Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se začínající, avšak velmi ambiciózní závodní auto Blesk McQueen během cesty na velkolepý šampionát Zlatý píst neočekávaně zatoulá do ospalé Kardanové lhoty u Silnice 66, naučí se, že opravdová radost ze života se neskrývá za cílovou rovinkou, ale na cestě k ní. Auta ze lhoty, s nimiž se v průběhu svého putování napříč Amerikou seznámí, mu ukáží, že na světě existují i důležitější věci než trofeje, sláva a sponzoři. (HBO GO)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (966)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Blesk McQueen pomalu startuje, Blesk McQueen se uprostřed závodu rozptyluje zbytečnými starostmi, Blesk McQueen sjíždí z dráhy a Blesk McQueen bourá, aby to všechno nakonec v posledním kole nějak zázračně dohnal. A tento film je jako Blesk McQueen. Většinu času balancuje na hranici mezi příjemnou poetičností a nežádoucí rozvláčností - je sice tlačen vpřed skvělou animací a kopou roztomile vtipných detailů, ale na vítězné projetí cílovou rovinkou to stále nevypadá. Zvrat nastane až v poslední půlhodině, kdy Lasseter konečně uvolní dosud zataženou ruční brzdu, nasadí smrtonostné tempo a naráz předhodí divákovi všechno, co od pixarovky očekává. Jenže zatímco při závodech je vítězství otázkou onoho projetí přes pruh se šachovnicovým vzorem, film to u mne vyhrává jen pokud mu jezdí na jedničku už od samého začátku. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Veľmi vydarený a určite aj najlepší animák za rok 2006.....................Soundtrack Randy Newman: 1. Real Gone - Sheryl Crow ,2. Route 66 - Chuck Berry ,3. Life Is a Highway - Rascal Flatts ,4. Behind the Clouds - Brad Paisley ,5. Our Town - James Taylor ,6. Sh-Boom - The Chords ,7. Route 66 - John Mayer ,8. Find Yourself - Brad Paisley ,9. Opening Race ,10. McQueen's Lost ,11. My Heart Would Know - Hank Williams ,12. Bessie ,13. Dirt Is Different ,14. New Road ,15. Tractor Tipping ,16. McQueen and Sally ,17. Goodbye ,18. Pre-Race Pageantry ,19. The Piston Cup ,20. The Big Race ()

Reklama

Divočák 

všechny recenze uživatele

Co je ten rozdíl, který dělá Pixarácké animáky o třídu lepší než všechny konkurenční? Proč je Hledá se Nemo tak populární, zatímco Příběh žraloka zapadl ve filmových dějinách? A proč Auta strčí třeba takové Roboty do kapsy? Je snad Pixarácký humor jiný? Možná. Rozhodně z něj ale sálá jakási něžná rodinná atmosféra, kterou třeba z Příběhu žraloka nikdy ucítit nedokážete. Je to snad úrovní jejich příběhu? To asi ne. O jeho originalitě tady padlo už spousta slov. Ale i tak má přece něco do sebe. Úroveň animace? Klasika. Tohohle trendu se Pixar drží už dlouho. Tak co tedy? Jednoznačnou odpověď neznám. Ale pokud chcete vidět kvalitní animák, Auta rozhodně nebudou jen zabitím času. ()

Happykubas 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle snímek má šmrnc!Chytrý, vtipný, nadupaný, originální!!!Co se týče animované tvorby - nezhlédl jsem lepší.Opravdu u mne tento film předběhl jak úspěšného Nema, tak veleúspěšné Úžasňákovi.Musím také pochválit herce, kteří propůjčili svůj hlas nablýskaným fárům, o něco méně lesklým starým cadillacům a náklaďákům, ale také rezavějícím a do šrotu patřícím "herkám" a jiným dopravním prostředkům, protože si myslím, že u animovaných filmů je dabing jednou z nejdůležitějších a k jakosti přispívajících, nebo v opačném případě škodících rysů samotného filmu.Tento film mnohé také přesvědčí, že bez strhujících hereckých výkonů není nemožné vychutnat si kvalitu dnešní světové kinematografie.Též je na tomhle filmu výjimečné, že je jako dělaný pro všechny generace, dovedu si totiž představit, že se na něho budou koukat děti a budou se u toho bavit, totéž dospělí, ale určite i ta starší část obyvatelstva, pro kterou to jistě bude překvapení, kam až sahá dnešní technologie.No, nebudu to už dál okecávat, i když si myslím, že u takového filmu je to potřeba a opravdu stojí za ten čas, co si pro něho uděláte.Končím.***** ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Je to len asfalt.“ – „Nie. Je to niečo viac.“ Čo chcete počuť. Pixar je Pixar. Po hračkách, vodných tvoroch či príšerách z vstavaných šatníkov, prišla rada na „obyčajné“ autá, ale to by nebol Pixar, aby do jednoduchého scenára neprepašoval výborné dialógy, vynikajúcu vizuálnu stránku, pôvabné postavy a decentne podané ponaučenie. Pixar je pre deti a dospelých to, čo už aspoň desať rokov nie je Disney Pictures. Farebné, nostalgické, vtipné, magické... a veľa traktorov k tomu (a vtipné záverečné titulky). AUTÁ sú venované pamiatke dlhoročnej šedej eminencii animovaného filmu, Joeovi Ranftovi, ktorý v roku 2005 zomrel pri dopravnej nehode. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (75)

  • Když se na začátku filmu Blesk McQueen (Owen Wilson) povzbuzuje, řekne také „rychleji a zběsileji“, což může být narážka na film Rychle a zběsile (2001) a jeho pokračování. (mar48)
  • Postava Sally (Bonnie Hunt) byla inspirována skutečnou osobou. Byla jí Dawn Welch, majitelka populární restaurace Rock Café, ležící u historické silnice Route 66 ve městě Stroud v Oklahomě. Welch koupila restauraci v roce 1993 a byla obhájkyní a propagátorkou udržení povědomí o Route 66 jako jednoho z historických míst. Dále se její aktivity zasadily o obnovu městečka Stroud, které trpělo úpadkem vinou stavby rychlostního obchvatu Turner Turnpike. Mimo jiné bylo také v roce 1999 těžce poškozeno tornádem a Welch tehdy sháněla podporu pro jeho zachování. Delší dobu také cestovala po mnoha státech USA a propagovala udržení Route 66 a „života“ na ní, až se jednoho dne usadila právě v městečku Stroud a koupila tamní restauraci. (ajaxx)

Související novinky

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

24.12.2012

Vánoce bez pohádky? Nebojte, máme pro vás hned dvě. I když jedna z nich bude vlastně letní hit. Možná. Studio Disney původně chtělo uvést Planes, spin-off k pixarovských Autům, rovnou na DVD a blu… (více)

Adios, Hombre... :-(

Adios, Hombre... :-(

27.09.2008

A taky Luku, Butchi, Gondorffe či Johne Rooney. Paul Newman, jeden z největších sympaťáků filmového plátna vůbec a ikona své generace, dnes ve věku 83 let podlehl rakovině plic. Je zhola zbytečné… (více)

Čtyřka Pirátů přece jen bude

Čtyřka Pirátů přece jen bude

05.03.2008

Alespoň to tak vypadá podle plánů studia Disney na rok... 2011. Ano, zatímco my pořád netrpělivě vyhlížíme největší trháky léta 2008, Hollywood už plánuje premiéry na období, které nám připadá jako… (více)

Reklama

Reklama