Reklama

Reklama

Harry Hole (Michael Fassbender) je enfant terrible týmu, vyšetřujícího zločiny v norské metropoli. Na jedné straně je to výjimečně dobrý detektiv, jehož netradiční metody skoro vždy vedou k úspěchu, na straně druhé se však jedná o nezodpovědného alkoholika s tolika prohřešky, že je už dál nechtějí přehlížet nejen jeho nadřízení, ale ani jeho přítelkyně Rachel (Charlotte Gainsbourg), s níž se právě rozešel. Jediné, co stojí mezi ním a pitím, je případ, který by ho přivedl na jiné myšlenky. Ke smůle jedné ženy, která zmizela uprostřed noci ze svého domu a o pár dní později byla nalezena brutálně zavražděná, se Harry právě dočkal. Postavený sněhulák, který na místě činu zůstal jako jediné vodítko, naznačuje, že tenhle pachatel si chce hrát a že si dost možná už párkrát takhle hrál i v minulosti. A že ho to baví čím dál víc a nehodlá s tím přestat. Přestože Harrymu v pátrání pomáhá brilantní mladá vyšetřovatelka Katherine Bratt (Rebecca Ferguson), nepřestávají policisté tahat za kratší konec. Záplava domnělých i pravých stop a hned několik podezřelých vytvářejí pachateli dokonalou clonu, za níž může nerušeně stavět sněhuláky, vraždit a dělat si legraci z Harryho Holea. Jenže skvělému poldovi stačí i vrahova nepatrná chyba k tomu, aby se chytil stopy a už ji nepustil. (CinemArt)

(více)

Diskuze

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Mírný možný spoiler! A nebo ten opravář Holeova bytu, který by teoreticky měl sloužit jako odvedení pozornosti od pravého pachatele. Známý ksicht a jen se mihne na začátku... Taky existuje možnost, že použijí třeba nějakou linii z jiných knih apod.

na příspěvěk reagoval vito_corle

vito_corle

vito_corle (hodnocení, recenze)

DaViD´82

já sem právě taky zapoměl na D´arcy a máš pravdu seděl by do té role líp otázka ale je koho teda bude hrát Kilmer,a le ještě já sem nevěděl,že je na tom Kilmer už zdravotně lépe, že zase natáčí filmy ještě nedávno s eo něm říkalo že umírá na rakovinu a teď zase bude hrát nevím no 

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

To máš zřejmě pravdu; stále zapomínám, že v tom rovněž hraje. A typově by na tu roli sedl i lépe... Tak uvidíme. On to stejnak vlastně vykecá hned první trailer.

na příspěvěk reagoval vito_corle

vito_corle

vito_corle (hodnocení, recenze)

DaViD´82

takže asi tuším no :) ale raději nebudu prozrazovat jeslti tady někdo nečetl knihu tak raději neřeknu ale asi tuším 

Psychor

Psychor (hodnocení, recenze)

Režisér disponuje jistými kvality, což jsem jako zdejší hororový expert ocenil zejména v jeho hororu Låt den rätte komma in, ale bez kvalitního scénáře nelze od snímku čekat žádné zázraky. Jo Nesbø svou sterilní předlohou náročné diváky rozhodně neosloví a podprůměrná scénáristická dvojice také nemá co nabídnout. Ve výsledku se sice nebude jednat vyloženě o propadák, ale k projekci ho divákům spíše nedoporučuji.

na příspěvěk reagoval DeathTheKid

DeathTheKid

DeathTheKid (hodnocení, recenze)

Pítrs85

Proto bych bral raději zfilmovaného Spasitele, kde byla snad jen mega okrajově. Nicméně, těším se a doufám, že to odstartuje takovou nějakou "trilogii", prostě sérii. 

Mimochodem, Syna by měl hrát Jake, s čímž jsem mega spokojen.

vito_corle

vito_corle (hodnocení, recenze)

kdy asi tak bude nějaké video z natáčení nebo trailer nebo prostě něco už jsem celkem zvědav

Lucasion

Lucasion (hodnocení, recenze)

DeathTheKid

Taky bych mohl přispět troškou do mlýna... Můj žebříček je podobny. I když mám jistě výhrady. :-) I když byl Syn dobrej tak u mě vede Nosbovi Lovci Hlav. Pokud betu ty knihy kde není Harry. ;-)

DeathTheKid

DeathTheKid (hodnocení, recenze)

Pítrs85

Já nevím, mně se Netopýr docela líbil. Bylo to něco jiného a hlavně tam byla Birgitta. Ráchel je ok, ale po těch několika knihách jsem se jí přežral. Já mám TOPku asi Spasitel, Přízrak a Pentagram. I Syn byl výborný. Vůbec bych se tedy nezlobil, kdyby měl film i těch 88 % :D 

na příspěvěk reagoval L_O_U_S, Lucasion, Pítrs85

Pítrs85

Pítrs85 (hodnocení, recenze)

movieband

Mně se trefil úplně dokonale, málokterou knížku mám přečtenou tak rychle jako ty od něho.

Lovce hlav zkus určitě, je to zas něco trochu jinýho než Harry Hole, ale taky docela drsný :-)

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

Pítrs85

Na Lovce hlav sem si už dřív dělal zálusk, protože sem chtěl vidět film, ale řekl sem si, že předloha první. Nesbo je zvláštní spisovatel, co se některých jeho prvků týče, tak s něma dost otálim, ale tak.. uvidí se. Zkusim pdf z netu a posléze případně knihu, abych nekupoval zbytečně.

na příspěvěk reagoval Pítrs85

Pítrs85

Pítrs85 (hodnocení, recenze)

movieband

U prvního dílu, Netopýr, se docela zasměješ, Nesbo se vypsal až v dalších dílech. Pro mě jsou top ty tři díly, co jsem psal níže.

Perfektní od něj jsou i Lovci hlav, nebo novější Syn. Krev na sněhu (oba díly) jsou taková limonáda na dva tři dny. Ale taky se to četlo dobře. Nesboho mám komplet, teď se ještě chystám na jeho Doktora Proktora, to bude asi slušná haluz :-)

na příspěvěk reagoval movieband, DeathTheKid

Cappuccino

Cappuccino (hodnocení, recenze)

Prvá kniha, ktorú som čítal od Nesba a mimoriadne sa mi páčila. Tak som zvedavý ako dopadne filmové spracovanie :)

na příspěvěk reagoval movieband

Související novinky

Režisér Sněhuláka hledá vykoupení

Režisér Sněhuláka hledá vykoupení

25.06.2018

Tomas Alfredson, režisér univerzálně nenáviděného Sněhuláka s Michaelem Fassbenderem, by si rád napravil reputaci. Autor oceňovaných snímků Ať vejde ten pravý nebo Jeden musí z kola ven se proto… (více)

Co zazdilo Sněhuláka?

Co zazdilo Sněhuláka?

19.10.2017

Už zítra jde do amerických kin Sněhulák s Michaelem Fassbenderem. Mrazivý thriller, jenž natočil uznávaný Tomas Alfredson (Ať vejde ten pravý, Jeden musí z kola ven), byl jedním z nejočekávanějších… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Rebecca Ferguson poletí do vesmíru

Rebecca Ferguson poletí do vesmíru

30.01.2016

Rudovlasý objev z pátého dílu Mission: Impossible dobývá Hollywood. Rebecca Ferguson bude přihrávat Michaelu Fassbenderovi ve Sněhulákovi a Emily Blunt v Dívce ve vlaku, ve sci-fi Life si pak zahraje… (více)

Reklama

Reklama