Reklama

Reklama

Kapitán Whip Whitaker (Denzel Washington) je velezkušený pilot, kterému sebeprudší turbulence ani nestojí za zvýšení hlasu či adrenalinu v krvi. Když během rutinního letu jím pilotované dopravní letadlo vlétne do mohutné bouře, chladnokrevně ho vyvede do bezpečí, za což si vyslouží potlesk 96 cestujících a šesti členů posádky. Radost je předčasná, letadlu postupně začnou vynechávat funkce, je čím dál neovladatelnější a Whip se odhodlá k šílenému činu – otočí ho vzhůru nohama, což ho má déle udržet ve vzduchu a mezitím se pokusí najít co nejvhodnější místo k přistání. Před rovným pásem louky ho znovu otočí a ve dvousetkilometrové rychlosti sedne na zem. Jako zázrakem přežije 96 lidí. Když se Whip posléze probudí v nemocnici, dozví se, že se stal národním hrdinou. Adorace ale trvá jen do chvíle, než padne klíčová otázka: Co dělal kapitán před osudným letem? V tu chvíli pro něj začíná nový boj. Boj, který nakonec bude těžší než ten, který svedl se živly a neovladatelným letadlem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (969)

pyromantik 

všechny recenze uživatele

Ouu, prvú polhodinku som si skoro nasral do gatí, tak napínavú a dobre spracovanú katastrofickú leteckú akciu som asi ešte nevidel. Zvyšné tri štvrtiny filmu sa časovo skutočne trochu príliš ťahajú, ale beriem to ako účel. Rozhodne som sa nenudil, psychologické drámy mám v obľube a filmy nemusia byť akčné od začiatku do konca. Rád by som dal aj plný počet hviezd, ale nejako mi tá posledná nechce naskočiť- netuším prečo. Denzel je dobrý, Zemeckis svoju réžiu zvládol ako vždy bravúrne. Priznám sa že po skončení filmu som si znovu musel pustiť tú prvú štvrtinku aby som sa trochu nakoksoval/nabudil. ()

Profík 

všechny recenze uživatele

Začátek je vynikající, ale pak to trochu opadne a začne se to roztahávat, až je to příííííliš dlouhé, konec opět dobrý, ale na výš než tři to přesto nevytáhnu. Ale Washington samozřejmě super. 65%. ()

OrelCop 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrý nápad. Slušný děj, dobré herecké výkony ... ale zbytečně dlouhé. Šlo by to klidně o hodinu skrátit. Ale dalo se na to koukat. Za mě 58%. ()

nacomeno 

všechny recenze uživatele

Divím sa Denzelovi čo ho zaujalo na tak tupom scenári. Možno mu brat Obama zavolal,hej bratm,chcem aby niekto natočil agitku o tom že piloti by nemali chlastať a brať rôzne opiáty. Je podstatné aby v tejto blbine hral niekto známy,kvôli sledovanosti a aby to malo svoju váhu,nemenej podstatný je aj fakt že dotyčnému nebude príliš vadiť aká to bude vo výsledku hovadina ()

icewhite 

všechny recenze uživatele

Skvěle zahraný alkoholik v podání Washingtona je to co dělá tento film jedinečným. Nějaké nesmyslné manévry a přistání na 50 metrech pole s dopravním letadlem je úplně vedlejší, protože kdo se v životě s alkoholikem poznal ví, že se jejich den skládá ze lží, hledání příležitosti kdy se napít, lží, psychickém ubíjením svých posledních blízkých a lží. K tomu pro pobavení jako vždy skvělý John Goodman pro trochu napětí právnická zápletka a pár již zmiňovaných né moc povedených efektů s letadlem a je z toho pět hvězd ani nemrkneš. ()

skraby 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy a dokumenty o letadlech, miluju lítání, i vyšetřování, bohužel, nevyhnutelných leteckých nehod, takže tenhle film jsme chtěl vidět hned po prvním shlédnutím traileru, naštěstí jsem nebyl zklamán filmu dávám plných 5 hvězd. Samozřejmně ne jen kuli havárce letadla, ale především za celý příběh. Vzhledem k dnešní společnosti se problém alkholismu bude asi zvyšovat a pak z toho mohou být nepíjemné následky a člověku trvá strašbnou dobu, než si dokaže přiznat, že je alkoholik. Teměř p ocelou dobu filmu mi tu scházelo napětí, přesto ten plný počet dát musím. ()

lukas_flek 

všechny recenze uživatele

krásně vykreslená alkoholická spirála lži, líbilo se mi, že na konci šel hlavní hrdina do sebe. scéna s lednicí byla fantastická! stejně tak scéna jak letadlo havaruje ()

PORTER44 

všechny recenze uživatele

Sice hereckým výkonům se nedá nic vytknout Denzel zahrál opilce skvěle ale není to zrovna můj žánr a ještě když je celý film točí kolem opilce který se celý film ožrává a je to o ničem. ()

mfanta 

všechny recenze uživatele

50% - Hlavní zpráva tohoto filmu pro mě je, že Denzel Washington dokáže zahrát ledacos a je to dobrý herec. Vcelku hezky se tam ukazovalo, jak moc může alkohol člověka ovládnout a zlomit mu vůli, nicméně úplný závěr byl na můj vkus příliš mravoučný. I když při budoucí scéně ve vězení mnou emoce cloumaly jaksepatří. Dobrá oddychovka s jednoduchým poselstvím, ale o moc více asi ne. ()

CrashHP 

všechny recenze uživatele

Až desivo vykreslený alkoholizmus, ktorý zničí vás život, ak sa vám to vymkne spod kontroly a začnete chlastať jedna radosť. Denzel je skvelý v akejkoľvek úlohe. ()

hynek1983 

všechny recenze uživatele

100 min filmu bolo úplne fantastických, ale tie posledné, to všetko pochovali a hlavne ten koniec to zabil... Od Zemeckisa som čakal troška viac. Denzel to zachránil, inak len 2* ()

Rajca 

všechny recenze uživatele

Tradicne výborný Denzel v roli menej tradičného kladasa. Aj napriek sem-tam presakujucemu americkému sentimentu prizmurujem oko a dávam 4* za dynamiku, napätie a presvedčivý výkon Denzela. ()

stuj 

všechny recenze uživatele

Pilot je alkoholik a taky trochu feťák. Ale je mistr ve svém oboru - viz popis filmu. Při vyšetřování nehody se však jeho závislosti nesmí dostat na povrch. A tak bojuje. jednou tak a jednou onak. Film dobrý, i když možná mohl být lehce kratší. Každopádně Denzel to utáhne. ()

Krastom 

všechny recenze uživatele

Katastrofické filmy jsem měl vždycky rád, ale Let předčil mé očekávání. Denzel Washington v hlavní roli si získal mou pozornost od začátku až do konce filmu. Na film by se měl podívat každý alkoholik, ikdyž nevím, jestli pouhé zkouknutí může pomoci. ()

silverscreen 

všechny recenze uživatele

Super film, rozhodne ho nekazí konec (jak se ho zde snaží nekteří označit za předvíádatelný). Denzel W. podle me snad nehrál - ten musel celý film prochlastat páč ožrala mu jde fakt dobře - absolutní autenticita! Myslím že pro spoustu alkoholiků bude tento film nepříjemnou podívanou, protože než spíše dramatem o letecké katastrofě je tento film příběhem o alkoholismu a užívání drog. ()

KcarlosK 

všechny recenze uživatele

Příliš dlouhé, příliš nevěrohodné a příliš o ničem. Tak snad alespoň ta Nadine že nám něco ukázala. Protože koukatelné je to pouze do pádu letadla. Pak vypnout. ()

Související novinky

Zemeckis a miniaturní druhá světová

Zemeckis a miniaturní druhá světová

20.06.2017

Legendární Robert Zemeckis (Návrat do budoucnosti, Forrest Gump) se po Vánoční koledě konečně vrátil k hraným filmům. Jeho nová dramata Let, Muž na laně a Spojenci se (alespoň v Česku) dočkala velmi… (více)

Denzel opět akční, Equalizer našel režiséra

Denzel opět akční, Equalizer našel režiséra

22.02.2013

V Letu nám připomněl, že suverénně zvládá i ty nejnáročnější herecké polohy a zaslouženě získal nominaci na Oscara. Teď se ale vrátí k tomu, co mu jde v posledních letech nejlépe – drsné akci. Na… (více)

Kdo si zalétá s Denzelem?

Kdo si zalétá s Denzelem?

29.09.2011

Robert Zemeckis konečně učinil rozhodnutí. Věděli jsme, že se po rozpačitých reakcích na své animované pokusy nakonec vrátí k „živé akci“. Byl spojován se spoustou projektů, ale nakonec definitivně… (více)

Zemeckis na lovu mořských příšer?

Zemeckis na lovu mořských příšer?

29.07.2011

Po propadáku Máma mezi Marťany z jeho produkční dílny je víceméně jasné, že kariéru Roberta Zemeckise spasí už jen návrat k hranému filmu. Tedy, alespoň částečně hranému – nějaké ty digitální efekty… (více)

Reklama

Reklama