Reklama

Reklama

Šmoulové: Zapomenutá vesnice

  • USA Smurfs: The Lost Village (více)
Trailer 1

V tomto novém, zcela animovaném filmu o Šmoulech se Šmoulinka po nálezu tajuplné mapy vydává společně se svými nejlepšími kamarády Koumákem, Nešikou a Silákem na vzrušující a napínavou pouť Zakázaným lesem plným kouzelných stvoření, aby nalezli tajemnou, dávno ztracenou vesnici dříve, než se to podaří zlému kouzelníkovi Gargamelovi. Na své dramatické cestě plné akce a nebezpečí jsou Šmoulové na stopě objevu největšího tajemství šmoulí historie! (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (125)

Pierre 

všechny recenze uživatele

Skutečně, jen pro ty nejmenší. Celým snínkem se táhne mnoho klišé. Příběh mi připadal poměrně nezáživný a úměle natahovaný. Nenašel jsem moc originálních nápadů. Navíc je v této pohádce až přemnoho náhod a nelogičností. Ale animace je líbezná. Navíc vtom není nic nevýchovného, na děti to působí mile. Zbytek zachraňuje Gargamel (skvělý Lábus) se svým kocourem Azraelem a ztreštěným ptákem. Tahle trojka mě poměrně pobavila a zaslouží si svou vlastní třetí hvězdičku. Škoda, že nepobyla na plátně déle. Jinak malým dětem se to určitě líbit bude, takže to nebudu úplně zatracovat. Na závěr  první díl kvízovky s Pierrem. Jakou barvu mají Šmoulové? Správně, modrou. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Dospělým a odrostlejším vstup zakázán. Tohle je čistě pro drobotinu předškolního věku; možná ještě tak pro prvním stupněm povinné. Což není nutně výtka, jen to poněkud zarazí, když dnes již i sebevětší animovaná infantilita myslí alespoň nějakým tím vtípkem na dospělácký doprovod. Každopádně pro cílovku přesně to, co by jeden čekal. Již během několika vteřin to nabere eskapádové tempo, ze kterého to ani na moment nesleví a tak se po celou dobu groteskově utíká/padá/skáče/tančí/zakopává/plaví/bojuje/šmouluje apod. a přitom se to ovšem neuchýlí k tomu, aby to bylo vyloženě natuplé či nesnesitelné. Výsledkem je tedy standardní epizoda ušmoulená do celovečerního hávu. ()

Reklama

Hemlock 

všechny recenze uživatele

Docela mě mrzí tak nízké hodnocení, protože já jsem si tuto pohádku opravdu užil. Animace je naprosto skvělá, dialogy srší vtipem, doprovodná hudba je velice citlivě zvolená a prohlubuje tak jednotlivé scény. Názor, že je to opravdu jen a pouze pro děti v předškolním věku nesdílím a jednoznačně tuto zábavnou rodinnou záležitost doporučuji i starším generacím - 80%. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Modrá postavička se dostane do cizího lesa, kde jsou úplně neznámé rostliny a neznámé druhy zvířátek, aby našel kmen jiných modrých postaviček, jejíž členové si umějí nějaká ta létající zvířátka ochočit, létat na nich a střílet z luku. Kvízová otázka: Jak se tento film jmenuje? Kdo odpoví Avatar, tak je úplně mimo , jsou to Šmoulové. Asi z nostalgie jsem viděl tuhle parádu, protože ten kultovní seriál mne neminul, ale tenhle film je méně dětský než byl ten tv seriál ale méně dospělejší než současné celovečerové animáky. Ode dneška budu koukat na Šmoulinku optikou tohoto filmu. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Bola som si skoro istá, že som týchto Šmolkov už videla, ale veruže nie a tak o to viac som milo prekvapená. Ani neviem prečo, no čakala som niečo horšie. Od 4 hviezdičiek ich delí len hudba a pesničky, lebo boli fakt hrozné. Ale inak sa mi tento farebný animáčik páčil. Animácia je fakt krásna, dej zaujímavy, Šmolkovia zlatí a celé je to nápadité, celkom vtipné a hlavne také milé. Deťúrence sa celý čas tvárili spokojne a ja som si oddýchla a pospomínala na detstvo a na kreslených Šmolkov. Najviac sa mi páčil Papa Šmolko a potom obyvatelia Lost Village, nebudem prezrádzať viac, ak ste film ešte nevideli. Prezradím len, že tatkovi Šmolkovi sa výlet oplatil😉 A ešte dodatok, tá lienka bola tiež super. 3,5* ()

Galerie (52)

Zajímavosti (8)

  • Původně to měli být Šmoulové 3 (navazující na předchozí dva filmy: Šmoulové  (2011) a Šmoulové 2 (2013)), ale nakonec se rozhodlo, že to bude první díl úplně nové série šmoulích filmů. (111.)
  • Když Šmoulinka zkouší stroj, tak je u ní stůl. Když se ale stroj rozbíjí, stůl už tam není. (FriggoCZ)
  • Když je Šmoulinka v kleci a Gargamel se koukne na mapu, má zub v levé části pusy. Následně má však zub v pravé části pusy. (FriggoCZ)

Reklama

Reklama