Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Uprostřed krize víry, důvěry a moci povstanou bratři proti sobě, věrní mění svůj plášť a objevují se nová spojenectví. (Netflix)

Recenze (49)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatímco první série byla taková lehoulince rozporuplná, tak ta druhá je totální nářez. Seriál se v mém pomyslném žebříčku oblíbenosti dotáhl snad lehoulince za Hru o trůny. Nádherná vikingská mentalita. Snad v každém dílu jsou obrovské zrady, které vedou ke kolosálním dějovým převratům. Nádherně natočené jsou i veškeré souboje a ke všemu je jich hromada. Neexistuje díl bez nich. Ten malý a nesympatický kokot s divným účesem konečně dospěje a přestane tolik kokotit. Na každý díl jsem se moc těšíval a už teď se nemůžu dočkat třetí série. Doufám, že bude neméně skvělá. Hodnocení zvedám na 4* a nechávám si minimální rezervu. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trvalo mi dlouho, než jsem se po vlastně nevysvětlitelné pauze k Vikingům zase vrátil a dneska vím, že to byl ten nejsprávnější krok. Ve šlépějích Game of Thrones tady máme totiž další věrohodný historický seriálový epos, který si s ničím nezadá a množství jeho obsahu není zrovna pro slabé povahy. A když z nejrůznějších zdrojů na internetu vídám a slýchám, k jakému masakru seriál dospívá v současné 5. sérii, mám o to větší chuť se k ní konečně probojovat. ()

Reklama

Sdoom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak po opětovném zhlédnutí 1.série, tentokráte v necenzurované verzi na Netflixu, jsem se odhodlal k sérii druhé a rozhodně nelituju. Scénáristicky o level vejš než první série a i postavy tu jsou zajímavější, hlavně jarl Borg je skvělej. Pěkné 4 hvězdy a tentokrát další série bude bez váhání. (Netflix HD, orig.) ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jestliže jsem se v první sérii přiklonil k vyššímu hodnocení, tady to udělám naopak. Popravdě nevím, z čeho tu většina lidí tak uchcává. Druhá série má pomalý tempo, to, na čem by se dalo stavět - bitvy, ty jsou udělaný pořád precizně, ale bylo jich jako šafránu. Hodně mi vadí tři věcy. Za prvý, hodně často jsem se cítil, že sleduju telenovelu, sice dobrou telenovelu, ale pořád telenovelu. Těch vztahových linií je strašně moc. Za druhý, nejzajímavější mi z obou sérií připadají nájezdy, dění ve vesnici mě zase až tak nechytilo. Tady nájezdy na Anglii pořád jsou, ale ruku na srdce, ty počty...To by angličané museli být totální ubožáci, aby si nechali zabrat opakovaně království hrstkou vikingů. Naštěstí se jim to už v posledním případě nepovedlo a hned to vypadalo reálněji. A za třetí, nechápu přínos postavy kněze, ze kterýho se určitě stane obávanej bojovník. Nemám jeho postavu rád a scény s ním mě nudí. Doufám, že ho někdo brzy sejme. Jestliže první série končila dvěma slabými díly, tady to bylo naopak a poslední dva díly byly to nejlepší z celé série, takže doufám, že se v tom bude pokračovat. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší série Vikingů a s tím kam se seriál ubírá, jsem si jistý, že tou nejlepší i zůstane. Stejně jako série první, děj je plný zajímavostí, zvratů a propracovaných bojových scén. Síla seriálu také tkví ve vztazích a skrytých ambicích hlavních postav. Spoilery-> Obzvláště bych vyzdvihnu úsilí Flokiho a Siggy neb to vypadalo, že zradí až do poslední chvíle a prokázali tak svou důležitost v seriálu. Dále jsem byl během série nadšený z Rolla a Bjorna, kteří zde byli nejsympatičtějšími hrdiny. Ženám jako vždy dominovala Lagertha a z Wessexu jsem si téměř okamžitě oblíbil krále Ekberta a následně vzájemný vztah mezí ním, Athelstanem a Ragnarem. 99% ()

Galerie (257)

Zajímavosti (8)

  • Ve 2. sérii se objevuje reálná historická postava krále Egberta (Sean Tracy), který je v seriálu viděn velmi často v lázni, a to i při řešení státních záležitostí. To je i historicky potvrzený fakt, Egbert přijímal v lázni i důležité návštěvy. Byl také vynikající plavec. (Merenre)
  • Když Rollo (Clive Standen) přijímá posla, krvavý cákanec na jeho hrudi se v jednotlivých záběrech mění. (Geriel)
  • Dle vědecké studie s počítačovou simulací byla mučící technika „Krvavý orel“ proveditelná a neznamenala okamžitou smrt oběti. Zřejmě byla opravdu používána. (Waclav7)

Reklama

Reklama