Reklama

Reklama

VOD (1)

Normanovi je jedenáct let, rád se dívá na horory, a hlavně je obdařen "šestým smyslem" - vidí mrtvé lidi. Může si povídat třeba s dávnou zesnulou babičkou. Jeho zvláštní schopnost ho vyčleňuje ze společnosti, která ho považuje za podivína a dává mu to dost často najevo. To se ale brzy změní. Na jeho městečko zaútočí zlá čarodějnice a sedm oživlých mrtvol, které ji před 200 lety poslaly na oprátku a ona je za to proklela. A právě Norman je tím jediným, kdo tomu může zabránit a vrátit věci do starých kolejí. Jak to ale udělat, když absolutně netuší, o co jde? (TV Nova)

(více)

Videa (30)

Trailer 3

Recenze (292)

salalala 

všechny recenze uživatele

Já jsem spokojen a příjemně překvapen. Z tuctového námětu dokázali tvůrci vytěžit hodně a složit v podstatě milou poctu zombie hororům. První dejme tomu třičtvrtina stopáže šlape perfektně, má temnější atmosféru (nejmenší děti bych možná nechal doma) a servíruje i příjemné fórky. Sem tam se objeví narážky na horory a nemá to vlastně žádný problém. Pak se to ale kdovíproč zadrhne, svěží tempo zpomalí a úroveň malinko klesne. Najednou jde všechno stranou a na povrch vyplouvá okoukané poselství o tom, že ti utlačovaní bývají nejstatečnější a každý podivín má něco do sebe. Je to opravdu škoda, protože našlápnuto to má více než dobře a poměrně to baví, tohle ale výsledek zbytečně sráží. Konec už je zkrátka takový nijaký a očekávaný. Dabing sice není špatný, je ale trošku infantilní a docela rád bych viděl originál, který by to mohl posunout na jinou úroveň. Ještěže tvůrci zvolili bláznivou a pořád ještě neotřelou loutkovou animaci, čímž získávají body navíc. U mě za slušné čtyři a 70%. ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Pro mě vcelku solidní překvapení. (Opět se ukázalo, jak je fajn nic od filmu nečekat.) Odkazování na hororové filmy (například hudba ála Carpenter) potěší, stejně jako zápletka, která by s malou obměnou mohla zvesele fungovat jako horor pro dospěláky. S obměnou a doplněním - ParaNorman působí spíš jako povídka roztažená na délku románu, což je škoda. Odpustíte-li Normanovi trochu toho klišé v první půlhodině, uvidítě atmosfericky (a výtvarně) povedené a zábavné dílko, které by si však rádo hrálo s Koralínou, ač na její "dospělost" nedosahuje. 70% ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Už od pohledu je jasné, že co se týče cílové skupiny, Norman cílí spíše na mladší diváky. A nebudu mlžit, je to škoda. Chris Butler sepsal celkem povedený scénář, ale na Pixar to prostě nemá. Druhou slabinou je animace, která nemusí sednout každému. Neřekl bych, kdyby film startoval v přelomu tisíciletí, ale u animáku z roku 2012 bych si představoval větší péči. Je jasné, že malé studio Focus určitě nedisponuje podobným kapitálem jako třeba Dreamworks, takže se to dá pochopit. To ale dětem zřejmě vadit nebude. Hlavní je zábava. Pár vtipných scének se ve filmu najde, ale občas jsem se i nudil. Jak jsem psal na začátku, je škoda, že autoři chtěli připravit Normana pro ty nejmenší...60% ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jsem to čekala lepší. Už jenom ta "animace" nebo jinak řečeno ztvárnění nebylo nejlepší, nejmodernější a nekoukalo se na něj zrovna příjemně. Ale za to příběh byl celkem dobrý i se zábavnými, strašidelnými a dramatickými částmi. Myslím, že délka snímku plně stačila, kdyby to bylo delší asi by to nudilo až moc. Je to opravdu čistý průměr. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Wauu, vůbec jsem nečekal od toho tak dobrou podívanou.. Parádní atmosféra a vlastně i příběh, po psychologické stránce je to podle mého skromného názoru dost propracované. Sice podle komentářů co tu čtu v tom hledal každý něco jiného, někdo animák pro děti, někdo lehkou parodii na hororové snímky nebo blockbuster, který má pokořit ty největší vellikány v anime... Já jsem v tom našel parádní oddechovku co překvapila svou atmosférou... HODNOCENÍ: 87% (4*) ()

Galerie (118)

Zajímavosti (9)

  • Scenárista Chris Butler psal snímek v rozmezí 16 let. (Brousitch)
  • Po záverečných titulkoch sa tu nachádza ešte jedna scéna, kde je ukázaná výroba postavy Normana Babcocka (Kodi Smit-McPhee). (JADIM)
  • Film byl natočen pomocí kamery Canon 5D Mark II DSLR, která byla pro 3D efekt umístěná na speciálním stojanu, na kterém se po každém záběru o malý kousek poposunula. (Dr Lizal)

Související novinky

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

26.12.2014

Studio LAIKA, jež se soustředí na mizící umění stop-motion animace, nám zatím nadělilo tři celovečeráky. Koralína, Norman a duchové i Škatuláci měli úspěch u diváků i u kritiků, není tedy divu, že v… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama