Reklama

Reklama

Po jednom mejdanu se Joe Doucett probouzí v neznámém pokoji a vedle kocoviny má mnohem závažnější problém. Neví kde je, nemá své osobní věci a hlavně - nemůže ven. V televizi navíc hlásí, že jeho žena byla zavražděna a on je hlavním podezřelým, po masakru v jeho domě zůstala naživu malá dcerka. A tak to zůstane na dlouhých 20 let. V Bílém domě se střídají prezidenti a on stále neví, kde je, kdo ho vězní, na jak dlouho a proč. Den za dnem v jedné malé místnosti. 20 let. Zničehonic se probouzí venku na svobodě. Jediné, na co od té chvíle myslí, je pomsta, za kterou jde nelítostně a brutálně. Brzy navíc v telefonu uslyší: „Jestli chceš vidět svou dceru ještě někdy živou, odpověz na dvě otázky. Proč jsem tě nechal uvěznit? A proč jsem tě teď pustil ven?" (Bontonfilm)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (493)

verbal 

všechny recenze uživatele

Pokud režisér a scénárista netrpí akutní žloutenlou typu C z nesterilizovaných pervitinových jehel, mohou z pomatené žluté zimnice splácat solidní rymejk, který ocení především divák, co se ve filmu obejde bez "o-pičáren" a má korejskou kinematografii až na pár výjimek těžce na Párku. Proti té šikmooké matlanici je tohle překvapivě kultivované a přímočaré, skvělý Džoš předvádí s tesařským kladivem takové kousky, že jsem mu měl sto chutí brnknout, aby mi někdy přijel na chatu zbouchat altán a Šarlta konečně Kopli do, pro něj naprosto dokonalé, role vytepleného pošuka. Navíc jsem tentokrát ani neměl po skončení spektáklu neodolatelnou chuť vzít klíče a nasraně ojet sousedovi na parkovišti jeho funglovou Kiu Soul. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Mám to tak, že sice z principu odmítám remake pár let starých filmů, ale na druhou stranu, s předělávkou z východu na západ nemám problém, pro mě osobně je to pak mnohem dívatelnější. Ale upřímně, na tohle bych nikdy v životě nepodíval nebýt Joshe Brolina - to byl tahák. A líbilo? Jasně, silná story "bez toho divnýho smradu Asie", mně bližší, kde Josh naprosto kraluje a v drsnosti snad přebíjí i plešku Stathama. Kéž by se pouštěl do víc takových rolí. Samozřejmě, jako diváka originálu už mě to moc nepřekvapilo, ale... V tomhle případě smyslná předělávka. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

POMOtanému slovenskému bělochovi, díky němuž ovšem existuje tato skvělá databáze, unikla do vlastního plakátového popisku politováníhodná impertinence. Rád bych vzkázal jeho výsosti (velká písmena nejsou na místě), že i "aziaté" mají jména a on není verbal. Rasismus či "rasismus" oplenkovaného je pověstný, osobitý a okouzlující. Uklouznutí "božského elementu" působí jen jako páchnoucí kapka moči na spodním prádle metrosexuála. Trochu jsem si sportovně zanenávistnil (hatovat neumím) a teď k filmu. Zbytečný remake překládající původní brutální a zvrhlou poetiku do primitivní prozaické povídačky pro retardovaného diváka made in USA. Jinými slovy, nevidět originál, byl bych patrně spokojen. Tupé oddechovky totiž často vyhledávám. Bavit se tu o čemkoliv jiném, hereckými výkony počínaje a atmosférou konče, připadal bych si jako ten běloch v úvodu. Tři na pohodu. Viděno během Challenge tour 2015 Speciál: Filmový lov ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Je to pouhý remake, takže žádné velké oslavy by nebyly na místě. Nicméně pro mě stravitelnější než korejský originál. Ten mě příliš nezaujal a celkem rychle se mi vykouřil z hlavy. I díky tomu jsem si remake poměrně užil. Solidní akční drama s několika výbornými scénami. Nicméně celková pointa filmu mě ani v tomto případě příliš nedostala. Prostě je to trochu přepálený nápad, i když vcelku šokující. 60% ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Strašná sračka od hlavy až k patě bez hlavy a paty, až potupná zhovadilost. Zůstanu u popisku mysteriózní, protože o serióznosti není debat. Bylo to hrozně depresívní a zároveň neemotivní, takže mi bylo fuk, co se děje uvnitř nebo vně hlavním hrdinům. Joshe mám hodně ráda, ale čekala jsem v jeho podání spíš styl typu Rozsudek než Předsudek, který světem vládne. Ať to vezmu odkudkoli, víc než kupu hnusu, nechutných scén, enormního odosobnění a hořkého pocitu reality, co vše se dá pořídit za prachy a jak dlouho jsou lidi ochotni pořádat zvrácený cirkus s lidským masem (platím si tu herečku od jejích 10 let aj. perly) jsem si z toho neodnesla, spíš jen špatný pocit na jazyku, který mi doufám ještě dlouho zůstane (jazyk, ne pocit). Ovšem slizký záporák neměl chybu, ale nejsem si jistá, jestli je tou pravou ikonou k obdivu. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (20)

  • Joe (Josh Brolin) se dívá v restauraci na chobotnice plavající v nádrži a hned na to odejde. Je to reakce na nechvalně známou scénu pojídání živé chobotnice z původního snímku Oldboy (2003). (Dr Lizal)

Související novinky

Je rozhodnuto, Kick-Ass se přidá k Avengers

Je rozhodnuto, Kick-Ass se přidá k Avengers

05.10.2013

Samozřejmě, ne doslova, i když by to byl asi zábavný crossover. Poté, co si Kick-Ass 2 v kinech nevydělalo ani na produkční náklady, je tahle série asi nadobro ukončená. Aaron Taylor-Johnson ale… (více)

Josh Brolin od Matky boží

Josh Brolin od Matky boží

07.08.2013

Brolina, kterého brzy uvidíme v remaku korejského OldBoye, si zřejmě užíval maskování během natáčení westernového propadáku Jonah Hex. Brzy podstoupí ještě náročnější proměnu – zahraje si totiž… (více)

Blanchett a Theron: Kruté blondýnky

Blanchett a Theron: Kruté blondýnky

30.11.2012

Ve svých následujících filmech rozhodně nebudou jednat v rukavičkách. Cate Blanchett si po zlých agentkách v Hanna a Indiana Jones a Království křišťálové lebky připíše do filmografie další zápornou… (více)

Reklama

Reklama