišťálové sošky Českých lvů za rok 2010?  Z jednadvaceti loňských filmů se aspoň jedné nominace dočkalo deset snímků. K favoritům patří se třinácti respektive jedenácti nominacemi filmy Pouta a Občanský průkaz, které se vracejí do temných let normalizace. Ve hře ale zůstávají i divácké hity typu Žen v pokušení a Kajínka. Moderátorem večera je čtyřnásobný držitel výroční filmové ceny, herec, zpěvák a muzikant Jan Budař. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (71)

berusche 

všechny recenze uživatele

Já musím přiznat, že jsem přestala Českého lva sledovat ve chvíli, kdy ho začal uvádět Polívka a fušoval do toho i ten otyloň kudrnatej blonďatej. Poněvadž včera bylo na výběr mezi hrůzami jako popelka ze střední a Bond, zvolila jsem tohle. A upřímně, docela jsem se bavila. Budař mi skutečně přišel, že má šmrnc, občas hodil i nějaký vtípek, jen mi trochu překážela vatovka předávání lvů od těch streetrunnerů, což asi bylo schválně... V neposlední řadě, co se výsledků týče, jsem pořádně zklamaná, ale těžko mohu nadávat, když jsem ty toliko oslavovaná Pouta ani M&P (drze bych si ale troufla podle ukázky, která byla vybraná na prezentaci výkonu Bydžovské, říci, že přesně takovou hraje už asi 10 let, pokaždé když hraje v dramatu--->alkoholička, víc než střední léta, náběhy hysterie apod.) ještě neviděla. ()

Marooned17 

všechny recenze uživatele

Po totální tragédii několika předchozích ročníků návrat k relativně kultivované podívané. Jan Budař působil solidním dojmem a občas se povedly i některé vtípky. Bylo dobře, že tentokrát nebyly vtipy za hranou trapnosti a spíše se vsadilo na jistotu, protože ostrý humor balancující na hraně vkusu si můžou dovolit pouze lidé, co to dokáží kvalitně podat. Za docela tragickou považuji výpravu, kdy bílá stěna s promítanými fleky byla hodně trapná. Tanečníci mě nepřišli jako špatná věc, každý rok bych je ale určitě nepoužíval. Společné taneční vystoupení jejich a Budaře v závěru mi připomnělo vystoupení Hugha Jackmana v úvodu na Oscarech 2009. Byl to záměr? Nemůžu si pomoci, ale i přes to, že to letos dopadlo docela dobře, když pomyslím třeba na výkony Billyho Crystala na Oscarech, tak Český lev má pořád o hodně navíc, a nejde o peníze. ()

Reklama

HouseMK 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době se mi líbilo předávání Českých lvů. Sice se mi i nadále zdá, že nominační večery svým vtipem a lehkostí vedou, ale tentokrát i hlavní večer nepostrádal spád, lehkost, pár decentních vtipů a úroveň. Žádné rušivé hudební vložky, hosté (krom Ivy) a trapnosti. Jeden moderátor, jeden styl - tak to mám rád. Honzo Budaři, jestli mě slyšíš (čteš), díky. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Při uvedení Zdeňka Svěráka do síně slávy mi došlo, co vlastně nejvíc nesnáším na Zdeňku Troškovi, potažmo na jeho tolik adorované trilogii "Slunce, seno..." První Zdeněk má na svědomí scénář k filmu, který se odehrává na vesnici a druhý Zdeněk ji prý taky velice věrně popisuje. Snímek Vesničko má, středisková dělá úplně to stejné, prostředí, postavy, jsou totožné, ale ten styl je jiný...chápete? :-) Více stylu! 70%. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Proč místo herecké ceny V.Dlouhému neudělat jemu (a třeba L.Smoljakovi) důstojnou střihovou poctu tak, jak to umí Američané i Britové? Promrhaná příležitost. Děkovací proslovy naši tvůrci nezvládají už tradičně (s čestnou výjimkou Z.Svěráka), vesměs tragické byly pak laškovné hovory mezi moderátorem a předávajícím ve stylu Já se tě zeptám na tohle a ono z tebe něco vtipného vypadne (Nevypadne.) Ale celkově to oproti několika minulým ročníkům byl kvalitativní posun. ()

Reklama

Reklama