Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se začínající, avšak velmi ambiciózní závodní auto Blesk McQueen během cesty na velkolepý šampionát Zlatý píst neočekávaně zatoulá do ospalé Kardanové lhoty u Silnice 66, naučí se, že opravdová radost ze života se neskrývá za cílovou rovinkou, ale na cestě k ní. Auta ze lhoty, s nimiž se v průběhu svého putování napříč Amerikou seznámí, mu ukáží, že na světě existují i důležitější věci než trofeje, sláva a sponzoři. (HBO GO)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (966)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $120miliónovTržby USA $244,082,982Tržby Celosvetovo $461,983,149Tržby za predaj Blu-ray od roku 2009 v USA $15,001,908 //počet predaných kusov 336,558Tržby za predaj DVD v USA $326,670,241 //počet predaných kusov 22,804,178Tržby za predaj Soundtrackov v USA $51,800,000 //počet predaných kusov 205,000║ ...takže nakoniec z tejto rozprávky sa stal zlatý dol pre producentov __John Lasseter je fakt zázrak na poli digitálnej 3D animácie! /videl v kine: 95%/ ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Začátek byl úžasný, jako milovník automobilových závodů jsem si jej vychutnal, přesunutí hlavního hrdiny do Kardanové lhoty jsem rozdýchal a našel pár opravdu slušných momentů (debata o zrychlení)m jenže pak se příběh už jen táhne. Celá jeho řást, která se odehrává ve výše jmenované vesnici je sice plná zajímavých nápadů a pěkných odkazů, ale je příšerně nudná. Film se tam tváří jako snímek věnovaný převážně dospělým, ale zároveň se pokouší zapůsobit i na jejich ratolesti, což se mu ne zrovna daří. Když pak po úmorném čekání konečně dojde k vrcholnému závodu, je spíše zklamáním s naprosto dementním koncem plným moralismů, které ne vždy opravdu fungují - nechci používat slovo nikdy. Blesk McQueen je naštěstí klasickým hrdinou, který se snaží celý snímek táhnout až do zdárného konce, což se mu též daří jen částečně, postava je to sice zajímavá, ale příběh jí moc nenahrává. Oni jsou vůbec všichni hrdinové skvělí a snímek je plný neotřelých nápadů a myšlenek, bohužel jej kazí zbytečnosti... Prostě a jednoduše řečeno, ne, tohle se mi opravdu nelíbilo 30%. Schumi potěšil. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Na mnohých miestach nedotiahnuté a pravdu povediac, myslel som si, že sa nasmejem viac. To už tak býva. Filmy okolo ktorých sa robí obrovské boom sú po zhliadnutí niekedy sklamaním. Keby som od filmu nečakal nič, bol by som určite nadšený. Ale zase na obranu musím povedať, že doménou je tu jednoznačne grafika a efekty, Pixar nemá proste konkurenta Disney môže len tíško závidieť, ako im preberajú štafetový kolík. Guido a Mater to u mňa vyhrali a nebyť týchto dvoch bláznivých postavičiek, tak je to oničom. Príbeh a nápad má vsoje čaro a môžem povedať, že je asi najoriginálnejší zo všetkých animákov od Pixaru. Len tak ďalej! 80%. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Blesk McQueen pomalu startuje, Blesk McQueen se uprostřed závodu rozptyluje zbytečnými starostmi, Blesk McQueen sjíždí z dráhy a Blesk McQueen bourá, aby to všechno nakonec v posledním kole nějak zázračně dohnal. A tento film je jako Blesk McQueen. Většinu času balancuje na hranici mezi příjemnou poetičností a nežádoucí rozvláčností - je sice tlačen vpřed skvělou animací a kopou roztomile vtipných detailů, ale na vítězné projetí cílovou rovinkou to stále nevypadá. Zvrat nastane až v poslední půlhodině, kdy Lasseter konečně uvolní dosud zataženou ruční brzdu, nasadí smrtonostné tempo a naráz předhodí divákovi všechno, co od pixarovky očekává. Jenže zatímco při závodech je vítězství otázkou onoho projetí přes pruh se šachovnicovým vzorem, film to u mne vyhrává jen pokud mu jezdí na jedničku už od samého začátku. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si, že když jsem byl malej (á už je to tu zase...) měli jsme doma knížku od Disneye. Bylo to a modrym autě, kterýho jeden chlápek solidně zmasakroval. Samozřejmě to skončilo happy endem, ale ta knížka ve mě nechala hrůzostrašný následky :D Možná proto jsem s Autama tak otálel, ale to byla chyba! Neříkám, že je to to nejlepší co Pixar stvořil, ale ve srovnání s dnešníma animákama je to luxus. Tahle firma prostě odpráskla laťku pěkně vysoko na strom a jsem zvědavej co si pro mě (nás) připraví v dalším filmu. Hlavně ať to není další hrůzostrašná knížka mého dětství, pár jich ještě v záloze mám.... ()

Galerie (105)

Zajímavosti (75)

  • Když při závěrečných titulcích závodí Blesk (Owen Wilson) s Doktorem Hudsonem (Paul Newman), oba jedou směrem od klopené zatáčky. Vtom Hudson zahne doprava a sletí ze srázu. Když však vyskakuje zpět, jede přímo proti klopené zatáčce, přestože by ji měl mít po levé straně. (ELBobes)
  • Původní název snímku byl „Route 66“, ale tvůrci jej změnili, aby si film diváci nepletli se starším, stejně nazvaným TV seriálem. (imro)
  • Když se zblízka podíváte na jedno ze závodních aut, je bílé, má logo Apple a číslo 84. Jedním ze zakladatelů firmy Apple byl Steve Jobs, spoluzakladatel společnosti Pixar. 1984 je rokem, v němž společnost Apple uvedla na trh Macintosh. (contrastic)

Související novinky

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

24.12.2012

Vánoce bez pohádky? Nebojte, máme pro vás hned dvě. I když jedna z nich bude vlastně letní hit. Možná. Studio Disney původně chtělo uvést Planes, spin-off k pixarovských Autům, rovnou na DVD a blu… (více)

Adios, Hombre... :-(

Adios, Hombre... :-(

27.09.2008

A taky Luku, Butchi, Gondorffe či Johne Rooney. Paul Newman, jeden z největších sympaťáků filmového plátna vůbec a ikona své generace, dnes ve věku 83 let podlehl rakovině plic. Je zhola zbytečné… (více)

Čtyřka Pirátů přece jen bude

Čtyřka Pirátů přece jen bude

05.03.2008

Alespoň to tak vypadá podle plánů studia Disney na rok... 2011. Ano, zatímco my pořád netrpělivě vyhlížíme největší trháky léta 2008, Hollywood už plánuje premiéry na období, které nám připadá jako… (více)

Reklama

Reklama