Reklama

Reklama

Pot a slzy

(seriál)
  • USA Flesh and Bone
Trailer
USA, 2015, 7 h 58 min (Minutáž: 58–66 min)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Drama Pot a slzy sleduje mladou tanečnici Claire (Sarah Hayová), jež má za sebou hodně bouřlivou minulost, od chvíle, kdy se stane členkou prestižního baletního souboru v New Yorku. Temný a drsný seriál nekompromisně zkoumá zářivou i odvrácenou stranu baletního světa a dramata, která přináší život v New Yorku. Claire je krásná, inteligentní dívka s hlubokými šrámy na duši, přehnanými ambicemi a sebedestruktivními sklony. Je to vynikající balerína schopná úžasných výkonů, její vnitřní trýzeň a touha po úspěchu ji však pohání vpřed nutkavým a nepředvídatelným způsobem, obzvláště když je konfrontována s intrikami nevypočitatelného uměleckého ředitele a jednoho nevítaného návštěvníka z minulosti. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (27)

Marqta 

všechny recenze uživatele

Hodnotím po první sérii a jsou to za mě dvě hvězdičky. není to tím, že by to byl špatný seriál. Balet mám moc ráda a prostředí i tanec jsou parádní! První díl, možná dva, jsou skvělé a byla jsem nadšená. Jenže potom se každý další díl přidává nějaký další prvek, další motiv, úplně nové zápletka. Chápu že záměrem asi bylo připravit si půdu pro další sérii a spoustu dalších dějových možností, variací a dalších zápletek.....ale..... takhle samostatně bez toho pokračování je to vlastně takové od všeho trochu a nic pořádně. Nic není dotažené, je to prostě všeho chuť. Téměř všechny z těch motivů/zápletek co tam jsou ale vypadají velmi slibně! Jsem hodně zvědavá jestli a jak se bude případně vyvíjet další série, ale takhle samostatně...nevím pořádně co si o tom myslet. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Popsat to ve zkratce jako „osmihodinovou Černou labuť/Červené střevíčky dle syžetu Showgirls“ se sice přímo nabízí, ale… Ale jaképak copak, ono se to nejen nabízí, ono je to vlastně plně vystihující, protože jde o temný a nekompromisní pohled na odvrácenou tvář baletu skrze sebezničující touhu po vlastní dokonalosti. Jediná vážnější (ovšem v důsledku zcela zásadní) výtka směřuje na konto vedlejších postav, které s ohledem na to kolik prostoru je jim věnováno, tak jsou bez vlastního ksichtu a jsou tu pouze proto, aby souložili a bylo koho svlékat. A také to místy ke své vlastní škodě příliš „sere mramor“; speciálně v přístupu k hlavní hrdince, která navíc ve své ulitě "šedé myšky" příliš charismatu nepobrala. Což nemálo zamrzí, protože jinak je to napsané i zahrané obstojně a díky Arkapawovi to má působivý chladný vizuál a nádherné kompozice během tanců samotných. Jakkoli to není špatné, tak je těžké to doporučit, když to samé již jiní udělali lépe a na menším prostoru. Ovšem pokud jste již ta „lépe“ viděli a chcete více téhož, tak pak (a jedině pak) není důvod proč se tomu vyhýbat. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Seriál mě prvnim dílem strhnul a těšil jsem se na nepřikrášlený pohled na svět baletu. Bohužel se seriál brzy vydá jinou cestou a samotný balet je pouze kulisou, mezi kterou chodí zkroušené, depresivní postavy, které často dělají podivné a nesmyslné věci. Technicky precizní série ale prázdná a utahaná. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Slibný začátek, zajímavé postavy, dobře zvolený herecký casting, solidní hraní. Zhruba u čtvrtého dílu se to začíná lámat a svět balerín, baletu, ruské mafie, homosexuálů, incestních sourozenců, feťáků, bezdomovců pomalu nudí. Doufal sem, že to zachrání poslední díl, nestalo se tak. Dramata z těchto prostředí mám rád (viz. vynikající Černá labuť) a tady jsem dostal jen poloviční porci něčeho, co jsem si neobjednal, dobře to chutnalo ale potřebovalo by to ještě pár přísad a hustější omáčku. Hlavní je, že všude byly vidět prsa a pendreky. 3* silnější hvězdy a doufám ve druhou sérii. Jinak tento seriál postrádá smysl. ()

zahadum 

všechny recenze uživatele

Priznám sa nerozumiem baletu, je mi cudzí a verím, že má svoje čaro pre niekoho a je to kus umenia. Umenie ale veľmi nie je tento rozporuplný seriál. Jedná sa o balet ale je v takom svetle prezentovaný až je z toho depresívna jazda priam Lynchovských rozmerov. Väčšina duševných chorôb, drogy, LGBTI, incest, šialené vzťahy v rodinách a verte neverte aj ruská mafia. V tomto seriáli nie je nikto pri zmysloch alebo aspoň ako tak mentálne v poriadku. Línia s Romerom to je už za hranou. Celé to pôsobí ináč len nie ako radosť zo športu, umenia alebo víťazstva. Faloš, intrigy, závisť a šialená túžba byť za každú cenu vpredu robia z tohto seriálu peknú propagandu dnešnej doby. Samozrejme v tom negatívnom zmysle slova. Technicky a herecky to ale musím hodnotiť vysoko keďže Sarah Hay a Ben Daniels šli za hranu svojich síl. 50 % ()

Galerie (66)

Reklama

Reklama