Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Uprostřed krize víry, důvěry a moci povstanou bratři proti sobě, věrní mění svůj plášť a objevují se nová spojenectví. (Netflix)

Recenze (49)

bearmeedek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě o něco lepší, než první řada, což nebylo jednoduché. Ale proteklo tu asi víc peněz, děj se neomezuje ničím. Bitevní scény vydají za několik různých historických filmů a brutalita obecně ještě přitvrdila. Jednotlivé postavy jsou opravdu výborně propracované, protože je prostě vidět, jak se vyvíjejí a vůbec není jisté, co udělají příště, takže umí překvapovat. ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle seriál - a předešlým tahle série - je něuvěřitelný žrádlo. Máme tu všechno, co miluju a co budou nejspíš milovat i naprostá většina chlapů. Jsou tu vikingové, je tu řádná řádka zdravýho násilí a hrubýho sexu, chlapský kecy, pomsta, pořádná muzika... do toho všeho fakt moc pěkně natočený (i barvy se tak nějak na své snivéautentičnosti umírnily). Je tu prostě skoro všechno, proč tenhle seriál jmenovat. A snad v celé sérii není jediný špatný díl. Celkově tato série by dokázala v klidu stát i sama za sebe a to se musí ocenit. Vikingové se pro mě zkrátka stávají neuvěřitelným zážitkem, které každý díl jen víc a víc miluji. Jen škoda toho, že je Ragnar (sic hlavní postava s takovejma svinskejma nápadama) takovej uzavřenější a skoro to vypadá že víc prostoru dostává ten p*čus Horik, ale ok, respekt. Jinak perfektní. Jen epizoda Krvavý orel mohla být krvavější, i přes to, že je názorná dost. ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vi-king! Je to výborně udělaný a správně usoudili, že už není třeba tlačit tolik do popředí zářivou modř Ragnarových očí. Ta taky umřela s první sérií. A proč to tedy nemám za pět? Těch intrik tady na mě bylo nějak moc. Fakt jimi tolik cloumaly ambice? Fakt se nám měli svým myšlením tolik podobat? Mám o tom pochybnosti, které vyjadřuji tou jednou chybějící hvězdičkou. ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jestliže jsem se v první sérii přiklonil k vyššímu hodnocení, tady to udělám naopak. Popravdě nevím, z čeho tu většina lidí tak uchcává. Druhá série má pomalý tempo, to, na čem by se dalo stavět - bitvy, ty jsou udělaný pořád precizně, ale bylo jich jako šafránu. Hodně mi vadí tři věcy. Za prvý, hodně často jsem se cítil, že sleduju telenovelu, sice dobrou telenovelu, ale pořád telenovelu. Těch vztahových linií je strašně moc. Za druhý, nejzajímavější mi z obou sérií připadají nájezdy, dění ve vesnici mě zase až tak nechytilo. Tady nájezdy na Anglii pořád jsou, ale ruku na srdce, ty počty...To by angličané museli být totální ubožáci, aby si nechali zabrat opakovaně království hrstkou vikingů. Naštěstí se jim to už v posledním případě nepovedlo a hned to vypadalo reálněji. A za třetí, nechápu přínos postavy kněze, ze kterýho se určitě stane obávanej bojovník. Nemám jeho postavu rád a scény s ním mě nudí. Doufám, že ho někdo brzy sejme. Jestliže první série končila dvěma slabými díly, tady to bylo naopak a poslední dva díly byly to nejlepší z celé série, takže doufám, že se v tom bude pokračovat. ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak po opětovném zhlédnutí 1.série, tentokráte v necenzurované verzi na Netflixu, jsem se odhodlal k sérii druhé a rozhodně nelituju. Scénáristicky o level vejš než první série a i postavy tu jsou zajímavější, hlavně jarl Borg je skvělej. Pěkné 4 hvězdy a tentokrát další série bude bez váhání. (Netflix HD, orig.) ()

Galerie (257)

Zajímavosti (8)

  • 2. série se nejspíše odehrává v roce 796 n. l. V tomto roce totiž zemřela skutečná postava mercijského krále Offa. (ricky4)
  • Skalní plošina, na níž Ragnar (Travis Fimmel) sedí v závěru epizody, se jmenuje Preikestolen, v překladu "Kazatelna". Nachází se v kraji Rogaland v jihozápadním Norsku a jde o jednu z nejnavštěvovanějších přírodních památek v Norsku. (Barghest)
  • Dle vědecké studie s počítačovou simulací byla mučící technika „Krvavý orel“ proveditelná a neznamenala okamžitou smrt oběti. Zřejmě byla opravdu používána. (Waclav7)

Reklama

Reklama