Reklama

Reklama

Šmoulové: Zapomenutá vesnice

  • USA Smurfs: The Lost Village (více)
Trailer 3

V tomto novém, zcela animovaném filmu o Šmoulech se Šmoulinka po nálezu tajuplné mapy vydává společně se svými nejlepšími kamarády Koumákem, Nešikou a Silákem na vzrušující a napínavou pouť Zakázaným lesem plným kouzelných stvoření, aby nalezli tajemnou, dávno ztracenou vesnici dříve, než se to podaří zlému kouzelníkovi Gargamelovi. Na své dramatické cestě plné akce a nebezpečí jsou Šmoulové na stopě objevu největšího tajemství šmoulí historie! (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (125)

silentname 

všechny recenze uživatele

Asi budem mať na "Smurs: The Lost Village" trošku mäkké srdce, lebo predsa len sa musím priznať, že ako chlapec som s týmito tvormi vyrastal a rád som sledoval ich dobrodružstva. A potom sme tu mali Raja Gosnella a jeho prvé dva filmy. A hoci musím priznať, že "The Smurfs" je pre mňa veľké guilty pleasure, tak "The Smurfs 2" už akosi ani na mňa nefungovali. A tešil som sa, že konečne budeme mať úplne animovaný film o šmolkoch tu. A musím povedať, že zo všetkých filmov je tento asi najlepší. Okey, máme tu stále kopec blbých fórov, no na druhú stranu mám pocit, že toto je skutočne dobrodružstvo, ktoré by títo malí modrí tvorovia mohli prežiť a konečne sme mali možnosť vidieť, že sú aj dievčenskí šmolkovia, ktorých sme s výnimkou Šmolinky nikdy nevideli. Takže v tomto smere si myslím, že sú tu aj nejaké tie inovácie. Plus musím povedať, že les za múrom je skutočne vynikajúco animovaný. Azrael je skvelý a Gargamel nadabovaný Petrom Marcinom funguje skvele. A ani šmolkovia nie sú najhorší a celkom som si to užíval. Myslím si, že všetci si zapamätajú Mudrošovú lienku, ktorá funguje ako foťák, kopírka a diktafón. To je kreatívne. Ako celok ma tento film bavil. Keby som stále malý chlapec, možno by ma to bavilo viac, no nostalgický feeling z tohto filmu na mňa zapôsobil. Takže z toho plynie, že som spokojný a možno by som si to niekedy pozrel aj znovu. Hodnotenie: B- ()

Hemlock 

všechny recenze uživatele

Docela mě mrzí tak nízké hodnocení, protože já jsem si tuto pohádku opravdu užil. Animace je naprosto skvělá, dialogy srší vtipem, doprovodná hudba je velice citlivě zvolená a prohlubuje tak jednotlivé scény. Názor, že je to opravdu jen a pouze pro děti v předškolním věku nesdílím a jednoznačně tuto zábavnou rodinnou záležitost doporučuji i starším generacím - 80%. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $45,020,282 Tržby Celosvetovo $197,183,546Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Jednoznačne lepšie než predošlé CGI kentusy, tu to bolo v celku slušne príbehovo zostavené a hlavne pobavilo. /60%/ ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Hlavně u toho nepodřimujte, jinak vás dabing Jiřího Lábuse lehce zmate a nebudete vědět, jestli koukáte na šmouly nebo na mimoně. Každopádně Gargamel je jasná killer feature tohoto filmu, bez něj by bylo pusto prázdno. Bezpohlavní šmoulové, svou platonickou láskou k jediné šmoulince spíše naznačující latentní homosexualitu, jsou bezprecedentně konfrontování s celou vesnicí šmoulů evidentně jiného pohlaví a závěr asi lehce zmate i diváky školkou povinné: žádné kamarádšofty, sbližování, svatby nebo co. Pryč odsud, na nic nejsou... Největší tajemství šmoulí historie tedy podle mě trvá dál. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (8)

  • Producent Jordan Kerner chtěl, aby vznikl celý animovaný film o modrých skřítcích už v roce 2004. Chtěl ho natočit ve studiu Paramout Pictures, ale nakonec místo toho v Sony Pictures Animation vznikli Šmoulové 1 a 2. (111.)
  • Na začátku filmu, kdy se Šmoulinka nudí, tak se do okna kouká nějaký šmoula, ale v dalším záběru tam není. (FriggoCZ)
  • V původním animovaném seriálu Šmoulové (1981) má supa zlá čarodějnice Hogatha, nikoli zlý čaroděj Gargamel. (P. J. D.)

Reklama

Reklama