Reklama

Reklama

Epizody(11)

Obsahy(1)

Inspektorka s pomocí zaučující se kolegyně jdou opět po stopách neidentifikovatelného teroristy, kterému není možné změřit kriminální koeficient. Tentokrát ale není sám: na jeho stranu se přidává značná část obyvatelstva. Systém Sybil stojí před další velkou zkouškou. (Scalpelexis)

Recenze (17)

Zíza 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Něco se stane. Pak kecy, kecy, kecy, co se tváří, že jsou hrozně sofistikované, deep a vůbec pro nikoho kdo má IQ pod 120. Jenomže jsou to jen prázdném vzdušné zámky, ostatně jako celé tohle anime. Opravdu zajímavé to bylo až na konci, ale to asi jen 10 minut (konec 10. a začátek 11. dílu), pak zase kecy v kleci. Je to škoda. Sice jsem od toho nic nečekala (tedy až na Kógamiho, který beztak nedošel - alespoň ne osobně), ale i tak odcházím taková zklamaná, protože to v podstatě kopírovalo první sérii, jen to bylo víc prázdné a míň přesvědčivé (nemluvě o záporákovi/cích). ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Nechť mi někdo zkusí tvrdit, že druhá řada nevznikla výhradně za účelem zisku a strhnutí pozornosti na blížící se celovečerní film. Vznikla. Bohužel, již samotný opening s repetitivními scénami jako by naznačoval, že tvůrci ani zdaleka nevyvinuli snahu, aby se z druhé řady Psycho-Pass někdo posadil na prdel. To jediné, co se tvůrci oproti první řadě obtěžovali přidat, je znatelně více krve, ale ta je některým scénám spíše na škodu, než aby jim přidala na efektu. Zbytek je jen prakticky druhou iterací toho, co jsme již viděli v první sérii, a je navíc iterací s minimem kontinuity. Všichni vyšetřovatelé – Akane nevyjímaje – jsou opět hrozně paf z toho, že je některý člověk Sibylou nerozsouditelný, že opět chce zrušit Sibylu, že má opět kolem sebe armádu stoupenců, že ta opět vraždí nevinné civilisty… a tak dále; jako by si absolutně nikdo nevzal jakékoli poučení z první řady, jako by se první řada ani nekonala. Celé anime je zkrátka jen takovým prázdným opakováním již viděného s rádoby hlubokými kecy, jak správně ve svém komentáři zmiňuje Zíza; navíc je i opakováním chudým na zajímavé postavy – kromě Akane není o kom moc mluvit. Kógami se v druhé řadě prakticky nevyskytne, Ginoza všehovšudy za celou dobu seriálu prohodí asi tři věty a záporák Kamui již od svého debutu na obrazovce působí jako velmi pochybná, nevěrohodná napodobenina Makišimy, jíž také je; pokud jsem tedy o Makišimovi v první řadě prohlásil, že je to „nic moc záporák”, musí být čtenáři tohoto komentáře celkem jasné, co si v tom případě myslím o Kamuiovi. Že by alespoň audiovizuální stránka stála za to? Bohužel, změna animačního studia seriálu také neprospěla; kresba není tak detailní, propracovaná a oku lahodící jako v první řadě, na kvalitě animace se zjevně taky šetřilo, až by si člověk málem řekl, zda náhodou tato řada nebyla vytvořena před řadou první. Po všech těchto řádcích plných flusu se možná divíte, proč dávám druhé řadě jen o jednu hvězdu méně, když jsem ji prakticky celou sepsul od začátku do konce. Má odpověď zní takto: protože se jedná o kritiku relativní k první řadě. A přes všechnu kritiku se i v druhé řadě našlo pár okamžiků, které nebyly úplně marné; ba co víc, upoutaly mou pozornost! Proto tedy slabší dvě hvězdy. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už je to nějaká doba, kdy Kogami zabil Shoga a následně musel Kogami prchnout pryč z města, pryč ze země. Však Akane Tsunemori stále pracuje jako vyšetřovatelka, dostala sice nové naháněče a jednu mladou nahánečku a nová hrozba na sebe nenechá dlouho čekat. Autoři se tady podle mně pustili na tenký led, takže se nedivím tomu kritickému hodnocení. Nicméně se tady dost přitvrdilo, a to nejen fyzického násilí, ale spíš hodně toho psychického. Tsunemori zde dostává svého nepřítele číslo jedna, navíc Sybil má na své straně dokonalého vojáka. Ubyla však akce a hlavně bitky, něco málo na začátku a pak něco uprostřed (v tomhle ohledu hodně kreativní a taky dost drsný) no a to je vše. Ale neni to na škodu zatímco první série patřila Kogamimu, tak ta druhá patří Tsunemori, které zde prošla psychickým vývojem a už to neni tak hodná (byť se stále snaží všechny zachránit) navíc ten psychický tlak, je neúnosný. Ke konci sem si říkal, jestli neni psychopat, jeví ty známky. Seriál je výborný, hlavně v tom že je to prostě psychický teror, s minimem akce a s jednou docela děsivou postavu. Navíc to v té lékárně, to bylo podle mně totálně šílený. Opět žádný humor, to je k dobru, slušná animace a Sybilu po tomhle bych už chtěl zníčit, zabít, vyhladit. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Očekávání z prvé série zdaleka nebyla naplněna. I když hlavní hrdinka už se nám trochu vyvinula a nejedná tak vyjukaně, ze záporáka jsem trochu nesvý a zápletka, i když nabízí potenciál, tak se dlouho motá až dojde k zbrklému rozuzlení a zazvonil zvonec. Bohužel Psycho-Pass 2 se přestal zajímat o vedlejší postavy mimo jistého člena potírající zlo a nenabídl mě dostatečnou dávku napětí. Jsem mírně zklamán, všechno s ezdálo být najednou až moc uspěchané. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Oproti první sérii naprostá nuda, nelogičnost, postavy nezajímavé, zbytečně moc prázdných keců, prakticky nulové vyústění... 35% ()

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Nesdílím stejný názor jako většina, že 2. série za první drasticky zaostává. Na poměry Anime se pořád drží nad průměrem jak v psychologii, tak v zápletce. Když se zbavím předsudků, že charaktery v první sérii byly sympatičtější, tak jediné co bych vyloženě vytkl, je občasné nelogické jednání postav. ■ Potěšila mě Akane. Díky jejího chování a jednání jsem překypoval nadšením. Povedený upgrade oproti první sérii. ■ Psycho Pass 2 tratí na tom, že je s čím srovnávat a to s čím je srovnáváno, je prostě lepší. Věřím, že být to první série, tak hodnocení dosahuje vyšších čísel. ■ Velice mě zaujalo filozofování nad paradoxem všemohoucnosti. ()

Philcze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Napsal bych něco ve stylu, že bez Kogamiho je to poloviční. Tvůrci ale záplatují jeho absenci snad ještě psychotičtější zápletkou než v první řadě, navíc s přidanou brutalitou a de facto bez vaty. Parádní práce. UPDATE po finále: Takže to vypadá, že jsem měl ve finále přeci jen pravdu a byl to jen delší prolog k filmu. Jinak si totiž nedovedu vysvětlit zkratkovitost, nedořečenost a rychlé smetení pod koberec většiny dlouho budovaných linií. Poslední díl velkým zklamáním. Za to hvězda dolu, celá sezóna kolem 80%. ()

Starletka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to pravda slabší než první série, ale zas tak hrozné jak tady každý druhý uživatel píše to teda rozhodně nebylo. Postavy jak staré tak nové a především Akane jsou pořád zajímavé, jenom ty v pozadí nedostávají tolik prostoru, animace je stejná jako v první řadě, soundtrack jsem moc nevnímala, moc se mi líbil opening i ending. Druhá série nepřichází s ničím vyloženě originálním. Opět se řeší především morální otázky, celý Sibyl systém a jeho chyby, tudíž stejně jako předtím se zase hodně mluví a usuzuje, ale ne víc než dřív, a pak vždycky přijde nějaká akční scéna, tentokrát s pořádnou dávkou krve. Největší mínus vidím v nevýrazném záporákovi. 7/10 ()

Hees 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

VZUM druhá séria Psycho-Pass je naozaj kvalitný počin vtlačený do menšej porcie dielov ako prvá séria. Porovnávať, či hodnotiť hlavne túto druhú sériu? Ono druhá séria je o úplne niečom inom a to som veľmi rád. Viac sa sústreďuje na kritizovanie spoločnosti ako takej a vytvorí si malú "skulinku", ktorou sa na ňu pokúsi zaútočiť. Nové postavy už nie sú všetky až tak zaujímavé, ale príbehovo sa to snaží isť viac do hĺbky. O málo viac sa používajú dedukčné schopnosti jednotlivých "nahánačov" a inšpektorov. Ono kolektívna vina aj kolektívne rozhodovanie existuje takže Psycho-Pass 2 je výborná možnosť, ako si odpovedať na niektoré ťažké otázky o spoločnosti. (poznámka - kolektívna vina - prehra národu vo vojne a trpí celý národ). Kto má niesť zodpovednosť za kolektívne rozhodovanie? Výborne skúsilo toto anime si zobrať takúto tému za svoju a páčilo sa mi to. Plusom paradox všemohúcnosti. Urobiť "umelo" z tejto dvojky nekvalitné dielo len pretože jednotka bola kvalitnejšia nie je správnou cestou. Dôvodom môže byť veľa videných nových nie veľmi zaujímavých postáv a neobjavenie sa obľúbených postáv z jednotky. Príbehovou prepracovanosťou a schopnosťou prekvapiť diváka sa dvojka jednotke jednoznačne vyrovnala. Nový záporný hrdina Kirito Kamui presne pasuje do tohto vytvoreného príbehu. Dôvod prečo pasuje sa dozviete neskôr v príbehu a bude to obrovské prekvapenie. Nová inšpektorka Mika Shimotsuki je stelesnením správania sa človeka, ktorý nevie kam má patriť, má strach zo všetkého a najviac zo seba samého. (nehovorím, že je zlá). To sú dve najzaujímavejšie nové postavy. Som rád, že viac priestoru dostáva Jouji Saiga. Vedľajšie postavy dostávajú menej priestoru z dôvodu sa sústredenia celého anime na príbeh. Menej akcie toto nie je to totiž chlapský súboj dvoch zaujímavých hrdinov, ale prepracovanejší sofistikovanejší súboj Akane so všetkými ostatnými. Akane ako sa dalo od nej od začiatku čakať je proste "dobráčisko (ka) od kosti". Celé anime vlastne vsádza na to, že Akane sa nepoloží a keby sa položí to by bolo naozaj prínosné. Určite sa to oplatí pozrieť ono čakajte od toho niečo iné ako od jednotky a dostanete plnohodnotnú zábavu. Rozdiel je fakt v tom, že to nie je chlapský súboj na nože a je tam menej akcie. Samozrejme akcia niekomu môže chýbať, ale ja sa rád nechám utopiť vo filozofických otázkach a príbehových zvratoch. Uznávam však, že prvá séria bola lepšia, ale rozdiel medzi nimi nie je taký markantný (veľký). Skôr je rozdiel v tom čo chcela druhá séria povedať a o čom bola prvá séria. Neurazil by som sa keby spravia tretiu sériu. PS: sledujte s kým spáva Shion Karanomori ... heh ()

Saraph 

všechny recenze uživatele

Před sledováním tohoto anime se určitě připravte na opětovnou tunu keců o tom, co je morálně správné a geniální Akane, která dokáže uhádnout, že 302 je jen kousek přes 300. ()

Fordzy 

všechny recenze uživatele

NUDA. Oproti geniální první sérii, je tohle rádoby pokračování, jen stříknutí citronu do oka. 11. dílů je málo na pořádnou zápletku, takže se jen vytvořil nový záporák, který je vykradením charakteru záporáka z první série, prvoplánově se přidalo na krvi aby to bylo více "cool". Kougami radši utekl než aby se v tomhle ztrapňoval... Akane je alespoň pořád skvělá a jen díky vývoji jejího charakteru se má cenu na tohle dívat. Nové postavy nestojí za řeč. 40% ()

Terezinka198 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po letech jsem se konečně dostala k druhé sérii PP. První sérii jsem si hodně oblíbila. Tato druhá série jí směle konkuruje, ale nesoustředíme se jen na fyzické násilí, ale na psychický nátlak. Já osobně jsem byla ráda, že Kogami "zmizel" ze scény, nebo se tam aspoň tak často nevyskytuje. Nikdy jsem si ho neoblíbila. Chyběl mi Makishima, jako "záporák" (ne, já ho nevidím, jako špatného člověka, opravdu - byl můj oblíbenec spolu s Kagarim v první sérii), ale ten nový mu aspoň trochu konkuroval. Z nových postav jsem si rozhodně oblíbila Shoa. Původně jsem se bála, aby nebyl jen náhrada za mého oblíbence, ale naštěstí se tak nestalo. A Ginoza bez brýlí mě taky okouzlil. Žádný humor, jenom akce = výborně. Na víc, než na 4* to ale bohužel nevidím. PS: Sybila si zaslouží zničit! Ale bez ní by to už nebyla taková zábava. ()

fallanga 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bylo to kompletně jiné než první série, bylo tam několik chyb v ději, nové postavy celkem nudily (kromě nové slečny inspektorky), ale mělo to dobrou akci, bylo to brutální a nechutné. Děj sice měl několik chyb, jak už jsem řekl, ale celkově se mi líbil, byl zajímavý a ke konci se pěkně rozjel. Jenom škoda, že poslední díl zase zvolnil. Vůbec bych k tomu nebyl natolik kritický, nebral bych to jako pokračování, spíše jako nějaký spin-off. ()

dudo24 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Recenzia obsahuje jemné spoilery na prvú sezónu seriálu. Jediné čo druhá sezóna stratila je novota témy. Znovu prišla skúška dystopickej spoločnosti v podaní ďalšieho antagonistu a jeho špecifických metód poukazujúcich na nefunkčnosť a neférovosť rozhodovacieho systému Sibyl. Dá sa teda predpokladať všeobecná štruktúra deju len s obmenou v príbehu a postavách. Táto strata originality mi však nezobrala až tak veľa zo zážitku. Stále si anime zachováva všetky kvality z prvej sezóny. Mohol by som spraviť argument, že kvôli polovičnému počtu epizód nebol čas sa venovať do detailu niektorým aspektom kde by to možno bolo vítané. Napríklad, lepší vývoj postáv, ale na druhú stranu, necítil som, že to bolo potrebné. Alebo detailnejšie vysvetlenie toho ako záporná postava bola schopná robiť to čo robila. Vysvetlené to síce bolo, a necítil som, že by to uponáhľali, ale zase možno jedna dve epizódy navyše by tiež nespomalili zbytočne tempo a dodali by pre príbeh obohacujúce scény. Najviac sa dej sústredil na Tsunemori Akane, ktorá znovu nesklamala a veľmi ma tešilo sledovať ako čelí všetkým problémom. Stále, ako v prvej sezóne, platí to, že vyobrazenie spoločnosti a rozhodovanie postáv je podľa mňa veľmi rozumné a zasadené v realite, kde sa problémy nezjednodušujú, ale ponecháva sa im ich komplexné pôsobenie v celom systéme. Dávam horšie hodnotenie oproti prvej sezóne, kvôli už spomínanému stratenému wow efektu, ale anime je stále veľmi dobré. ()

Teelus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dvojka se nese plně ve stylu jedničky, což se nemohu rozhodnout, zdali je dobře nebo špatně. Resp. očekávala jsem nějaké navázání, ale zatím to spíš vypadá, že máme nového záporáka, ne zcela nepodobného tomu původnímu, nové případy a jediné, co se změnilo je stále více badass Akane, absence Kogamiho a na postu osiny v zadku vystřídala Ginozu protivná novicka, jejíž smrt je doufám nevyhnutelná, no a ze zmiňovaného Ginozy se až nečekaně stal náhradní sexoň série. UPDATE - po dokoukání musím poznamenat, že obava z přepraných ponožek po jedničce se z části naplnila. Ačkoli mne seriál stále bavil, jsem poněkud zklamaná, že se v podstatě nic tak zásadního nestalo a celé je to takové prázdnější. Akane je sice pro mne čím dál tím zajímavější hrdinka, ale ostatní upadají a nově příchozí spíš naštvou, než potěší. V celku je to ale dle mne rozhodně nadprůměrné anime. ()

Preslav 

všechny recenze uživatele

Neviem, s akou vymakanou a prekombinovanou zápletkou by mali prísť, aby to ľudí uspokojilo? Jednotka nastavila v zápletke, myšlienke a psychológii latku nesmierne vysoko, no napriek tomu v dvojke sa svojmu predchodcovi dokázali tvorcovia vo všetkých aspektoch minimálne vyrovnať. A to už je čo povedať. Samozrejme, že sa to podobá, veď ono s ničím úplne novým sa ani nedalo prísť. Ak by toto bola prvá séria, hodnotenie by to malo oveľa vyššie. Pre mňa rovnako dobré ako jednotka, devízu vidím v tom, že 11. epizód nestačilo na poriadne vykreslenie nových postáv, preto to pôsobí trošku uponáhľané a neucelené. ()

Woyczek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z Gina je konečně sympaťák - škoda, že měl tak málo prostoru. Nový zrzek v týmu je prima pošuk a do středu dění se konečně trochu dostává i náš slovutný profesor psychologie. Z hlavních antagonistů je jeden k sežrání, druhý mi lezl i se svou máti pořádně na nervy a kvůli němu to není plný počet. Díly s hacklými drony a přepadením lékárny jsou perfektní, nemohl jsem se při nich ubránit lehkému mrazení. No a závěr série je prakticky celý o filozofování na téma všemohoucnosti a příliš velkého šutru, který všemohoucí nemůže unést, což je pro mě osobně téma hodně blízké. ()

Reklama

Reklama