Reklama

Reklama

Turecky snadno a rychle

  • Německo Türkisch für Anfänger - Der Film (více)
Trailer

Po nouzovém přistání v Indickém oceánu se citlivá a lehce neurotická Lena ocitne na opuštěném ostrově společně s tureckým mačem jménem Cem, jeho hluboce věřící sestrou Yagmur a koktavým Řekem Costou... Lena Schneiderová je prostě chudák, život pro ni totiž není žádný med. Je z něho zklamaná a traumatizovaná, a to především zásluhou její matky, cvokařky a věčné puberťačky, která výchovu své dcery pojala až moc benevolentně. A navíc měla tentokrát tu drzost poslat Lenu na prázdniny do jihovýchodní Asie. Leniny nejhorší obavy se stanou skutečností, když si k ní v letadle přisedne pan "splašený hormon" Cem Öztürk. Právě tehdy se německá emancipace střetne s takzvanou tureckou "mužností". Když si Lena myslí, že už nemůže být hůř, jejich Boeing musí nouzově přistát na otevřeném moři. Lena se tak brzy ocitne na opuštěném ostrově společně s Cemem, jeho hluboce věřící sestrou Yagmur a koktavým Řekem Costou. Zatímco se mladí puberťáci hádají v opuštěném tropickém ráji, Lenina matka Doris se seznamuje s Metin Öztürkem, otcem Cema a Yagmur. Tento muž, který se angažuje v boji za asimilaci a integraci, se totiž momentálně taky snaží najít své ztracené ratolesti. (HBO Europe)

(více)

Recenze (33)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Fakjů pane učiteli je dostatečná reklama pro tento film, který tady mnozí dost tradičně odpálili. Na druhou stranu uznávám, že tahle komedie ani zdaleka není tak dobrá, jako právě Fakjů pane učiteli. Má ale celou řadu prvků, na kterých Dagtekin a Elyas zamakali, protože ten jejich osobitý humor v téhle komedii je. A mě teda fakt bavil. Jak tam do sebe Turkové a Němci hlásili, to prostě nemělo chybu. Klidně bych příště přitvrdil. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Kdo má bubny, má i loď." Ale taky by to mohl být německy mluvící kanibal, což je kombinace vskutku vražedná. Já tedy německy šprechtím skoro stejně plynule jako turecky, ale o zdokonalení jazyka tady prostě nejde. Tady je možnost pobavit se s bandou mladých ztroskotanců a případně i s jejich rodiči. Ona to nějak úžasná zábava není, ale celkově to má pohodovou atmosféru a pár nečekaných výbuchů smíchů jsem si taky prožil - zum Beispiel ve chvíli, kdy muslimka vyklouzla ze svého bubákovitého oděvu a začala provokovat v plavkách. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Primitívne a miestami vulgárne, akým len turecký barák z nemeckého azylu a tuniského pôvodu vie byť. Za to by ho bratia v Rabate asi nepochválili, no vo východnej či bavorskej marke toto na komédiu asi stačí. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco na úrovni Fakjů pane učiteli, ale tohle strašně strádá příběhově. Docela mě bavil příběh rodičů, ale oni na ostrově byla prostě nuda, zachraňovali to jen vtipy, které Bora Dagtekin jednoduše umí, o tom žádná. Je možný, že tam i hodně vtipů zabil dabing, titulky jsem nenašel, protože u Fakjů pane učiteli ty vtipy úplně zničily, když jsem viděl obě verze, bylo to poznat. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Plytké a nezajímavé. 30letý Elyas M´Barek (hlavní hrdina Cem) a Eugen Bauder (gigolo) jsou jediným důvodem, proč jsem vydržel až do konce. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Film je něco jako neúspěšný pokus zhustit zápletku dvou rodin z různých kultur ze stejnojmenného staršího seriálu se stejnými herci a byl jsem na něj zvědavý, protože je to starší dílo lidí stojícími za sérií "Fak jů pane učiteli". I když jsem se několikrát uchechtnul nad nekorektním humorem (v původním znění), je to slabší záležitost a je třeba být v dobrém rozpoložení. ()

Ryuuhei odpad!

všechny recenze uživatele

Trapná německá zhovadělost s naprosto stupidním dějem. Komedie? Kde? Primitivní zápletka s odpudivým vyvrbením, příšerné postavy, no hrůza. Může snad na poli teenagerských komedií vzniknout ještě něco horšího? Dokoukáno jen proto, že i sebehorší film musím vidět do konce. Každopádně, proti gustu žádný dišputát... ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Ano, film jistojistě dostal svou pozornost v našich končinách až po uvedení fenoménu Fakjů pane učiteli do našich kin, jinak by dodnes nikdo nevěděl, kdo to nějaký Elias M'Barek je a že má také více povedených filmů, které jsou koukatelné a dokonce se u nich také zasmějete. Není to žádná konkurence výše zmíněnému filmu, ale jako dobrodružná komedie z ryze německé produkce fungovala na výbornou. A to mně bohatě stačilo. ()

Georgex 

všechny recenze uživatele

Poměrně netradiční německá komedie, která se nese v duchu zalíbení se i neněmeckým divákům, čímž se stává rozhodně snesitelnější než většina komedií pocházející z dané země. Turecky snadno a rychle rozhodně není špatnou podívanou, bohužel doplácí na hloupý příběh, divně poskládaný scénář, díky čemuž film působí dosti kostrbatě a vlastně ani nevím, do jakého žánru ho zařadit, jelikož na komedii je málo vtipný a na vše ostatní je příliš hloupý. Na druhou stranu, pokud se přenesete přes dané nedostatky, tak dostanete velmi nenáročný film, ve kterém hrají poměrně sympatičtí herci. Za zmínku stojí zejména Elyas M´Barek, který sice nepodává tak dobrý výkon jako v novějším počinu Fakjů pane učiteli od totožného režiséra, přesto celý film stojí zejména na něm. Moje hodnocení 45%. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Môj prvý kontakt s Elyasom M´Barekom, ku ktorému som sa dostal svojho času po pozretí prvej časti Fakjú pane učiteli a neľutujem. Je to talentovaný sympatický komik a aj napriek tomu, že to samozrejme nebolo ešte také ako Fakjú pane učiteli, tak som sa nasmial viac než dosť. ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Ou, tak tento snímek mi nepřišel ani humorný, ani dobrodružný ani romantický. Hlavní postavy jsou trosky a ty dialogy jsou taky dost na hraně.Matka si užívá, ikdyž má někde pohřešovanou dceru, dcera se na oko upejpá, ale ve skutečnosti slídí kolem geroje jako sub, a frajer, který má asi IQ 30, se cítí jako nejkrásnější muž světa. Možná, že dvě hvězdy je ještě moc. ()

Strandmon 

všechny recenze uživatele

Překvapivě sprosté místami až úchylné a poměrně velmi zábavné. Elyas M´barek je jeden s z nejtalentovanějších herců součastnosti a doufám, že mu to bude tolik šlapat i nadále.Ovšem jedna z věcí co snímek není tak opravdu není akční, a tak tu tenhle žánr nemá co dělat a také jediné co bych filmu vytkl je přehnaná délka, protože ke konci už snímek na vtipnosti a dalších faktorech poněkud ubíral. můžu tedy konstatovat, že sice ubochých 90 minut by snímku jenom prospělo. Nakonec jsem se, ale bavil velmi kvalitně. ()

suzanne1997 

všechny recenze uživatele

Jako každý film, i tenhle měl chyby, ovšem ne takové, abych se příjemně nepobavila. Musím říct, že ta místa, kdy se děj obracel na rodiče byla slabší, ale v tomto filmu nepostradatelná, prostě by to bez nich nešlo, zato divák může pozorovat vývoj postav, kdy se z naprosto zásadité holky a kluka machra stane respektující se a vzájemně doplňující se pár. Ani jeho sestra s koktou nejsou k zahození, takže můžu jedině doporučit, výborný film pro ty, kteří rádi pozorují změny v chování hlavních postav nebo také zajímavý a v některých případech také nepředvídatelný děj. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Čtveřice krásných mladých lidí na pustém ostrově po nehodě letadla, krásná exotika, sluníčko, moře, přitahující se protiklady, sex na pláži, dobrá elektronická hudba a trocha hnusnýho rapu - komedie od stejných tvůrců jako Fakjů pane učiteli sice není až tak zábavná jako ta trilogie, ale jako fajn nenáročná komedie se stejným rukopisem to fungovalo. PS: Turecky tam nezazní ani slovo ()

nessbeal 

všechny recenze uživatele

Chcel by som pozdraviť všetkých čo hodnotili a po nemecky nevedia ani mäkké f. Fick euch alle. Eine lustige komödie für alle Zuschauer. Und wenn ihr etwas Anderes denkt, dann LMAA! ()

Reklama

Reklama