Reklama

Reklama

Seal Team 6: Dopadení Usámy bin Ládina

(TV film)
  • Česko Kód Geronimo (více)

VOD (1)

Akční film se soustředí na elitní tým amerického námořnictva SEAL team 6, který v roce 2011 zabil Usámu bin Ládina v jeho úkrytu v Pákistánu. Snímek sleduje členy speciální jednotky během tréninku na příští misi, jež vyvrcholí odvážnou noční razií na úkryt nebezpečného teroristy. Zpočátku neměli vojáci nejmenší tušení, že jejich cílem je nejhledanější muž světa. Když jim je nakonec odhaleno, na koho mají vlastně spadeno, potýkají se drsní muži s neskrývanými emocemi - jasně si totiž uvědomují, že mají osobně možnost eliminovat nejvíce nenáviděného nepřítele Spojených států amerických a pomstít se za teroristický útok z 11. září. (HBO Max)

(více)

Recenze (66)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

V době, kdy od smrti Usámy uteklo už pár let, se na scéně v jednom roce objevily dva filmy, který pojednávají o posledních hodinách jeho života, než tam vtrhla americká pěchota a všecko pokropila salvou kulek, které beztak koupili někde v okolí. Tenhle film na první pohled bude zaručeně horší, než ten co si přichystala Katheryn Bigelow. I tak by ale, v rámci televizního filmu, mohl překvapit. A musím říct, že se mu to i vcelku daří. Na televizní film slušná akce a zápletka, kterou by si nedokázal napsat ani sám život, nebo možná právě dokázal. ()

honza7 

všechny recenze uživatele

Mno... Film určitě zajímavý, to se upřít nedá, ale až zbytečně zdlouhavé scény z USA a jejich kanceláří, zbytečně dlouhé scény z příprav, z čtvrtky válečný film, z čtvrtky rodinný a z půlky... já ani nevím.. spíš telenovela. Myslím, že se s tímto námětem dalo naložit mnohem lépe, nebo dokáže mi někdo vysvětlit smysl scény, kdy jsou na sebe dva vojáci nasraní, protože si chrápou s jednou ženskou? To, že se kurví jinde je mi líto, ale absolutně jsem postrádal význam tohoto děje, když při akci ho za to frajer ani nestřelí "omylem" do nohy, nepohodí ho na chvíli na pospas islamistům nebo se mi jinak nepomstí. Mít to kratší stopáž, udělali by asi lépe a Bin Ladena mohli dát aspoň do nějaké scény, a ne mu jen zabírat samopal, nohy a kus hábitu, stejně jako mi přijde divný, že podle zbraně agent, který ani není odborník na balistiku zjistí, že tam je, ač mi zbraně přišly obě úplně stejné. ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Pri porovnávačke s Zero Dark Thirty síce neobstojí ( priamočiary dej, televízny herci, žiadna gradácia, napätie až v samom závere ) ale aj toto ma niečo do seba ( pohľad vojenských kamier, tréning, Knepper v kladnej úlohe ). Škoda toho zlého strihu pri jedinej fight scéne Gigandeta. Hudba nebola zlá, kulisy ušli a malo to ja zaujímavý začiatok. Celkovo však bolo cítiť tú TV produkciu. Rozhodne nie zlé a rozhodne to prináša svojský pohľad na celú akciu a iný ako ZDT. 3 z 5 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Vizuální stránka věci byla na televizní záležitost víc než slušná a pokud se jednalo o ten o polodokumentární styl kombinovaný s "autentickou" kamerou, tak ani tady nemám příliš co vytknout. Bohužel by to nebyli Američani, aby do toho nevrazili dávku patosu. Takže celý film je prokládán rozhovory s lidmi, kteří se na zásahu podíleli a dozvídáme se o těch správných amerických hodnotách a podobně. Do totálních kolen to pak sráží ukázky ze života členů Seal Teamu, když zrovna nejsou v akci. Měl to být asi pokus o to, aby si divák k postavám vybudoval nějaký vztah. To ovšem hrubě nevyšlo. Škoda. 30% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film má neskutečnou smůlu , že jsem ho viděl dva dny po majstrštyku mé milované Kathryn Bigelow a ač člověk nechce neubrání se srovnávání neb oba filmy pojednávají o tomtéž. Z mýho pohledu je tohle zbytečně ukecené, rozuměj, spoustu diaologů je o hovnu a zkratkovité: Nejvíc mě nasral ten záverečný projev Obamy, to tam snad nemuselo bejt, na ty jeho kecy už mám totální alergii. Necítil jsem ani zlomek napětí co u filmu od Kathryn, herecky mně to taky nezaujalo, takže bohužel. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Televízny kanál National Geographic uviedol, že film Code Name: Geronimo pred odvysielaním videli experti, historici aj bývalí členovia špeciálnych jednotiek Seal. Producenti filmu však tlačili na jeho čo najskoršie uvedenie, pretože chceli, aby ho diváci videli skôr než konkurenčný snímok Zero Dark Thirty (2012). (Sufferer)
  • Natáčení probíhalo v Novém Mexiku. (Langy10)
  • Scény s tajnými agentmi, ktoré sa odohrávajú v pakistanskom Peshawari, boli natočené v indickom Bombaji - časť Maharashtra. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama