Reklama

Reklama

Prášek je malé práškovací letadlo s bohatou fantazií a velkými cíly. Chce se zúčastnit slavného závodu Letem světem, a proto pilně trénuje rychlé přelety nad kukuřičnými poli i kličkování mezi stromy. Díky přetěžování motoru mu pravidelně shoří těsnění ložisek motoru. Práškova kamarádka ho varuje, že dlouhodobé přepínání motoru může mít tragické následky. Prášek by rád zdokonalil své dovednosti, jeho kamarád mu proto doporučí, aby požádal o pomoc bývalého leteckého instruktora a válečného hrdinu, Skippera. Ten však odmítne s tím, že Prášek nemá v závodě žádnou šanci. Závod se blíží a Prášek musí projevit obrovskou odvahu a vystoupat do výšek, o nichž se mu nikdy ani nesnilo. (TV Nova)

(více)

Videa (57)

Trailer 2

Recenze (298)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Mým životním snem je řídit ze zálohy ofenzivní smršť FC Barcelony, ale splnění tohoto snu je asi stejně pravděpodobné, jako účast práškovacího letadla ve stíhacím závodě kolem světa. Jenže v pohádkách se sny plní tak nějak snadněji, což je z výchovného hlediska rozhodně dobře a tak je možné Práškovi zafandit na poli, v Himalájích i nad Pacifikem. Je to celkem zábavné, i když šablonovité tak, že i moje malé děti odhadly výsledek již před startem. Kromě toho mne poněkud zaráží, že s výjimkou Ripslingera si žádné z letadel při závodění nezpotilo ani vrtuli a všichni v pohodě dolétli v patrně předem domluveném pořadí. Jenže vyhrál Američan a tak si nikdo nedovolí podávat protest a asijské sázkařské mafie se zase napakují. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Auta v bledě modrém, no možná trochu bledším. S Pixarem to jde s kopce, rozhodně to není jako dříve - co film, to pecka. Auta jsem také nikdy neměla příliš v lásce, Letadla jsou ještě o úroveň níž, protože opakují vše, co už tu bylo, a samozřejmě to dělají hůře. Schematický příběh, kdy přesně odhadnete, co se bude dít, není tím, co by vás upoutalo. A ano, chápu, že je to pohádka s jistými žánrovými konvencemi. Jenže ono to je místy neskutečně pitomé. A není to ani vtipné. ()

Reklama

Figu 

všechny recenze uživatele

Pět hvězd především za to, že na pohádce v kině jsem byl coby krásný svěží a hlavně dospělý chlapík prvně. Po 18 letech kdy jsem se v našem domácím kině bavil při sledování snědé Pocahontas, jsem byl nadšený, kolik dětiček vlastně při odpolední páté hodině v dnešní době kino navštěvuje... Nevěřil jsem vlastním očím. Tolik capartů a přesto hodinu a půl v sále klid??? No to je další důvod užít si animák plnými doušky a napálit mu pět hvězd. Dál budu brnkat na city, pač jsem byl i s mými rodiči, s mými bratříčky a v neposlední řadě s mojí životní partnerkou a to všechno do kupy tvoří opět skvělou podívanou v podání pěti hvězd. Tak k filmu. Má obrovskou výhodu, že trvá pouhých 92 minut, pač při letních mrazech v kině by mě brzy mohla taky prasknout větvička. Prášek skoč do pole je velký sympaťák společně s celým jeho týmem. Moc se mi líbila úvodní pasáž flmu, počínaje trénováním na jeho poli, které následovalo prvním závodem, to byla celkem prcina. Jo fakt jsem se bavil. Skvělé pokračování aut a už se celkem i těším na budoucí lodičky, lokomotivy nebo co to bude... 90% ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Tohle má všechny P > předvídatelné, prázdné, průměrné <, ale jen jedno mu chybí (PIXAR). Disney už začíná pohlcovat Pixar více a postupně z něho trhá kusy orgánů, které pak prodává na celosvětový trh ve svém franchise. Ono už Auta 2 bylo šedý průměr. Tady se nabízí podobné srovnání (dokonce i zde je závod). Pohádka o letadýlku, které se bojí výšek a nakonec nemusím ani spoilerovat, když je to do OČÍ BIJÍCÍ KLIŠÉ. Jediný vtípek - Val Kilmer dabuje postavu BRAVO na letadlové lodi (Top Gun). Hodnocení OST: Průměr 5/10 ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Za mě trochu nezasloužený hejt. Jasně, není to dějově nic převratného, je tu spousta klišé a trochu vykrádání Aut. Na druhou stranu, Letadla si ani nehrajou na to, že by chtěla být něčím víc, než doopravdy jsou. Pár vtípků a narážek je povedených, že se zasměje i dospělák, jinak pro děti úplně v pohodě. A animace je jak obvykle u Pixaru výtečná. Průměrné 3 hvězdy. (Blu-ray, dabing) ()

Galerie (92)

Zajímavosti (20)

  • Poté, co Prášek spadne do moře, nabízejí mu ostatní letadla součástky na opravu. Ishani mu dá svou vrtuli, ta by byla ve skutečnosti pro Práška nepoužitelná, protože Ishani má vrtuli tlačnou a Prášek tažnou. (aerokh)
  • I přes povědomou vizuální podobu filmu se nejedná o dílo studia Pixar, ale studia DisneyToon, které stejně jako Pixar patří pod studio Walt Disney. (erazmus)

Související novinky

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

20.03.2014

Disneyovský šéf Bob Iger se předevčírem dělil s akcionáři o momentální stav mnoha chystaných projektů. Jak známo, Disney mimo jiné vlastní Marvel, Pixar a Lucasfilm, došlo tedy na řadu značek, který… (více)

Poklekněte před studiem Disney!

Poklekněte před studiem Disney!

17.11.2013

Protože letos překoná rekord v celkových ročních kinotržbách. Dosavadní nejvyšší tržby (3,791 miliardy dolarů) dosáhlo studio v roce 2010 zejména díky miliardovým hitům Toy Story 3 a Alenka v říši… (více)

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

24.12.2012

Vánoce bez pohádky? Nebojte, máme pro vás hned dvě. I když jedna z nich bude vlastně letní hit. Možná. Studio Disney původně chtělo uvést Planes, spin-off k pixarovských Autům, rovnou na DVD a blu… (více)

Reklama

Reklama