Reklama

Reklama

Harry Hole (Michael Fassbender) je enfant terrible týmu, vyšetřujícího zločiny v norské metropoli. Na jedné straně je to výjimečně dobrý detektiv, jehož netradiční metody skoro vždy vedou k úspěchu, na straně druhé se však jedná o nezodpovědného alkoholika s tolika prohřešky, že je už dál nechtějí přehlížet nejen jeho nadřízení, ale ani jeho přítelkyně Rachel (Charlotte Gainsbourg), s níž se právě rozešel. Jediné, co stojí mezi ním a pitím, je případ, který by ho přivedl na jiné myšlenky. Ke smůle jedné ženy, která zmizela uprostřed noci ze svého domu a o pár dní později byla nalezena brutálně zavražděná, se Harry právě dočkal. Postavený sněhulák, který na místě činu zůstal jako jediné vodítko, naznačuje, že tenhle pachatel si chce hrát a že si dost možná už párkrát takhle hrál i v minulosti. A že ho to baví čím dál víc a nehodlá s tím přestat. Přestože Harrymu v pátrání pomáhá brilantní mladá vyšetřovatelka Katherine Bratt (Rebecca Ferguson), nepřestávají policisté tahat za kratší konec. Záplava domnělých i pravých stop a hned několik podezřelých vytvářejí pachateli dokonalou clonu, za níž může nerušeně stavět sněhuláky, vraždit a dělat si legraci z Harryho Holea. Jenže skvělému poldovi stačí i vrahova nepatrná chyba k tomu, aby se chytil stopy a už ji nepustil. (CinemArt)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (713)

2Pac 

všechny recenze uživatele

V poslednej dobe som sa dal na audioknihy...a to je zrejme najvacsi problem s mojim hodnotenim tohto filmu...kniha je napisana super, ale film je natoceny velmi slabo. Nevysvetlene motivy jednotlivych cinov, zle postrihane a nedostrihane a herci sa tam tiez moc nesnazili, efekty na urovni didaktikuM (pocitac z cias jury)... ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Nejnudnější kriminálka široko daleko plná chaotických flashbackových meziher, rušících už tak dějově nevyváženou hlavní příběhovou linii. Navíc je to celý prošpikovaný vyloženě blbýma scénama (fotka v magazínu, dva chlapíci v dětském koutku, prsatice na gala akci a další), až jsem se za Fassbendera kolikrát dokonce i styděl. Mrazí mě tak maximálně při pomyšlení, co by s tím udělal třeba... Fincher. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

|30%| Viděno v kině. Předlohu jsem nečetl, ale přesto jsem se dlouhé měsíce před premiérou na tento film dost těšil. Ve finále jsem zklamaný na celé čáře. Michaela Fassbendera mám v poslední době v oblibě, zejména v jeho posledním snímku Vetřelec: Covenant, sehrál svojí dvojroli androidů bravurně. Ani zde nebyl špatný, ale ocitl se v hůře zpracovaném a režírovaném filmu, tak to potom i jeho herecký výkon moc tomuto slabému filmu nepomůže. Před návštěvou kina jsem se divil, že to má tak slabé hodnocení. Na hodnocení a recenze nikdy nedávám, mnohdy hodnotím úplně rozdílně a je mi to šumák. Záleží, jak mi daný film sedne a basta. Nevím ani jak bych to měl popsat, ale v tomto případě skoro vůbec nic nefungovalo. Když o tom nyní uvažuju, mám sto chutí snížit na 1*, ale neudělám to. Přeci jenom jsou horší snímky, žádná velká nelogická bota zde nebyla a Fassbender mě docela bavil, tak proč to tolik hrotit, prostě nejslabší možné 2* z milosti mé dobroty srdce. Úvod, kdy uvidíme v pár minutách dětství vraha (sněhuláka) je docela zajímavý, ale krátký. Poté mě to začne děsně nudit, absolutně jsem se ztrácel, jak to bylo nezáživné, ale vše jsem chápal! Nebylo tu nic, co bych nepochopil, jen mě to nedokázalo moc zaujmout, nebýt tam Fassbender, asi bych poprvé v životě opustil v půli filmu kino. Až v druhé polovině to bylo trochu víc scénářem bohatší, ale přesto nic moc. Dějová linie co se týče řešení případu pohřešovaných a zavražděných žen mi přišla tak nezajímavá a složitě pojatá, prostě nechápu, jak to mohl režisér tak komplikovat. Mě nešlo o nějaké zběsilé a rychlé tempo, o to rozhodně nejde. Třeba nedávný Wind River měl také pomalé tempo a podobný námět, ale bavil mě o dost víc, prostě pecka. Menším kladem tohoto braku je vcelku solidní hudba od Marca Beltramiho. Ani to finále mě moc nebavilo a vraha jsem skoro uhodl. Nějaká brutalita a tak – to jsem zde vůbec neprožíval. Jak už píši, film nemá žádnou atmosféru, tak je potom těžké něco ve filmu prožívat. Bylo to takové chladné a ani špetičku emocí jsem zde nenašel. Co se týče kamery a tak – tak to bylo natočeno celkem dobře, zas to nechci moc kritizovat. Dalším důvodem proč tu slabounkou 2* dávám je i skutečnost, že tu máme krásnou krajinu, prostředí, kde se natáčelo a tak. Herecké obsazení je na tom dobře. Bavila mě i Rebecca Ferguson a mnoho jiných postav. To je ale vše. Zbytečný film, který nedoporučuji nikomu. A jeden z nejhorších, který jsem viděl v kině. Holt každý den není posvícení. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Nudné, průhledné, hrající si na děsnou psychologii postav. Ale kdo Hola nezná, tak je mu to k prdu, protože do něj nevidíte, jen víte, že asi tedy chlastá a asi tedy s někým žil a někomu dělal tátu, ale moc mu to nešlo. Asi je měl rád, asi oni měli rádi jeho. Ale si to někdy nějak posral. Asi tím pitím. A pak je tu vrah. Ten má taky problém, ale na druhou stranu je to génius, protože se mu daří nepozorovaně vraždit a stavět sněhuláky. Tahle adaptace stála za starou bačkoru. Předlohu jsem nečetla, ale tak nudný film jsem už dlouho neviděla. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Jů Nesbe je největší borec! Málo kdo umí krásně vykreslit zabíjení jako on. Jeho ságu s Harrym Holem miluju a vlastně není moc autorů, které bych si tak moc oblíbil. Jenže... Fassbender není Harry Hole a nikdy nebude. Ať hraje v Xmenech, ať hraje Steva Jobse, ať hraje kurva drát úplně cokoliv, jen ne Harryho. Na to prostě nemá. Sněhulák jako předloha je fantastická. Ale to zpracování je na úrovní lepšího televizního filmu. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (14)

  • Ve 108. minutě filmu, kdy se Harry (Michael Fassbender) brodí sněhem, je jeho svetr celý pokrytý sněhem a vzápětí během jednoho střihu je opět čistý a nezasněžený. (korndaddy)
  • Nabídku na režiji poslali také Mortenu Tyldumovi. Ten režíroval Lovce  hlav (2011), což byla první a dosud jediná kniha norského spisovatele Jo Nesba, která byla zfilmována. Morten Tyldum to i přes velký úspěch Lovců hlav odmítl. Na post režiséra se také uvažovalo o islandském režisérovi Baltasaru Kormákurovi. Ten ale odmítl. (morgos)

Související novinky

Režisér Sněhuláka hledá vykoupení

Režisér Sněhuláka hledá vykoupení

25.06.2018

Tomas Alfredson, režisér univerzálně nenáviděného Sněhuláka s Michaelem Fassbenderem, by si rád napravil reputaci. Autor oceňovaných snímků Ať vejde ten pravý nebo Jeden musí z kola ven se proto… (více)

Co zazdilo Sněhuláka?

Co zazdilo Sněhuláka?

19.10.2017

Už zítra jde do amerických kin Sněhulák s Michaelem Fassbenderem. Mrazivý thriller, jenž natočil uznávaný Tomas Alfredson (Ať vejde ten pravý, Jeden musí z kola ven), byl jedním z nejočekávanějších… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Rebecca Ferguson poletí do vesmíru

Rebecca Ferguson poletí do vesmíru

30.01.2016

Rudovlasý objev z pátého dílu Mission: Impossible dobývá Hollywood. Rebecca Ferguson bude přihrávat Michaelu Fassbenderovi ve Sněhulákovi a Emily Blunt v Dívce ve vlaku, ve sci-fi Life si pak zahraje… (více)

Reklama

Reklama