Reklama

Reklama

Zneklidňující vidina smrtící záplavy pronásleduje Noema (Russell Crowe) ve snách čím dál častěji. Tu i další podivná znamení mu pomůže rozluštit moudrý Metuzalém (Anthony Hopkins). Země se ocitla na kraji propasti, kam ji zavlekla lidská rasa. Nejvyšší se rozhodl pro kompletní restart v podobě gigantické potopy a pro obnovu člověčího druhu si vybral právě Noema a jeho početnou rodinu. A protože Noe ví, že zkáza přijde s vodou, začne stavět archu, obří loď, na níž by se on i jeho rodina zachránili. Během stavby se musí potýkat nejen s nedostatkem času, vlastními pochybami, obavami svých blízkých, ale i s otevřenou nenávistí soukmenovců v čele s krutým potomkem slavného bratrovraha Kaina (Ray Winstone). Kromě toho musí na plavbu přizvat i zástupce všech živočišných druhů, aby život na „nové" Zemi mohl být úplný. Největší katastrofa v dějinách planety v tu chvíli může začít. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 359)

ronin zabak 

všechny recenze uživatele

Polovina věcí není podle bible, druhá nedává smysl. Kamenožrouti vlezli omylem do jinýho filmu a Crow taky. Klasická Hollywoodská grcka s kouskama, jakých se můžeme dočkat v karate kid 1. ()

cllarissa odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto děsivý film, po shlédnutí se cítím psychicky poznamenaná, na tento zážitek pravděpodobně nikdy nezapomenu. Takhle nechutně pojatý biblický příběh jsem v životě neviděla. Z příběhu o potopě světa udělali patlaninu fantasy a vymaštěné telenovely. Z původního námětu o potopě světa nezbylo nic. Těšila jsem se, že uvidím zvířátka. Bohužel jsem měla smůlu, ty nějak musely ustoupit rozmazlenému retardovi, který celý film od začátku dokonce opakuje, jak strašně chce být chlap a najít si ženskou. Z celého filmu se mi do paměti nesmazatelně zapsalo jen několik věcí: 1) půl filmu se odehrává na arše, kde to vypadá, jak u nás na půdě 2) zvířata nečekejte 3) když už je chcete vidět, užijete si jednoho hnusáka, co je zaživa požírá v kůlně (která zřejmě má představovat archu) 4) když budete mít tak silnou vůli jako já a vydržíte do konce, umřete smíchy nad dramatickou scénou, kdy Russell Crowe asi deset minut mává kudlou nad dvěmi novorozenci a chystá se je zapíchnout (celou dobu je jasné, že to neudělá), protože je přesvědčený, že lidé jsou špatní a musejí vymřít 5) jediné pozitivum celého filmu jsou krásně zpracovaní padlí andělé, kteří Noemovi pomáhají stavět archu a nakonec jsou za odměnu přijati zpět na nebesa . Shrnuto potdtřenou se jednalo o neskutečně vražedných 138 minut, které jsem přečkala jen proto, že jsem za to zaplatila peníze a měla jsem plnou kabelku čipsů, popkornu, čokolády a kafe. Cestou domů mi bylo akorát špatně od přežrání a nebyla jsem si jistá jestli se mám smát nebo brečet nad tím otřesným zážitkem. ()

sedlis 

všechny recenze uživatele

Pro mne celkem zklamání. Námět díky silnému potenciálu a historickému významu má stoprocentně na daleko lepší zpracování, možná se stačilo více zaměřit na jednotlivé postavy, příběh, vztahy než na efekty a monstrozní ukázku počítačového umění. Rozhodně více fandím a jsem na straně kámoše Darwina, nicméně biblické příběhy mají pro mne dost silný význam. Tady mi to přišlo všechno příliš (včetně transformerackych kamenných postav)..ve filmu mne ALE hodně dostaly cca 2minuty ( které v tom monstrozním vizualnim šílenství většina možná přehlédla) a to když Noe popisoval vznik světa při zhasnutém světle. To bylo silný, pro mne geniálně zpracované, kontinuální a super. Bohužel v celém filmu to je málo.. ()

Dzony.NuMen 

všechny recenze uživatele

Na Noeho som sa tešil, bol však pre mňa jedným veľkým sklamaním. Nesediac v kine nepraktizoval by som 1,5 hodinový duševný masochizmus a prepol keď aj na TA3, i keď správy zásadne nekukám... NUDA. NUDA. A ešte raz NUDA. Noeho archa zachránila život na zemi, ale príbeh, ktorý sa v ukážkach tváril ako historický veľkofilm nezachránil ani inak môj obľúbený Russell Crowe. ()

Miro1 

všechny recenze uživatele

Podle mého, jedno z největších sklamání posledních let. Film měl být skvělým příspěvkem do.... čeho, fantasy žánru? Ano, jenomže to mi nějak neladí s ideou, že se snímek řídí biblý, protože tu bych si fantasy rozhodně nazvat netroufl. Tak co tedy, apokaliptické drama? Možná... jenomže fimlu by náramě prospělo, kdyby byl trochu méně apokaliptický ještě před tím, než nějaká apokalipsa vůbec přijde, a hodně méně drama. Noe je prostě podivná splácanina náboženských teorií o vzniku světa, na svou dobu vůbec né dobrých efektů, a, obzvlášť ke konci, zbytečné romantičnosti.Když k tomu přičtu vesměs přihlouplé dialogy, rádoby vtipné, zato však vcelku nemýstné scénky (například scéna s Praotcem, zoufale toužícím po borůvkách), a naprosto, ale naprosto špatně obsazeného Russella Crowa, který se, i přes své kvality jinak výborného herce, naprosto nehodil do této, i s kýmkoli jiným dost nepovedéné role z části hrdiny, z části maniaka. Celkový dojem z filmu nedokázala zachránit ani Emma Watson, která jinak patří k mým oblíbeným herečkám, ikdyž, musím přiznat, pravděpodobně z velké části hlavně díky své kráse, kterou zde ale vůbec nedostala šanci využít. ()

s.fergie 

všechny recenze uživatele

To zabíjení zvířat mi přišlo zbytečne brutální a moc se mi to do toho filmu nehodilo,přišlo mi to tam zbytečné.Do té doby než přišla potopa tak film ušel,ale pak mě začal nudit.Hodně zbytečných a nudných postav ve filmu.Vlastně jediné co se mi líbílo,byli zvířata co šli na archu,ty kameny co bojovali proti lidem a to je asi vše.Tento film více vidět nemusím ()

malis.uo 

všechny recenze uživatele

Po prvním shlédnutí je film v mých očích (a očividně nejen mých) přecijen trošku nesourodý. Začíná úporně zdlouhavě, efekty fauny i prostředí opravdu jakoby vypadly z Pána prstenů a dějová linka se kroutí tu pomalu, tu zase rychle. Aronofskyho převedení biblického příběhu do moderního fantasy mi nevadilo, stále mělo totiž hlavu i patu na správných místech a s postavami mi dovolilo se sblížit a chápat jejich činy. Navíc mi jeho styl docela sedí. Ovšem kdyby film byl kratší o několik zbytečných pasáží a víc se zaobíral Noeho psychikou, byl bych nadmíru spokojenější. Ani podivná stvoření nebo živoucí kamení mi v proplouvání dějem nevadila, navíc Russell stále dokazuje, že dramatické postavy mu svědčí. Každopádně se na potopu světa chci podívat ještě jednou i přes své rozporuplné pocity, což není špatné znamení. ()

J.Bonnie 

všechny recenze uživatele

Noe je u mě někde na půl cesty. Ačkoliv nejsem kdovíjaký znalec Bible, nemyslím si, že kamenní obři se v ní objevují a stejně tak naloděný záporák (Kainův prapředek), který nechybí do poslední chvíle. Na moje už tak drásané nervy kvůli rodinnému dramatu porod-dvojčata-vražda to už bylo moc. Naopak jsem ale byla nadšená ze skvělé Emmy Watson. Ta herecky zrála už s každým dílem Harryho Pottera, ale tady předvedla, že vyzrála ve vynikající herečku (díky ní se mi málem vyplavila barva z očí), další plus za vizuální stránku a třetí hvězda za to, že mě tento film donutil opět zpytovat svědomí a konečně si pořídit Bibli a pročíst ji, abych až půjdu za měsíc na Mojžíce s Christianem Balem věděla o co vlastně go. ()

Simbo 

všechny recenze uživatele

Zvláštní snímek. Po většinu doby je znát, že snaha přenést nějakou hlubší myšlenku Aronofskému nesedne. Navíc když jsem jich tam míchá několik, jež jsou vzájemně protichůdné, a jsou podány s nepříjemnou nuceností místo toho, aby si je člověk odhalil sám od sebe. Ale v okamžicích, kdy se vchod Archy uzavře stejně jako pomyslná ponorka, se film proměňuje ve strhující dílo. Kouzlo však opadne, hned jak se děj opět rozplyne do širých plání... ()

ForFan 

všechny recenze uživatele

Podle zdejšího hodnocení si přeju, aby další velká potopa spláchla půlku uživatelů ČSFD. Ano... dokonalý tento snímek není, ale míň jak 4 hvězdy si vážně nezaslouží. Pojetí tohoto snímku se mi vrylo do paměti a na některé scény asi nikdy nezapomenu. Herci, hudba, i příběh jsou perfektní. Prostě to všechno klapalo. Stvoření světa a ty scény se siluetami postav byly prostě parádní. Nic bych na tomto filmu neměnil a konečně je tady netradičně zpracovaný "biblický příběh". ()

Honzyg 

všechny recenze uživatele

Vlastně ani nevím, za co dávám tu jednu hvězdu. Snad za přesvědčivé zoufalství Jennifer Connelly a Emmy Watson. Jinak ale tenhle pazneht uvázl v hlubokém bahně daleko od hollywoodského trháku i od věrné interpretace biblického příběhu. Tolik záměrných odchylek od předlohy (dvojčata místo dvou žen mladších bratrů? OMG!) a pak si dají tu práci, aby nezapomněli ve filmu přikrýt nahého opilého Noeho. S kolika promile psali autoři scénář? Kdo byl vlastně cílovou skupinou tohodle filmu? A proč hrál Šéma slizký a prudce nestarověký Douglas Booth? Zkrátka všechno špatně. I ta jedna hvězda je asi ve výsledku tak nějak navíc... ()

Bleskic 

všechny recenze uživatele

Na tento kousek jsem chtěla jít do kina, po shlédnuté v TV jsem ráda, že jsem to neudělala. Film, který se tváří jako první ze série výpravných biblických příběhů, nakonec v podstatě Bibli snad ani neviděl. Místo tří synů se objeví ještě jedna "nevlastní dcera", aby bylo zaděláno na rozmnožovací dějovou linku, se stavbou archy pomáhají "transformeři" a místo 40denního deště přiběhne tsunami a gejsíry. Nemluvě o tom, že za dobu oněch min. 9 měsíců, co stráví rodina na lodi, by padouch v podpalubí spořádal minimálně polovinu druhů, které Noe tak pracně nasbíral. Russell Crowe se role zhostil sice s gustem, ale Noe, který dělá vše ve jménu Boha, ačkoliv vlastně nic z toho nechce, nebyla zrovna postavou, která by mu sedla. Děj oživují pouze efekty, se kterými to bohužel vše stojí a padá. A to na dobrý film nestačí. ()

jagata 

všechny recenze uživatele

Film mně bohužel zklamal. Doufala jsem, že to bude trošku podobné reálnému příběhu z Bible. Režisér si se svou fantazii hezky pohrál. I kdybych nehleděla na to, že film není podle skutečného příběhu, tak jako sci-fi film mně taky vůbec nezaujal. Efekty nic moc a některé scény se mi zdály až moc umělé. ()

redsox69 

všechny recenze uživatele

Hneď, ako som uvidel prvého Transformera, uvedomil som si, že sa pozerám na kvalitnú, citlivú adaptáciu literárnej predlohy.. ()

Killy 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu se nepovedlo absolutně nic... obsazení slibovalo mnohem víc, hlavní hrdinové vypadali jako neherci. Dialogy byly místy dementní a film celkově nedával moc smysl. Musím říct že se mi nestalo už dlouho že by mě film až tak nebavil. Nemám nic proti náboženství ve filmu, přeci jen jedná se o biblický příběh...ale scénář byl snůška totálních žvástů. Ty kamenožrouty nechápu....a ani nepochopím...ne nedodívala jsem se a nikdy se už znova dívat nebudu, těch 30min mi stačilo ()

3logix 

všechny recenze uživatele

Jediné, čo môžem tvorcom tohto filmu vytknúť, je z môjho pohľadu dosť nešťastné stvárnenie padlých anjelov ´ala z kameňov a zeminy pozliepaných obrov... Inak skvelo a pútavo natočené. ()

16davidko 

všechny recenze uživatele

Zaujímavo zobraný uhol pohladu. Ani neviem čo som od filmu očakával,ale nenaplnilo sa to . Noe mi pripadal moc depresívny a aj dej tak posobil ,akoby sa celé odohrávalo na šedej postapokalyptickej scéne. Dej zrejme každý pozná a tak sa to režisér snažil trošika okoreniť . Čo sa mu aj podarilo ,ale u mna ni moc. ()

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Aronofsky si vybral svůj další film

Aronofsky si vybral svůj další film

16.04.2016

Darren Aronofsky (Fontána, Wrestler) nám naposledy představil biblické drama Noe a příští rok konečně uvidíme jeho další film. Jak se bude jmenovat? To zatím nevíme. V příběhu o mladém páru, jehož… (více)

Aronofsky a motorkář Tatum?

Aronofsky a motorkář Tatum?

15.09.2015

Loňský Noe sice rozdělil diváky na nadšené a trochu zmatené, nakonec ale vydělal 362 milionů dolarů, takže se dá považovat za úspěch. Co chystá režisér Darren Aronofsky (Fontána, Černá labuť) dál?… (více)

Emma Watson nepřítelem státu

Emma Watson nepřítelem státu

26.06.2015

„Hermiona" pokračuje v zajímavých kariérních rozhodnutích. V minulých letech zkusila Charlieho malá tajemství nebo Aronofskyho Noema, v nejbližší době ji pak uvidíme s psychologickém thrilleru… (více)

Reklama

Reklama