Reklama

Reklama

Šmoulové: Zapomenutá vesnice

  • USA Smurfs: The Lost Village (více)
Trailer 4

V tomto novém, zcela animovaném filmu o Šmoulech se Šmoulinka po nálezu tajuplné mapy vydává společně se svými nejlepšími kamarády Koumákem, Nešikou a Silákem na vzrušující a napínavou pouť Zakázaným lesem plným kouzelných stvoření, aby nalezli tajemnou, dávno ztracenou vesnici dříve, než se to podaří zlému kouzelníkovi Gargamelovi. Na své dramatické cestě plné akce a nebezpečí jsou Šmoulové na stopě objevu největšího tajemství šmoulí historie! (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (125)

JohnZ87 

všechny recenze uživatele

Z dosavadních nových šmoulích celovečeráků (filmy z roku 2011 a 2013) se jedná asi o nejlepší počin, snad i díky tomu, že film je tentokrát kompletně animovaný bez živých herců na place a odehrává se čistě ve světě Šmoulů. Nejvíce prostoru dostává čtveřice šmoulů - Šmoulinka, Silák, Koumák a Nešika, kteří se vydávají hledat ztracenou šmoulí vesnici, aby ji varovali před Gargamelem. Stejně jako tomu bylo u předchozích dvou filmů, i zde je Gargamel hlavním nosným pilířem celého filmu (i když tentokrát už u toho není Hank Azaria), k čemuž do značné míry připspívá i naprosto excelentní dabing Jiřího Lábuse a hromada skvělých a vtipných hlášek. Mnoha vtipným situacím napomáhají i Gargamelovi "nahrávači" v podobě kocoura Azraela a přitroublého supa Montyho. Šmoulinka je opět středobodem celého příběhu a je zde kladen velký důraz na její nešmoulovský původ. Nápad s vesnicí plné dalších "šmoulinek" (ale tentokrát se šmoulím původem) je poměrně zajímavý. 70% ()

Arccos 

všechny recenze uživatele

No jistě, že je to spíš pro menší děti, ale na tom není nic špatného. I původní seriál byl takový. A film se mu podobá víc než ty předchozí. Byla opuštěna koncepce interakce animovaných postav s herci, vše je teď kompletně a velmi roztomile animované. Dospělé film určitě neurazí, scénář není hloupý. Děti budou nadšené. Při sledování jsem si nebyl jistý, do které z těch dvou skupin patřím, což je dobře. Masírující housence jsem se smál nahlas. Mimochodem, všimli jste si, že ústřední čtveřice je dokonalý prototypový Čtyřlístek? :) ()

Reklama

Sany33 

všechny recenze uživatele

Film jednoznačne ťahá nadol slabý scenár. Je to smola, ale archetypy sa nedajú omieľať donekonečna a séria zúfalo hľadá svoju novú nemesis ako iba večne nešikovného truľa. Je fajn vidieť ako expanduje na poli objavu a kamošov, všetko odlišné či objavované má svoje čaro a vtedy si film najviac užijete. V momente, keď máte sledovať Gargamela, Azraela a starého kondora, zarazí vás nepríjemná stopáž archaických scén. Aj napriek tomu, že to vyzerá že sa mi táto zelená jazda nepáčila, opak je pravdou a držím palce nech sa na náš milovaný seriál z detstva nikdy nezabudne. 71% ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Dva hrůzostrašné filmy trvalo, než si tvůrci konečně vytáhli hlavu z p*dele a vrátili se z lidského světa zpět ke kořenům. "Zapomenutá vesnice" jsou čistokrevní Šmoulové, tzn. roztomilá pohádka pro děti. (Pokud vám to nestačí, není to chyba Šmoulů, ale vaše.:-)) Prostor sice nedostávají všichni staří známí, ale vybraná skupinka v čele se Šmoulinkou děj na pohodu utáhne a Gargamel s Azraelem (a s tím retardovaným ptákem) coby záporáci zdařile sekundují. Dokonce i ta animace je tak nějak "klasičtější", nesrovnatelná s těmi odpornými hokus pokusy předtím. Hvězda dolů za možná až přehnanou girl power, ale jinak vtipné, svižné a dojemné. Za mě návrat do bezstarostného dětství, který jsem si ultimátně užila. ♥ ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Z nějakého důvodu jsem očekával pokračování vcelku kvalitních animovaně-hraných Šmoulů. Namísto toho jsem dostal něco, co jsem musel od 10. minuty sledovat zrychleně. Naprosto katastrofální záležitost, která snad ani nemá potenciál sklidit chválu ani od nejmenších diváků. Scénář mají na svědomí dvě ženy, které musely být při psaní řádně sešmoulované. Obě paní by měly lidstvu prokázat službu a urychleně změnit zaměstnání. Celý děj se motá kolem Šmoulinky (v originále Smurffart), která zjistí, že je vlastně úplně k hovnu. Aby si toto přesvědčení potvrdila, tak se vydá pátrat do světa, kde si dle očekávání potvrdí, že k hovnu skutečně je. Kromě Šmoulinky divák sleduje ještě plnou vesnici nadržených Šmoulů. Celou stopáž snímek nezavadí ani o kousek humoru, ba dokonce ani o kousek ničeho, co by bylo aspoň trošku zajímavé. Naprostá ztráta času a jeden z nejubožejších animáků, jaký jsem v životě měl tu smůlu vidět. Hnus! ()

Galerie (52)

Zajímavosti (8)

  • Producent Jordan Kerner chtěl, aby vznikl celý animovaný film o modrých skřítcích už v roce 2004. Chtěl ho natočit ve studiu Paramout Pictures, ale nakonec místo toho v Sony Pictures Animation vznikli Šmoulové 1 a 2. (111.)
  • V původním animovaném seriálu Šmoulové (1981) má supa zlá čarodějnice Hogatha, nikoli zlý čaroděj Gargamel. (P. J. D.)
  • Na začátku filmu, kdy se Šmoulinka nudí, tak se do okna kouká nějaký šmoula, ale v dalším záběru tam není. (FriggoCZ)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno