Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Základní myšlenkou filmu je, že střelná rána, která zasáhla Vinnetoua do těsné blízkosti srdce (ve filmu Vinnetou: Poslední výstřel), nebyla smrtelná! Těžce raněný náčelník se zásluhou medicinmana uzdravil a poté žil mnoho let osamocen v horách. Dále se tu můžeme setkat se synem náčelníka Assiniboinsů Tasha-tunky, Tunkou, kterému je zavražděn přítel z jeho kmene. Vinnetou se vydává po stopách vrahů... (cheyene)

(více)

Recenze (101)

Markussis 

všechny recenze uživatele

Odjakživa jsem byl fanatickým vyznavačem Vinnetoua. A nebyl jsem vyznavačem pouze Vinnetoua, vždy se mi líbilo, že původní filmové Májovky nebyly jen pouze dobře zpracované, ale měly i výpovědní hodnotu, měly své jasné mírové poselství a vůbec byly obrazem své doby. Toto se mi velmi těžko hodnotí. No, v rámci německé televizní produkce je to naprosto šedivý průměr. Film samozřejmě v základu staví na přítomnosti kultu. Kultu jednoho herce ze 60. let. Už v tom je to směšné. Na druhou stranu však naprosto nevěřím tomu, že kdyby se projektu ujala byť třeba i špičková produkce se všemi potřebnými nástroji, podobného výsledku jako v 60. letech by se stejně nedosáhlo. Samozřejmě nechci omlouvat mizerný scénář, chabou výpravu, ještě slabší herce a naivitu režiséra a také fakt, že do jedné řeky zkrátka dvakrát vstoupit nelze. Toto pořekadlo v tomto případě platí samozřejmě naprosto přesně. Ono už v samotném konceptu je to nerealizovatelné. Na tento film může samozřejmě klidně bežet reklama třeba i v teleshopingu. Důvodem mého hodnocení je pouze a jen obsazení jedné legendy. Nezkoumám onen důvod tohoto obsazení, chovám k onomu kultu stále úctu a sympatie a tak za tři. ()

Castrator odpad!

všechny recenze uživatele

Většinou se snažím filmy dokoukat, obzvlášť když jde o film z oblíbené série, ale tohle fakt nešlo. Nevím jestli jsem skončil v polovině filmu, nebo jsem nesledoval druhý díl, jak byl film vysílán si už nepamatuji a je to úplně jedno, toto je kravina na entou a nedá se na ni koukat ani jako na jeden film, ani jako na filmy dva. Čert vem zmrtvýchvstání a lehce debilní scénář, tento film je špatný od první minuty a sledování je doslova utrpení. To i sračky s Grangerem jsou oproti tomuto skvosty, a to filmy s ním nesnáším. Hnus! Zajimavý komentář: Petroff (Ta souhra v hodnocení mě k tomu docela láká....) .......... Po mnoha letech jsem dloužek s tímto fiaskem splatil a (ne)zvládl jsem film celý. Je to horor, utrpení, zoufalost, kravina. Po půl hodině jsem si musel ke sledování přidat lehčí práci, která od této příšernosti částečně odvedla pozornost, i tak bylo sledování utrpením. Jde možná o nejnudnější a nejhorší film, který jsem kdy viděl. Všechny příšernosti, které jsou filmově o chlup horší než toto, nejsou aspoň tak strašně dlouhé. FIASKO. ()

Reklama

PetrPan odpad!

všechny recenze uživatele

Hrůza a děs, když v televizi běžel seriál Vinnetou z roku 1980 myslel jsem, že už o Vinnetouovi nemůže být natočeno nic horšího....bohuželo stal se pravý opak. Marijan David Vajda (proboha kdo to vůbec je) natočil asi nejděsnější počin roku 1998 (díky Bohu jen do televize). Nic trapnějšího jsem neviděl a Kukurův pan Devil se záměnou jednoho písmene ( v za b) stává tím, čím opravdu alespoň v tomhle pokusu o film je. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Naprosto nepochopitelné oživení mrtvého Vinnetoua, který ve Vinnetou: Poslední výstřel zcela regulérně zemřel. Zde už vidíme starého Vinnetoua, který i v 70 letech dokáže přemoci protivníky. Z nostalgie a za to, že jsem tento tříhodinový snímek zvládl dokoukat, dávám 2*, ale ve filmu je spousta scenáristických přešlapů, např. jak neustále nechávali uniknout Spencera, ten i kdyby jim povraždil celý kmen, tak oni ho nechají volně jít... Jednoznačně nejhorší film z celé vinnetouvské série. ()

PanPyzamo 

všechny recenze uživatele

Vinnetou se vrací je špatný film. Bohužel. Nejvíc to snad sráží myšlenka filmu a to taková, že Vinnetou přežil střelbu. Podle mě prostě blbost. Old Shatterhand nikde. Zápletka celkem nic moc. Kromě Vinnetoua pro mě byly ostatní postavy nezajímavé. Na nějakou akci dojde, ale ta je též nic moc. Problém je ale taky v tom, kdy na tu akci dojde. Dohromady to jsou skoro 3 hodiny. Film je totiž rozdělen na 2 části. To je podle mě další problém, protože film je zbytečně moc dlouhý. Dle mého názoru ta doba nestála za to. Nedočkal jsem se žádného vyvrcholení nebo něčeho, abych si řekl, že to stálo za to. Naopak. Za mě ztráta času. Samotný konec taky za mě nic moc. Je na tomhle filmu vůbec něco dobrého? Upřímně podle mě ani moc ne. Možná jen atmosféra westernu, která ale podle mě nemá na předešlé filmy ze série. Za mě příšerný film, který nedoporučuji. Ani fandům série. Nikomu. 1/10 ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Myšlenka nechat Vinnetoua znovu ožít pocházela od redaktora ZDF Clause Belinga a berlínské producentky Reginy Ziegler. (hippyman)

Související novinky

Pierre Brice 1929 - 2015

Pierre Brice 1929 - 2015

06.06.2015

Po těžké nemoci zemřel v pařížské nemocnici herec Pierre Brice. Představitel legendárního Vinnetoua pocházel ze šlechtické rodiny. Vystudoval herectví a v počátcích se živil jako zpěvák. Hereckou… (více)

Reklama

Reklama