Reklama

Reklama

Harry Hole (Michael Fassbender) je enfant terrible týmu, vyšetřujícího zločiny v norské metropoli. Na jedné straně je to výjimečně dobrý detektiv, jehož netradiční metody skoro vždy vedou k úspěchu, na straně druhé se však jedná o nezodpovědného alkoholika s tolika prohřešky, že je už dál nechtějí přehlížet nejen jeho nadřízení, ale ani jeho přítelkyně Rachel (Charlotte Gainsbourg), s níž se právě rozešel. Jediné, co stojí mezi ním a pitím, je případ, který by ho přivedl na jiné myšlenky. Ke smůle jedné ženy, která zmizela uprostřed noci ze svého domu a o pár dní později byla nalezena brutálně zavražděná, se Harry právě dočkal. Postavený sněhulák, který na místě činu zůstal jako jediné vodítko, naznačuje, že tenhle pachatel si chce hrát a že si dost možná už párkrát takhle hrál i v minulosti. A že ho to baví čím dál víc a nehodlá s tím přestat. Přestože Harrymu v pátrání pomáhá brilantní mladá vyšetřovatelka Katherine Bratt (Rebecca Ferguson), nepřestávají policisté tahat za kratší konec. Záplava domnělých i pravých stop a hned několik podezřelých vytvářejí pachateli dokonalou clonu, za níž může nerušeně stavět sněhuláky, vraždit a dělat si legraci z Harryho Holea. Jenže skvělému poldovi stačí i vrahova nepatrná chyba k tomu, aby se chytil stopy a už ji nepustil. (CinemArt)

(více)

Recenze (713)

existimi 

všechny recenze uživatele

Z tohoto filmu jsem velmi zklamán. Na knihu jsem slyšel jen samé ódy, sám jsem od Nesba něco četl a docela jsem se těšil. U detektivních příběhů se vždy rád snažím odhalit, kdo je vrahem, jaký by mohl být motiv atd. Dobrý spisovatel takový příběh napíše tak, aby se čtenář/divák nachytal a společně s hlavní postavou podezříval nepravého. U Sněhuláka jsem na vraha i motiv přišel cca po 20 minutách. I když jsem si rád pohladil své detektivní ego, tak je tohle prostě špatně. Scénáristi selhali na plný čáře a to je vlastně jediné, co film tak hrozně kazí. Po vizuální stránce tomu není moc, co vytknout. Bohužel platí, že špatný scénář = špatný film. Nemůžu hodnotit víc, než za dvě. Sorry. ()

1mArc0 

všechny recenze uživatele

Nie je pekné písať rovno na rovinu tomu, kto číta recenzie: "Toto je veľká sprostosť a veľký nepodarok." Lenže v tomto momente, nad nami visí Damoklov meč, a ten nám dáva právo Vás ochraňovať od škandálov. Bože, taký potenciál, taký režisér, herci, predloha, a takto to pokašlať, naozaj som sa tešil na to, že prídem do kina sadnem si, a zažijem neskutočnú oddychovku, lenže opak bol pravdou, po 10. minútach môže recipient zistiť, že to čo ho bude čakať až do konca filmu, je jedna premrhaná šanca Také kádre ako Michael Fassbender, Rebecca Ferguson (ich chémia je na roztrhanie dobrá! Našiel som si ďalšiu hereckú dvojicu, kde slintám) alebo J.K. Simmons. Prečítaná predloha, audiokniha od Mňahončáka pri tomto Vám odporúčam zostať. Tomas Alfredson, nech vôjde ten pravý.. zrejme zaspal, pretože pekelne zabudol na estetiku. Aj som Vám chcel odporúčať tri filmy na kúpu DVD Nelyubov (2017) Andrej Zvjagincev, Wonder Woman /2017) Patty Jenkins Snehuliak (2017) Tomas Alfredson. Zostane pri prvých dvoch. Teraz na najbližšiu dobu je zistiť, čo pokazilo tento film, premrhaný veľký potenciál. Videné v kine dvakrát. Fuj! Prosím, nech to nakrútia znova! Atmosféra, kamera, vynikajúca, hudba bombastická, Harry Hole sa vo filme našiel prostredníctvom Mike. Spracovanie je tragédia v piatich dejstvách, a to už je čo napísať. Som zvedavý na reakciu od Jo Nesbø. /30 %/ ()

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Film je pekne natočený, je tam krásna príroda a dá sa na to pozerať. No akosi som nepochopil, že prečo pri žánroch je napísaný horor. Veď to s hororom nemá absolútne nič spoločné. Je to skôr taká kriminálka. Michael Fassbender je dobrý herec, no akosi mi ku nemu nesedí alkoholik. Nieje to také typické preňho. Ostatný herci hrajú dobre. Jedna z vecí čo ma štvala bola, že vraha tu vykresľujú ako niečo nadprirodzené a na konci keď ho dolapia, tak nám neukážu ako to všetko robil. Však to bol len človek, tak nechápem načo robia z toho takú vedu. ()

Aper 

všechny recenze uživatele

Tohle nebyl Snehulak! Mam pocit, ze rejza nevidel knizku ani z rychliku, natoz aby ji cetl.. kdyby ano, nemohl by tohle ''dilko'' vypustit do sveta. Pro me nejvetsi letosni zklamani. Hvezdy jen za Fassbendera, ackoli to ani zdaleka neni Harry, jak ho zname. ()

Lavinia odpad!

všechny recenze uživatele

Chlast je slast, ale inteligence nepřidá, ani na mrazu. Notoricky přiožralý debil, pardon, detektiv, řeší vraždy stylem nevím, co dělám, ale jdu do toho naplno. Proč je vrah vlastně u něj napůl v rodině mi nedošlo, jak na to přišel také ne, prostě chaos. Seveřanům navíc doporučuji si pořídit záclony, pak je nebude nikdo moci pozorovat, ani vrah. Pro lyžaře a jiné milovníky sněhu. ()

RAFT 

všechny recenze uživatele

Čekal sem dosti vydařený thriller a dostal sem nevydařený thriller sice tak,trochu mrazivý ale ,místama nezajímavý. Scénář sice moc dobrý nebyl asi tak lepší půlka šla do koše.Škoda že ,film nenatočil Scorsese určitě by to bylo daleko lepší a svižnější než ,takhle místama nudná podívaná.Příroda vypadá pěkně ale film rozhodně ne . 50% ()

MAAUZ 

všechny recenze uživatele

Moc dobře víme, že Jo Nesbø napsal spoustu dechberoucích detektivek (furt odkládám LOVCE HLAV - ten půjde jako další!). Tak mi někdo vysvětlete, proč se režisér rozhodl natočit 7. díl z 11 knížek celé série!? To se teď dělá, že se vezme ta nejlepší kniha z kolekce a zfilmuje se? Film je jak vytržený z kontextu, a bohužel vám toho moc nevysvětlí, takže se vám v hlavě jen kupí otazníky, na které nezbyde čas je vysvětlit. Sněhulák mi vůbec nesedl a jednotlivé scény se daly odhadnout dopředu: teď jí přistane sněhová koule na okně “boom”, detektiv najde sněhuláka s její hlavou “boom” či tenhle bude určitě vrahem “boom”. No prostě nuda, a ještě k tomu komicky zakončená. Navíc film prej dosti vybočoval z předlohy, což nikdy nedělá dobře. Na druhou stranu sněhulák dokázal vyděsit, vraždící struna se stala ikonickým a "pěkným" nástrojem. Také se mi moc líbila doprovodná hudba Marca Beltramiho, která dokonale vystihovala atmosféru Dánska. ()

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele

Abych byl upřímný tento snímek jsem viděl jen kvůli M. Fassbenderovi. Knihu jsem nečetl a právě po schlédnutí filmu plánuju hned sjet knihu. Příběh nebyl špatný, jen málo napětí, strachu a málo akce. Chvílema to zavánělo i nudou a takovým nedotaženýma a zbytečnýma kecama. ()

tynuska37 

všechny recenze uživatele

Tady mi teda hodnocení 55 % přijde docela nespravedlivé. Nic jsem od Nesba nečetla, to říkám na rovinu, takže nejsem povznešena/postižena žádným očekáváním. Ale natočené to není vůbec špatně, atmosféra byla po celou dobu hezky vybroušená a Michael s Rebeccou do svých rolí parádně sedli. Viděla bych to na nějakých 70 %, tři hvězdy místo čtyř nakonec dávám kvůli tomu lacinějšímu závěru a některým ne úplně dobře objasněným momentům. ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Hmm tak tohle opravdu ne... Tvl..to je prekombinovany..nudný ..nezáživný...krom..zasněžené půvabné krajiny..nic zajímavého.. Neskutečný zklamání..20% ()

incognito 

všechny recenze uživatele

Četl jsem knihu.... takže bohužel mám s čím srovnávat a taky si mám kde doplnit mezery v ději. Rozdílů oproti knize je celkem dost, a k horšímu. I ten kdo knihu nečetl už dřív jak v polovině filmu ví kdo je vrah. Vedlejší postavy, hlavně ty z vyšetřovacího týmu jsem upozaděny a minimalizovány jen na nutné minimum. Závěr, který v knize je neuvěřitelně napsaný a plný napětí se zde scvrkne jen na slabý čajíček a srazí úplně celý film ještě níže. Abych ale jen nehanil, moc se mi líbila kamera, záběry hlavně na začátku filmu snímající auta v pohybu evokují neuvěřitelnou svobodu. I hudba se mi líbila. Škoda toho zbytku. ()

Knor 

všechny recenze uživatele

Hodnocení tady tohoto filmu je podle mě moc přísný. Musím dát za pravdu, že děj je hodně zmatenej, skáče sem tam a taky jsme vůbec nepochopil význam několika postav. No, ale na druhou stranu nemůžu odepřít napětí a skvělou temně mrazivou atmosféru severský krimi. To je něco, co působí naprosto dokonale, když k tomu připočtu sympatický obsazení v čele s Fassbenderem, vycházi mi dost slušná kriminálka, která určitě stojí za shlédnutí. ()

Rimland 

všechny recenze uživatele

Deklarované potíže s natáčením (jak můžete po "dokončení" filmu teprve zjistit, že vám 10-15 % chybí, natož to pak pustit bezstarostně do světa, nepochopím) se naplno projeví zejména v úděsně zkratkovitém finále, ale i několikrát předtím. Totožnost vraha odhadnete nejpozději v polovině filmu. Coby předlohou a Nesbøho tvorbou celkově (zatím) nedotčený divák můžu jakékoli odchylky či nedostatky vůči knize hodit prozatím za hlavu. Ve výsledku tak pro mě zůstává skvěle obsazená a zahraná (škoda, že Kilmer neměl víc prostoru) kriminálka s naprosto perfektní atmosférou a kamerou, která naplno využívá sněhem pokryté promrzlé norské krajiny a zástavby, a kterou navíc podtrhuje zneklidňující Beltramiho hudební podkres. Příkladem, kdy se to všechno sejde, je pak celý druhý bergenský flashback s Raftovou cestou na místo činu. Poněkud rušivým elementem je snad jen to všudypřítomné používání angličtiny (a teď nemyslím té mluvené). Nicméně pokud se vám líbil režijní/vypravěčský styl Jeden musí z kola ven, pak i Sněhulák by vám měl přinejmenším v tomhle ohledu vyhovovat. Velká škoda těch nedostatků, protože to mohlo/mělo být ještě daleko lepší. I tak si to ale rád dám v budoucnu znova a přeci jen si vyčítám, že jsem se nechal odradit negativními reakcemi a nešel na to do kina dle původního plánu. Minimálně kvůli té atmosféře a záběrům by to stálo za to. P.S. Bonusový palec hore za další prvek "skandinávskosti" v podobě Sigur Rós (jestlipa je Harry poslouchá i v knížkách?). ()

elimS 

všechny recenze uživatele

20% - komentář 20ti slovy: Chaos, bordel, kretenský scénař, debilní zápletka, zbytečné postavy, nelogické chování atd atd a pointa nepochopena, spíš nebyla žádná. Ušla pouze "tajemná" atmosféra a Fassbender. ()

Mahowny 

všechny recenze uživatele

Nuda. Nebál jsem se, nebyl jsem napnutej. Zajimavej casting i skandinavskej režisér a přesto to nevyšlo. Btw. ten Kilmer teda vypadá, co se mu to stalo... ()

Související novinky

Režisér Sněhuláka hledá vykoupení

Režisér Sněhuláka hledá vykoupení

25.06.2018

Tomas Alfredson, režisér univerzálně nenáviděného Sněhuláka s Michaelem Fassbenderem, by si rád napravil reputaci. Autor oceňovaných snímků Ať vejde ten pravý nebo Jeden musí z kola ven se proto… (více)

Co zazdilo Sněhuláka?

Co zazdilo Sněhuláka?

19.10.2017

Už zítra jde do amerických kin Sněhulák s Michaelem Fassbenderem. Mrazivý thriller, jenž natočil uznávaný Tomas Alfredson (Ať vejde ten pravý, Jeden musí z kola ven), byl jedním z nejočekávanějších… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Rebecca Ferguson poletí do vesmíru

Rebecca Ferguson poletí do vesmíru

30.01.2016

Rudovlasý objev z pátého dílu Mission: Impossible dobývá Hollywood. Rebecca Ferguson bude přihrávat Michaelu Fassbenderovi ve Sněhulákovi a Emily Blunt v Dívce ve vlaku, ve sci-fi Life si pak zahraje… (více)

Reklama

Reklama