Reklama

Reklama

Harry Hole (Michael Fassbender) je enfant terrible týmu, vyšetřujícího zločiny v norské metropoli. Na jedné straně je to výjimečně dobrý detektiv, jehož netradiční metody skoro vždy vedou k úspěchu, na straně druhé se však jedná o nezodpovědného alkoholika s tolika prohřešky, že je už dál nechtějí přehlížet nejen jeho nadřízení, ale ani jeho přítelkyně Rachel (Charlotte Gainsbourg), s níž se právě rozešel. Jediné, co stojí mezi ním a pitím, je případ, který by ho přivedl na jiné myšlenky. Ke smůle jedné ženy, která zmizela uprostřed noci ze svého domu a o pár dní později byla nalezena brutálně zavražděná, se Harry právě dočkal. Postavený sněhulák, který na místě činu zůstal jako jediné vodítko, naznačuje, že tenhle pachatel si chce hrát a že si dost možná už párkrát takhle hrál i v minulosti. A že ho to baví čím dál víc a nehodlá s tím přestat. Přestože Harrymu v pátrání pomáhá brilantní mladá vyšetřovatelka Katherine Bratt (Rebecca Ferguson), nepřestávají policisté tahat za kratší konec. Záplava domnělých i pravých stop a hned několik podezřelých vytvářejí pachateli dokonalou clonu, za níž může nerušeně stavět sněhuláky, vraždit a dělat si legraci z Harryho Holea. Jenže skvělému poldovi stačí i vrahova nepatrná chyba k tomu, aby se chytil stopy a už ji nepustil. (CinemArt)

(více)

Diskuze

 (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Ale on je chtěl všechny zabít, ne aby trpěli (navíc to nedává smysl, že chce aby rodiny trpěli, když to přece vysvětlili tak, že zabíjí matky které nechcou své děti), takže to nesedí zhlediska toho co dělal předtím. V knížce to bylo úplně jiné smysl dávající, tady tp smysl nedává. V knížce prostě zabíjel ku*vy protože jeho máma byla taky, kterou spoilet mmch v knížce zabil, omracil ji v autě a to pak nechal sjet do řeky a pak hrál, že prý usnula.

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

vrahovi bylo jedno, že by ho chytili, zabili nebo tak. Harry a ta ženská s tím klukem byli poslední, ano určitě by byl rád, kdyby byl na svobodě, ale v tomhle ohledu byl smířený s tím, že bude když tak na útěku. 

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

vždyť finišoval se svým plánem, podle těch papírů co měl u sebe na stole, tak Harry a ta jeho rodinka byli poslední, kdo měli zaplatit nebo trpět. Ten led podle mně byl na vícero místech prasklý nebo měkký, v tomhle případě Harry prostě hrál ruskou ruletu, která se mu vyplatila.

Uživatel Yoshitsune smazal svůj příspěvek.

 (hodnocení, recenze)

Nejrozporuplnejsi? Vždyť rozdily v hodnoceni jsou jen kolem 20%.

 (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Já se ptal proč vrah spustil svůj plán když ho Harry odhalil ne jak ho Harry odhalil, vždyť to tam bylo doslovně řečeno. A díra v ledu byla jenom na jediném místě? Kdyby to nylo sluncem muselo by to být všude. Navíc je to naprosto nedůstojné a nedává smysl že vrah spustil svůj plán zrivna v té chvíli. A čeho chtěl vrah docílit? Prosil nych o odpověď na všechny otázky?

na příspěvěk reagoval Yoshitsune, Yoshitsune, Yoshitsune

vito_corle

vito_corle (hodnocení, recenze)

já jdu do kina až příští týden původně jsme měl jít zítra ale jsem nemocnej takže se to odkládá na příští týden já sem knihu četl ale do toho kina půjdu s tím že to nebude natočené podle knižní předlohy, která byla vážně suprová ale s tím že je to klasická kriminálka takže sem zvědav. 

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

proč byl led naprasklý ? jak mohl všimnout, svítilo tam sluníčko a byla tam pára, takže ten led se vypařoval, a podle mně ho tam Harry nevlákal záměrně, ale prostě ho chtěl vyprovokovat ke konfrontaci, a proto šel k němu o tom ledu se Harry dozvěděl až když ležel na zemi, no samozřejmně vrah ho chtěl zabít a hledět mu do očí, navíc Harry mu tam vyčítal a jako by mu chtěl říct, "měl si tam umrznout" "měl ses tam utopit" no a vrah si to nevšiml, protože se soustředil hlavně na Harryho. A no a odhalil ho, protože jel za tím chlape, něco mu tam nesedělo a jel si to ověřit.  A tam to sem samozřejmně myslel ironicky. 

 (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Tak jsem to nemyslel, ale vysvětlimi proč ten led byl naprasklej a proč úplnou nahodou šel tím smerem a proč si toho nevšiml? A vysvetli mi čeho chtěl vrah docilit a jaký byl jeho plán a proč ten plán spzstil zrovna ve chvíli kdy ho Harry odhalil?

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

mzss1

mzss1 (hodnocení, recenze)

Běžně na hodnocení uživatelů nedám a na nějakou objektivitu seru. Nečetl jsem předlohu, ale dlouhé měsíce jsem se na tento snímek těšil. Miluji tento žánr a M.Fassbendera mám jako herce rád, ale toto se ultra nepovedlo. Nuda od začátku do konce a atmosféra ve filmu snad ani nebyla. Bylo to takové chladné a ani špetička náznaku emocí. V rámci námětu se to dá pochopit, ale zde ani snad nebyla snaha některé scény pořádně procítit. 

 (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Děláš si p*del? Vždyť v tom filmu ke tolik berliček a lapsu. A jak ty pises originalni zaporakova smrt, to snad nemyslis vážně, to byla taková dementnost že jsem chtěl utéct z kina.

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

 (hodnocení, recenze)

L_O_U_S

Věrná adaptace? Změnili zaporakovu motivaci a minulost (v knížce perfektní tady docela hapruje), Arve Stop by se dal v klidu vystrihnout, přitom v knížce to byla jedna z nej linek. I Vetlesen neby vůbec využit. A to finále bylo vyloženě na krouceni hlavou. Celé to stálo na náhodě a vrah musel mít asi začínající demenci, protože to jak skončil byla ta nejdementnejsi berlicka co jsem viděl za dlouhou dobu. Do smrti která v knížce nebyla vy víte koho to bo aspoň zabavny. A všimli jste si že spousta scén z traileru ve filmu není? Paradoxně ty nejlepší.

viktorka181

viktorka181 (hodnocení, recenze)

L_O_U_S

Ale jo, máš recht, ze to vlastně celkem věrná adaptace byla. Jenže to málo, co změnili právě to, co nějak sebralo tomu filmu logiku. A absolutně nefungovala chemie mezi hlavními postavami. Jako ze vůbec... Jejej, ja se vlastně chlubim! No to je hnus! To se nedělá!!... Když na plátně se na to tak hezky kouka a hezky se u toho vzpomíná! Ja chci zase do Norskaaa!!!

Memoryk

Memoryk (hodnocení, recenze)

Chtěl jsem na to jít do kina, Nesbo je moje srdcovka, ale když vidím hodnocení tak to asi vynechám...

L_O_U_S

L_O_U_S (hodnocení, recenze)

viktorka181

No já si na druhou stranu myslím, že oproti očekávání je to docela věrohodná adaptace knihy. A nechlub se, že jsi byla v Bergenu. Já jsem taky byl v Oslu u opery a šel jsem po té lávce, co o ní Nesbö píše v Přízraku, a taky se tím nechlubím. :-) (O, wait...)

na příspěvěk reagoval viktorka181

viktorka181

viktorka181 (hodnocení, recenze)

ambron

Ano. Hodně toho je ve filmu jinak, než v knize. Bohužel né ku prospěchu filmu. Úplně to ztratilo logiku a smysl... Pozitivne hodnotim zabery z Norské krajiny - nádhera, a z Bergenu, kde me bavilo si rikat: Tady jsem byla... Jé, tady jsem taky byla..).. a Fassbendera, ktery to zahral pekne, na roli se celkem hodil a hezky se na nej divalo...

na příspěvěk reagoval L_O_U_S

viktorka181

viktorka181 (hodnocení, recenze)

Tak tohle bylo hodně velký zklamání. Takhle nasrana jsem z kina dlouho nešla... Kdybych to nečetli, tak možná za tři... Takhle to snad ani nebudu hodnotit...

na příspěvěk reagoval ambron

Související novinky

Režisér Sněhuláka hledá vykoupení

Režisér Sněhuláka hledá vykoupení

25.06.2018

Tomas Alfredson, režisér univerzálně nenáviděného Sněhuláka s Michaelem Fassbenderem, by si rád napravil reputaci. Autor oceňovaných snímků Ať vejde ten pravý nebo Jeden musí z kola ven se proto… (více)

Co zazdilo Sněhuláka?

Co zazdilo Sněhuláka?

19.10.2017

Už zítra jde do amerických kin Sněhulák s Michaelem Fassbenderem. Mrazivý thriller, jenž natočil uznávaný Tomas Alfredson (Ať vejde ten pravý, Jeden musí z kola ven), byl jedním z nejočekávanějších… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Rebecca Ferguson poletí do vesmíru

Rebecca Ferguson poletí do vesmíru

30.01.2016

Rudovlasý objev z pátého dílu Mission: Impossible dobývá Hollywood. Rebecca Ferguson bude přihrávat Michaelu Fassbenderovi ve Sněhulákovi a Emily Blunt v Dívce ve vlaku, ve sci-fi Life si pak zahraje… (více)

Reklama

Reklama