Reklama

Reklama

VOD (1)

Bylo nebylo....Žil kdysi jeden kupec, jehož nejmilejší dcera se jmenovala Kráska. Kupec přišel o vše během strašlivé bouře a jeho rodina byla zruinována. Jednoho dne ztracen uprostřed lesa objevil něco úžasného, hrad plný bohatství. Za utrženou růži pro Krásku, však obludné Zvíře požadovalo jeho smrt. Kráska se obviňuje za jejich strašlivé rodinné neštěstí a rozhodne se obětovat místo milovaného otce. Nicméně, to není smrt, která jí čeká v hradě Zvířete, ale spíše zvláštní magický život, radost a melancholie. Vyzbrojena jen svou odvahou a otevřeným srdcem, Belle triumfuje nad nebezpečím. Jak už to v pohádkách bývá, všechno dobře dopadne. Kráska se do zvířete zamiluje, princi se vrátí jeho původní podoba a budou žít štastně a spokojeně. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (311)

Psema 

všechny recenze uživatele

"To muselo dát práci, co? A přitom, taková blbost!" Máš pravdu, Simonko. Gans si hezky hraje s barvičkami a lavíruje na hraně opulentního a odpudivého kýče, úchvatně máchá kamerou a překvapuje víceméně povedenou trikovou omáčkou z ranku evropské Sněhurky a lovce. Jenže k čemu to, když příběh v kritických bodech nedává moc smysl (zamilovanost proběhla kde?), chemie je pod bodem mrazu (Cassel je v téhle verzi fakt odpornej slizoun) a poměrně vratká je i samotná konstrukce retrospektivního vyprávění, v němž se třepí motivy, ale nakonec zůstane adekvátně zakončený jen jejich zlomek. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Ďalší (márny) pokus aspoň sa priblížiť kvalite Herzovho klenotu. Na prvý pohľad je všetko v poriadku, "americká" réžia, lahodný vizuál, super hudba a fajn herci. Lenže čo z toho, keď niekto zabudol vystavať ústredný romantický motív? Zbližovanie panny a netvora prebieha tak, že v jednej scéne sa ho kráska bojí, v ďalšej je naňho drzá, potom mu dáva krámové hubové polievky a v nasledujúcej scéne už je doňho nepochopiteľne a bezdôvodne zamilovaná. Veľká škoda, že sa zabudlo na to podstatné. Veľké trikové finále už potom iba odzívate... ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Další z řady x-krát moderně přefilmovaných pohádkových příběhů. A další z řady těch, u kterých se to fakt nepovedlo. Nemastné, neslané, odvyprávěná jen kostra, která by ale zabrala tak polovinu stopáže, takže se musely navymýšlet hromady doplňkových pitomostí, aby to mohlo mít více efektů, bylo to více epičtější a trailery tak přitáhly lidi do kin. Nuda a nezajímavost, ačkoliv graficky to vypadalo hezky a než film by se to asi více upíchlo u kvalitní počítačové adventury. A ti animovaní bíglové už byl vrchol pitomosti. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že pro téma Krásky a zvířete mám slabost. Viděla jsem disneyovskou verzi, pak naše obě české, operu v Národním divadle a podle výpravnosti jsem čekala velký zážitek. V jistém smyslu mě toto nové zpracování nezklamalo, zámek a zahrada jsou nádherné a Vincent Cassel je prostě Vincent Cassel, hromdopole! Jenže v určitých chvílích (hon na laň) jsem si připadala jako v počítačové hře a víte vy co? Já nemám ráda počítačové hry. Navíc mi v příběhu chyběly (už to nakousla ti88na) emoce, podle jejich verze by Belle musela být jednoduché trdlo, aby naráz prozřela a řekla to, co řekla. Tolik jsem chtěla vyzdvihnout, že se tvůrci zaměřili na minulost prince a v jednotlivých sekvencích ukázali jeho život + rozvětvili kupcovu rodinu a tím tak mohli zdůvodnit štědrou stopáž, ale ten konec opravdu pokazil, co se dalo. První projekce 3,5*, později se ukáže. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Dějově je to zase něco jiného než starší verze od Cocteaua, Herze a Disneyho, což je fajn (obzvláště zajímavé mi tam přišlo, že tam ještě před Kráskou byla jiná žena). Za nejsilnější stránku této verze považuji úchvatnou výpravu a celkový vizuál, který je prostě skvostný, a film mě tím vyloženě okouzlil. Stejně tak kostýmy herců jsou nádherné. Celkově mi přijde, že je z toho filmu znát, že musel stát strašný prachy (na evropské poměry), a že vyloženě vyžaduje velké plátno v kině, aby se plně rozvinul do svých estetických kvalit. Co mi už přišlo trochu slabší, byla úroveň některých speciálních efektů, včetně samotné masky titulní postavy (která na mě navíc spíš působila jako legrační Kocour z Bulgakovova Mistra a Markétky). Rovněž mi nesedlo samotné obsazení titulních postav - Vincent Cassel mi zde ve svých 47 letech přijde pro roli zakletého prince příliš starý, a Léa Seydoux mi pro změnu nepřijde pro roli Krásky dostatečně atraktivní, s těmi svými věčnými kruhy pod očima a olbřímí mezerou mezi předními zuby. Jasně, je zajímavá, ale prostě podle mě ne typově vhodná pro takovou roli. (Bez zajímavosti mi ani nepřišlo, jak byla její postava emancipovaná a jak Zvířeti na začátku vzdorovala - možná o to víc se ale člověk na konci diví, kdy se teda vlastně stihla do Zvířete zamilovat). Za mě tedy nakonec spokojenost - a pocit, že je zde tento film mírně podhodnocený (aktuálně 62%). ()

Galerie (115)

Zajímavosti (4)

  • Scénář nevychází z předešlých adaptací, které stvořili Jean Cocteau a poté Walt Disney, ale z původního příběhu z roku 1740 od Madame de Villeneuve. (Gyorgy)
  • Snímek měl nesoutěžní premiéru v únoru 2014 na 64. ročníku Berlínského filmového festivalu. (Terva)

Související novinky

Hermiona a zvíře

Hermiona a zvíře

26.01.2015

Alenka v říši divů, Mocný vládce Oz, Zloba - královna černé magie... co hraná disneyovská pohádka, to obrovský hit, není tedy divu, že tenhle trend pokračuje. Už v březnu dorazí Popelka od Kennetha… (více)

Známe první novou bondgirl?

Známe první novou bondgirl?

10.10.2014

Zatímco agent 007 mění tvář jen jednou za čas, jeho dámská společnost je pokaždé čerstvá. A stejné to bude i ve čtyřiadvacáté bondovce, kterou začne Sam Mendes (Skyfall) točit už letos v prosinci.… (více)

Reklama

Reklama