Reklama

Reklama

VOD (1)

Normanovi je jedenáct let, rád se dívá na horory, a hlavně je obdařen "šestým smyslem" - vidí mrtvé lidi. Může si povídat třeba s dávnou zesnulou babičkou. Jeho zvláštní schopnost ho vyčleňuje ze společnosti, která ho považuje za podivína a dává mu to dost často najevo. To se ale brzy změní. Na jeho městečko zaútočí zlá čarodějnice a sedm oživlých mrtvol, které ji před 200 lety poslaly na oprátku a ona je za to proklela. A právě Norman je tím jediným, kdo tomu může zabránit a vrátit věci do starých kolejí. Jak to ale udělat, když absolutně netuší, o co jde? (TV Nova)

(více)

Videa (30)

Trailer 1

Recenze (292)

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Tahle pohádka mě absolutně neuspokojila. Norman je nesympatická přechytřelá oběť šikany a jeho přátelé jsou do posledního idioti. Celý ten nápad s mrtvolkami je fajn a ani po stránce animace se mi zvracet nechtělo. Tím myslím třeba scénku, kdy peláší městem do školy a stihne si pokecat s mrtvými. Bohužel od toho bodu šel film do sraček. Když už si člověk myslí, že to nemůže být horší, tak přijde naprosto kokotská zápletka, která vše pošle do kytek. Když už si je člověk jistý, že to nemůže být horší, tak přijde debilní vyústění celé situace. Prostě hnus nejhrubšího zrna. 3D stojí docela za hovno. Pokud jste předešlý večer trošku popili, tak od tohoto nesmyslu dejte pracky pryč, nebo si zcela jistě poběžíte popovídat se záchodovou mísou. Nudné, debilní, ani trošku vtipné se sotva průměrnou animací. Koukejte pouze v případě, že jste divní a upřednostňujete špatné filmy před dobrými. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tieto filmečky od LAIKI mi začínajú chutiť viac, ako tie dnešné predražené CGI animáky, hlavne vďaka svojej ( relatívnej ) realistickosti. Tie postavičky majú viac života a na môj vek aj všeobecne viac zaberá takýto druh animácie ( hlavne kvôli mašinám vo svojom obore, akými boli Ray Harryhausen či Karel Zeman ). Do toho primiešané skvelé hlášky, odvážne scény ( teda na detský film ) a výborná atmosféra. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

ParaNorman je filmem, kde příběh pokulhává za technickým provedením. Slabý animák, na který se dle mého soudu velice rychle zapomene. Plusové body pro mě tím pádem znamená pouze vyzváněcí melodie na mobilu alá Halloween. Upřímně přiznávám, že jsem do filmu jisté naděje vkládal. Nicméně i postavy jsou nezajímavé až běda. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,DNES VEČER JE VÝROČÍ ÚMRTÍ ČARODĚJNICE. DUCHOVÉ SE PROBUDÍ, A ONA PŘIVEDE MRTVÉ ZPÁTKY.“ ... ,, ALE JÁ JSEM JENOM DÍTĚ!.....“ /// V rámci rovnoprávnosti už ty, co nemaj vyřešenou (předsmrtnou) minulost nevidí jen chlastající spisovatelé, (hluchý) holky, ale i děti. No dobře… vím, vím, malej Cole … dobrá, tak kromě něj je tu ještě Norman. Ale ten navíc řeší i čarodějnou kletbu… Musím uznat, že temný barvy + všechny ty odkazy a drobný fórky na jiný filmy mě bavěj (ale vysvětluj parchantovi, kdo byl Jason Voorhees…). Taky (a překvapivě) jsou tu i ,,fujtably“ (ale vysvětlujte jim, že si nemaj zakrejvat voko, ale smát se…). I proto si myslím, že ,,pohádka“ o dítěti s velmi zvláštním darem, který chtělo, aby jej ostatní lidi pochopili bude spíš pro nás starší, než pro davy capartů, mířících z mateřský školky na hromadnou projekci. (ale možná by to pro ně mohla bejt solidní náhrada za masový vraždy) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chcíp nám pes a děti by se s ním chtěly ještě vidět. 2.) S děckama máme nakoukaný všechny hororový pecky. 3.) Thx za titule ,,NikkiNicotine“ a ,,dezibook“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE *** NAPĚTÍ * ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Co na tom, že to odkazuje na spoustu hororů, co na tom, že animace je zajímavá ( ale nemám jí rád ) , co na tom, že místy to má na animák husto přísnou atmosféru, ze který bych se jako dítě nejspíš posral a schovával se za maminčin rukáv a držel hrdinům palečky....když je scénář jen kýbl sraček.Asi si scénárista myslí, že dnešní děti jsou úplně vylízané ( dobře, v tom bych mu zase nekřivdil ) ale je opravdu nutné nechat pobíhat partičku příšerně nezajímavých postaviček po place a nechat ty průměrné herce aby jim do úst vkládali neskutečně duchaprázdný hovna?To je ten kámen úrazu, až asi na 5 opravdu povedených scének a pár odkazů je film neuvěřitelně prázdný a tupý, není napínavý, není dobrodružný, není absolutně výpravný..... dost velká mizérie a jak už jsem se zmiňoval, americký animovaný film jde pořád dolů :/ 40%. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (9)

  • 7 prokletých zombie nese jména Judge Hopkins, Eben Hardwick, Thaddeus Blackton, Lemuel Spalding, Amelia Wilcot, Goodie Temper a Wile London. (Dr Lizal)
  • Film byl natočen pomocí kamery Canon 5D Mark II DSLR, která byla pro 3D efekt umístěná na speciálním stojanu, na kterém se po každém záběru o malý kousek poposunula. (Dr Lizal)
  • Film byl vytvořen za použití první stop-motion animace využívající 3D tiskárny ke tvorbě tisícovek unikátních výrazů tváří. (Brousitch)

Související novinky

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

26.12.2014

Studio LAIKA, jež se soustředí na mizící umění stop-motion animace, nám zatím nadělilo tři celovečeráky. Koralína, Norman a duchové i Škatuláci měli úspěch u diváků i u kritiků, není tedy divu, že v… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama