Reklama

Reklama

Říkají o něm, že je dinosaurus, on to však bere jako poklonu. Detektiv inspektor Jack Regan vede slavný přepadový oddíl londýnské policie a je to policista starého střihu, tvrdý jako žula. Výsledky má, jeho drsné metody se však pomalu přestávají vedení policie zamlouvat. Nedávají spát především důstojníkovi z oddělení vnitřních záležitostí Ivanu Lewisovi, který by Jacka asi nenáviděl ještě mnohem víc, kdyby tušil o jeho milostném poměru se svou atraktivní ženou Nancy. Zatím jen pozorně sleduje práci Jackova útvaru a čeká na jakoukoli chybu. Když Regan neuposlechne rozkaz, rozpoutá se v centru Londýna přestřelka mezi bankovními lupiči a policií, která Jackovi zláme vaz. Je suspendován a posléze i zatčen a uvězněn. Ještě ale není vše ztraceno, Regan i jeho tým udělají vše pro to, aby očistili svou pověst a zajistili průchod spravedlnosti. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (230)

mzss1 

všechny recenze uživatele

Mile překvapen a dost nadšen. Příběh je dost dobrý, obyčejný, ale zase hodně uvěřitelný a reálný. Opravdu film, který zaujme až do konce a kvalitu, tempo a styl filmu si zachová po celou dobu. Herecké obsazení je na tom výborně. Především vede hlavní hrdina Ray Winstone, který mě doslova nadchnul jak se dokázal vžít do role drsného poldy a sehrát skvělý herecký výkon. Ben Drew taky zaujal, sympaták. Akční scény zde byly, bylo jich dostatek - to podstatné ale není. I naháněčky s auty zde byly. Podstatné je opravdu vypilovaný krimi/drama, jak jinak to popsat. Rozpočet byl hodně malý, což se odkazuje na obyčejnost - to je minimální chybou. Ještě tak nějaké scény doladit a vylepšit konec. To jsou jen maličkosti k úplné dokonalosti. Na hraně mezi 4 a 5 hvězdou. Přesto tomu něco chybí, ale to je opravdu maličkost. Je to velmi silný snímek, který hrál i hodně na pochopení a charakteru většiny postav. Hudba hodně dobrá - zvláštní a poutavá. Toto jsem opravdu nečekal. Proto celkově hodnotím na slušných a zasloužených 89% = **** ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Už nikdy nechcem vidieť erotické scény s vyžratým penzistom Rayom Winstoneom. Ten obraz sa mi vryl do pamäti a neviem sa ho zbaviť. Nejako mi tam Ray nesadol, mala som celý čas pocit, že nezabehne ani len dvadsať metrov bez toho, aby si musel odpočinúť. Inak je to vcelku slušná a pozerateľná krimi, ale vzrušením som určite nevýskala. ()

Reklama

sochoking 

všechny recenze uživatele

Nick Love sa tentoraz vytasil s klasickou, drsnou kriminálkou. Ja naozaj neviem, prečo som si myslel, že idem na gangsterský film. Veľmi ma prekvapilo, že z obsadenia hercov som poznal iba Ray Winstonea a Alana Forda. Ten sa tu zjaví trikrát a snád' ani raz nezafuckuje, čo ma celkom prekvapilo. Hrá tu takého chlapíka, ktorý nemá problém odšévovať doklady, zbrane a tak. Naopak, milo ma prekvapil mne doposiaľ neznámy Ben Drew, ktorý na to, aký bol mladý, tak bol pekelne ostrý! Tie dve hodiny aj niečo zleteli ani neviem ako a k tomu ešte namakanú atmosféru vytvárala bombastická muzika! Ale nenormálne bombastická!!! ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Skvělý, dobrý, úžasný. Když chci vidět kriminálku, nebo akční drama, v poslední době šahám hlavně po filmech s nálepkou mejd in britn a ani tady jsem nebyl zklamán. Všechno tu funguje jak má a ani hlavní zápletka není natolik debilní, jak jsem se obával. Teď jen čekat na další film Nicka Lovea. Dlouho jsem se u akční kriminálky tak nepobavil [info pouze pro mě: komentáč č. 600] ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Britský původ býval dosud víceméně spolehlivou zárukou kvality, proto mne tahle nečekaně tupá britská kriminálka plná schematismů a kvazichlapáckých replik a póz opravdu velmi nemile zklamala. Obéznímu hlavnímu hrdinovi jsem nevěřil jediné slovo, ba ani jedinou grimasu, charismatu pobral asi jako kádr širšího vedení české sociální demokracie, nechápu, koho napadlo, že jeho bafuňářská fyziognomie ho předurčuje k dráze herce akčních rolí. Daleko nejhorším překvapením byl ale extrémně pravicový rastr, skrze něž se tvůrci dívají na svět - tahle nepokrytě fašistická agitka patří do odpadu... ()

Galerie (20)

Zajímavosti (7)

  • Auta účastnící se scény pronásledování jsou Jaguár XFR a Ford Focus 1.6 stylizovaný do podoby ST. (StarPlate)
  • Richard Hammond počas plánovania akcie s naháňačkou áut zdemoloval karavan, za čo od režiséra filmu skoro dostal bitku. (vander19)
  • George Carter (Ben Drew) nosí hodinky značky Hamilton Khaki Navy UTC. (dyfur)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno