Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se začínající, avšak velmi ambiciózní závodní auto Blesk McQueen během cesty na velkolepý šampionát Zlatý píst neočekávaně zatoulá do ospalé Kardanové lhoty u Silnice 66, naučí se, že opravdová radost ze života se neskrývá za cílovou rovinkou, ale na cestě k ní. Auta ze lhoty, s nimiž se v průběhu svého putování napříč Amerikou seznámí, mu ukáží, že na světě existují i důležitější věci než trofeje, sláva a sponzoři. (HBO GO)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (966)

castor 

všechny recenze uživatele

Jak pravil Jan Pinkava: "Pixar je mimořádný neochotou pustit do světa špatnou práci." Uznávám, že Pixar je mimořádně originální studio, ale právě ta brilantní originalita z dřívějších let mi u Aut znatelně scházela!! Ocenit lze zejména nápad oživit automobilový svět nebo ukázkové vykreslení kulis. Pixaru se podařilo vypíchnout celou plejádů citů a emocí u čtyřkolých hrdinů!! Klobouk dolů.. Ale co ten příběh? Velmi tradiční, neuvěřitelně předvídatelný, místy hodně nudný, uřvaný a mnohdy na hranici snesitelnosti.. a konverzační story není právě jízda pro děti!! Už v první třetině filmu musí být všem jasné, že to skončí jako moralita (i když docela dojemná).. přesto tvůrci vkládaji vtipy s velkou precizností (u mě bezesporu vede měnič pneumatik), na druhou stranu ale zapomínají, že technická stránka příběh neudělá!! Je mi líto.. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

A to jsem si myslel, že mě Úžasňákovi s Pixarem (a animáky obecně) definitivně smířili. Velebená Auta prokazují opak. Chápu sice, co se na nich všem tolik líbí, uznávám i naprosto neskutečnou úroveň animace. Přesto pro mě nějakých prvních čtyřicet minut (až do nočního dialogu Bleska s Materem) bylo velkým rozčarováním. Všechny ty figurky rychle mluví, jezdí, překřikují se a roztomile žvatlají na nejrůznějších stupních infantilnosti, ale opravdové gagy v mých očích chybí a jediné, co je zastupuje jsou milé detaily (ale že je veterán z Vietnamu jeep, to mi k radosti doopravdy nestačí) . Nějaké zázračné fóry (v tom smyslu, že je někdo zkonstruuje ve scénáři a ne že přijede Ferrari s hlasem Schumachera a autíčka začnou sladce padat na zem) nepřijdou ani posléze, ale při oprašování idejí krásného amerického maloměsta (uf) se alespoň projevuje Lasseterova režijní zručnost, který vydyndá emoci i z obyčejného ježdění aut za zvuků popíkového cajdáku. S příběhem z třetí ruky je to nekonečné pomrkávání bez opravdu účinných vtipů snadno zapomenutelnou záležitostí za 65%. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $120miliónovTržby USA $244,082,982Tržby Celosvetovo $461,983,149Tržby za predaj Blu-ray od roku 2009 v USA $15,001,908 //počet predaných kusov 336,558Tržby za predaj DVD v USA $326,670,241 //počet predaných kusov 22,804,178Tržby za predaj Soundtrackov v USA $51,800,000 //počet predaných kusov 205,000║ ...takže nakoniec z tejto rozprávky sa stal zlatý dol pre producentov __John Lasseter je fakt zázrak na poli digitálnej 3D animácie! /videl v kine: 95%/ ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Auta jsou pro mě v mnohém přelomový film. Teprve podruhé v historii jsem měl pocit, že NASCAR není nudná trapárna a úplně poprvé v historii u mě jméno Michael Schumacher nevyvolalo úšklebek. Navíc jde o jeden z mála případů, kdy český (a částečně slovenský) dabing předčil originál. A co má pro jistého místního zoufalce a zapáleného fanouška Porsche hodnotu ekvivalentní zlacenému stetoskopu - musel jsem uznat, že Porsche je fakt sexy;) Když to všechno spojíte se skutečně vypiplanou detailní animací (ta hra světel na karosériích...) a skvělými fórky nejen pro dětské publikum (jak jsme si u Pixaru za ty roky zvykli), můžete směle odpustit, že podobnou story jste v různých obměnách tak tucetkrát viděli, a můžete si vychutnat tu zábavu...od úderného muzikálního předfilmu One Man Band až do závěrečných titulků s parodií na Toy Story. 90% PS: Sally to tetování slušelo daleko víc než mnoha dnešním (zhusta) stádoidním slépkám, které na to leckdy ani nemají postavu. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Tak som si celý čas vravel, že to Dreamworks tento rok (Over the Hedge) s Pixarmi uhrajú aspoň na remízu. Oproti Incredibles rapídne ubudlo gagov, má to slabší rozjazd, menej akčné a vôbec ždímať s plechoviek emocie je trochu ehm "zvlášne". Ale záver ma TOTÁLNE dostal a presvedčil, že sa nepotrebujem celý čas popadať za brucho, aby sa dostavil pocit plnohodnotného filmového zážitku. Zaslúžených 5 bez ohľadu a (ne)prelomovosť animácie. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (75)

  • Cozy Cone Motel, který vlastní Sally (Bonnie Hunt), je stylizovaná verze skutečného Wigwam Motelu, který se nachází v Holbrooku v Arizoně. Nicméně tabule s nápisem „100% klimatizováno“ je převzata z jiného slavného motelu, Blue Swallow Motel, ležícího v Tucumcari v Novém Mexiku. Oba motely leží u Route 66. (ajaxx)
  • Jakmile Blesk McQueen (Owen Wilson) opraví silnici a rozsvítí se neony, jdou se všechna auta společně projet. V následujících scénách se silnice mění. Jednou má žluté pruhy a jindy je úplně černá. (Mr.Hudson)
  • I když většina aut v kreslených filmech má místo reflektorů oči, John Lasseter se rozhodl umístit oči na přední skla. Inspiraci přiznává ve svém oblíbeném krátkém animáku Susie – Malé modré kupé (1952). (imro)

Související novinky

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

24.12.2012

Vánoce bez pohádky? Nebojte, máme pro vás hned dvě. I když jedna z nich bude vlastně letní hit. Možná. Studio Disney původně chtělo uvést Planes, spin-off k pixarovských Autům, rovnou na DVD a blu… (více)

Adios, Hombre... :-(

Adios, Hombre... :-(

27.09.2008

A taky Luku, Butchi, Gondorffe či Johne Rooney. Paul Newman, jeden z největších sympaťáků filmového plátna vůbec a ikona své generace, dnes ve věku 83 let podlehl rakovině plic. Je zhola zbytečné… (více)

Čtyřka Pirátů přece jen bude

Čtyřka Pirátů přece jen bude

05.03.2008

Alespoň to tak vypadá podle plánů studia Disney na rok... 2011. Ano, zatímco my pořád netrpělivě vyhlížíme největší trháky léta 2008, Hollywood už plánuje premiéry na období, které nám připadá jako… (více)

Reklama

Reklama