Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fantomas, záhadný netvor s ocelovou tváří terorizuje Paříž. O jeho skutečné existenci jsou však stále pochybnosti, neboť ho dosud nikdo na vlastní oči nespatřil. Prvním hostem tajuplného Fantomasova paláce se nedobrovolně stane novinář Fandor, který napsal o netvorovi senzační článek. Fantomas potrestá tuto troufalost osobitě: vezme na sebe Fandorovu podobu a spáchá fantastickou loupež. Později si nasadí i masku komisaře Juvea, který se neúspěšně již dlouho snaží Fantomase dopadnout. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (471)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Fantomas" je filmová adaptácia románu Pierra Souvestra a Marcela Allaina. Žiaľ do dnes som nemal možnosť dostať sa ku tejto knihe. Počul som totiž, od viacerých známych, že je to zaujímavé, napínavé čítanie. Film je ladený predovšetkým komediálne. O čo sa stará najmä cholerický policajný komisár Juve, ktorého svojim jedinečným spôsobom stvárnil francúzsky komik Louis de Funes. *** ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tento film sa už len z pohľadu že sa jedná o neoddiskutovateľnú legendu francúzskeho filmového plátna, nedá komentovať inak, než spôsobom a štýlom kladnej kritiky. Necítim sa tým povolaným, ktorý by mal komentovať dej filmu, jeho spracovanie, či výkony hercov, preto len .. Fantomasa mám veľmi rád, vo všetkých jeho podobách. Fantomas je jeden z prvých celovečerných filmov kde hral Louis de Funés hlavnú úlohu a kedy ešte nebol tak známy a nebol braný za hlavnú hviezdu. Čo sa po jeho výkone zmenilo a v ďalších dieloch Fantomasa už bol hlavným ťahúňom filmu. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

Česká klasika, nějak mě to nechytlo tím způsobem, abych jásal a říkal tomuto snímku bomba. Ale chápu ostatní. Film má netradiční, trošku překombinovaný příběh. Těch sci-fui prvků a tak dále je tu hrozně moc. Funés bez pochyby výtečný. Vtipných scén je zde dost. Prostě příběh mi nesednul a tak no. Váhání mezi 3 a 4 hvězdou nevyhnutelné. Ale jo, šlo to. Takže to vidím na nadprůměr té doby, nic víc. Hodnotím na 70% = **** ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Tajuplný démon Fantomas, vlastník mnoha navlékacích tváří, se tehdy představil filmovému publiku poprvé a vlekl přitom po své chladnoucí stopě investigativce Fandora i uvolněně křečovitého komisaře Juvea. Pronásledovatelé si evidentně neuvědomovali, jak si s nimi pronásledovaný hraje a nebyli schopni ani pochopit známou pravdu - kdo se směje ďábelským smíchem naposled, ten se směje nejlíp. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Filmová série, jejíž kvalita má vzestupnou tendenci, což se hned tak nevidí. Tenhle první díl ještě není to pravé ořechové, protože za hlavní hvězdu je zde Jean Marais, vystupující v několikaroli. To se ukázalo jako chybný tah, protože Marais neprojevil potřebnou schopnost nadsázky a postava novináře Fandora, která má být zřejmě sympatická, je velmi špatně napsaná (za což Marais samozřejmě nemůže). O naivní Mylene Demongeteové platí totéž. André Hunnebelle obsazoval systematicky, snad do všech svých předchozích filmů, Louise DeFunés. Vždycky šlo o malé postavy, ale tady udělal výjimku, což se mu vymstilo. Diváky prostě nemůže pobavit Marais, když se v tomtéž filmu, v roli stejného rozsahu, vyskytuje všemi milovaný Louis. V dalších dvou dílech už je vše napraveno, J. M. odstaven na druhou kolej, ale jednička je přece jen tak trochu těžkopádná. 60% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (63)

  • Počas nakrúcania bola medzi Jeanom Marais a Louis de Funesom veľmi zlá krv. Podľa Maraisa bola komika Funesa založená na veľmi zlom humore a nechápal, ako mohla jeho paranoidná postava zatieniť tú jeho, v ktorej často aj pri nebezpečných scénach nevyužíval kaskadéra. Potvrdzuje to aj Mylène Demongeot vo svojich memoároch, v ktorých uviedla, že Jean Marais veľmi žiarlil na úspech Louisa de Funèsa. (Arsenal83)
  • Auto, které ke konci filmu ukradne Fandor (Jean Marais) na parkovišti, je BMW 507. Jednalo se o roadster vyráběný automobilkou v letech 1956 až 1959. Motorka, kterou vzal Fandor policistovi kvůli pronásledování Fantomase, byla BMW R69 S. V úvodu filmu přijede Fantomas do laboratorního komplexu v dodávce Citroën H Van, který se vyráběl v letech 1947 až 1981. (šerminator)
  • Film v SSSR vidělo 60 milionů diváků, čímž se zařadil na 77. místo nejvýdělečnějších filmů všech dob v SSSR. (Zdroj: Wikipedia.cz)

Reklama

Reklama