Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Uprostřed krize víry, důvěry a moci povstanou bratři proti sobě, věrní mění svůj plášť a objevují se nová spojenectví. (Netflix)

Recenze (49)

FrankSusta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle seriál - a předešlým tahle série - je něuvěřitelný žrádlo. Máme tu všechno, co miluju a co budou nejspíš milovat i naprostá většina chlapů. Jsou tu vikingové, je tu řádná řádka zdravýho násilí a hrubýho sexu, chlapský kecy, pomsta, pořádná muzika... do toho všeho fakt moc pěkně natočený (i barvy se tak nějak na své snivéautentičnosti umírnily). Je tu prostě skoro všechno, proč tenhle seriál jmenovat. A snad v celé sérii není jediný špatný díl. Celkově tato série by dokázala v klidu stát i sama za sebe a to se musí ocenit. Vikingové se pro mě zkrátka stávají neuvěřitelným zážitkem, které každý díl jen víc a víc miluji. Jen škoda toho, že je Ragnar (sic hlavní postava s takovejma svinskejma nápadama) takovej uzavřenější a skoro to vypadá že víc prostoru dostává ten p*čus Horik, ale ok, respekt. Jinak perfektní. Jen epizoda Krvavý orel mohla být krvavější, i přes to, že je názorná dost. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2.série: **** Nevím jestli jsem si prostě zvyknul, nebo se autoři "dali dohromady", ale z Vikingů se stává sakra příjemná podívaná. Vše do sebe přehledně zapadá, děj odsýpá (ne jako trůny kde se prakticky hovno děje) a krom pár podezřelých zvratů (hlavně ten v poslední epizodě) jsem spokojen a natěšen na další řadu :). ()

Reklama

jh666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série Vikingů výrazně zvedla laťku. Jednotlivé díly jsou najednou mnohem zajímavější. Také všechny důležité postavy dostávají další vrstvy, což je dělá mnohem více reálnější. Mnohem zajímavější je dějová linka v Anglii, kde Ragnar konečně potkává někoho sobě rovného v podobě krále Ecberta. A jsem rád, za ten skok v čase, minálně kvůli Bjornovi. Jako dítě jsem ho jako jedinou postavu skutečně nemohl vystát. Teď je mnohem sympatičtější. 90 % ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak po opětovném zhlédnutí 1.série, tentokráte v necenzurované verzi na Netflixu, jsem se odhodlal k sérii druhé a rozhodně nelituju. Scénáristicky o level vejš než první série a i postavy tu jsou zajímavější, hlavně jarl Borg je skvělej. Pěkné 4 hvězdy a tentokrát další série bude bez váhání. (Netflix HD, orig.) ()

joker.george 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už jsem přišel na chuť i znělce, bitvy jsou pořád epické, ale nadále čekám na nějaký vydařený osobní duel, jaký byl například v epizodě Burial of the Dead, ale netrpělivost zatím ani zdaleka nepřevládá, na to ani není čas. S postavami jsem se sžil už dávno, ale stejně mě dokáží překvapit. To platí i o příběhu, jelikož si nejsem úplně jistý, kam povede jeho příští krok. A takhle mi to vyhovuje, a proto doufám, že to tak zůstane i nadále. (Netflix) ()

Galerie (257)

Zajímavosti (8)

  • Ve 2. sérii se objevuje reálná historická postava krále Egberta (Sean Tracy), který je v seriálu viděn velmi často v lázni, a to i při řešení státních záležitostí. To je i historicky potvrzený fakt, Egbert přijímal v lázni i důležité návštěvy. Byl také vynikající plavec. (Merenre)
  • 2. série se nejspíše odehrává v roce 796 n. l. V tomto roce totiž zemřela skutečná postava mercijského krále Offa. (ricky4)
  • Když Rollo (Clive Standen) přijímá posla, krvavý cákanec na jeho hrudi se v jednotlivých záběrech mění. (Geriel)

Reklama

Reklama