Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 5: Dítě snu

  • USA A Nightmare on Elm Street 5: The Dream Child (více)
Trailer

Obsahy(1)

V další z nočních můr se opět setkáváme s Alicí. Ta zjišťuje, že je těhotná. Toho Freddy využije a prostřednictvím snů ještě nenarozeného dítěte si vybírá další oběti. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (215)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Žádná sláva. ‚Springwood slasher‘ si pěstuje potomka v Alici, tý hezký holce z minula, a krom toho se skrze ní dostává na kobylku jejím přátelům. Když přijde na to děcko, je tu paralela se znásilněním Amandy Krueger stovkou pomatenců – Freddyho matka se opět dostává do hry. DREAM CHILD pokračuje v duchu 4. dílu (navazující zápletka, podobná atmosféra), v čemž také tkví jeho největší slabina – měl jsem pocit, že se to částečně opakuje. Ale současně je to i větší blbost, nemající tolik čím zaujmout. Fred mimino, Fred motorka, Fred na skateu, Fred komiksový superpadouch,... Jediná opravdová pecka je zde krmení Gréty, na to jsem si z předešlé (ještě dětské) projekce dobře pamatoval. Jinak to zdaleka není katastrofa nebo sračka (tento koment tak možná vyznívá), ale prostě se jedná o slabší odvar z povedené čtyřky. Každopádně pořád o level lepší než dvojka. 6/10. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších dílů. Jednak je to dáno prostředím snového světa, přičemž scény z blázince patří k vůbec nejlepším, a druhak je tu několik nezapomenutelných scén, jako je jízda na motorce či kuchařská vsuvka. Navíc mi připadá, že Freddy si to tady užívá a hláškuje nejvíc v celé sérii. K pátému pokračování se vracím asi nejčastěji. 80% ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Kids… always a disappointment..“ Freddy si fikaně zvolil novou platformu hned vedle placenty, ale my už tak nějak víme, že jej na konci dočasně přeruší něco jiného než interrupce. Všechny ty gotické, komiksové či dungeon podtóny se snaží působit temně a je tam pár zajímavých momentů (žranice stříknutá legendární scénkou ze Smyslu života a Švankmajerem a nebo grafika připomínající klip Take On Me od A-ha), nicméně uspěchané natáčení, neadekvátní rozpočet a finální sestřihání do méně násilné verze tu režisérskou vizi dosti znehodnotily. Snad bylo pro Hopkinse náplastí, že si tímto vybojoval predátoří dvojku.. ()

draggo 

všechny recenze uživatele

Další díl za mnou a opět klesáme níž aníž. Pětka už citelně vaří z vody, je zbytečně přeplácaná a těch pár dobrých nápadů moc nevynikne. Některé scénky jsou zajímavé (komiksová), ale spousta jiných je dost trapná (to dítě namaskovaný jako Frddy byl vrchol). Největší problém vidím ale v tom, že to pomalu přestává být zábava, prostě některý místa sou docela nudný. K dalšímu dílu už pomalu nemám sílu... /viděno na DVD: 40% a 2*/ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Extrémně popálený hubený muž. Na hlavě klobouk, na těle červenozelený svetr. Na pravé ruce proslulá rukavice s břity. Troufám si tvrdit, že vidět to dnes (2012), tak by hodnocení i názory komentujících vypadaly trochu jinak.. Přesto si série Nightmare On Elm Street drží solidní průměr, což se u podobných hororových kousků moc nevidí!! ()

Galerie (87)

Zajímavosti (16)

  • Konečná verze scénáře byla hotová teprve několik dní před natáčením. (HellFire)
  • Severoamerické tržby dosáhly 22,2 milionu amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama