Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Detektiv Thorne není žádný anděl - paktuje se zločinci, bere drogy a užívá si s prostitutkami. Jeho život se úplně změní, když na místě vraždy jedné z nich najde tajemnou skříňku. Po jejím otevření se s ním začnou dít podivné věci - vidí vraždícího muže bez tváře a strašlivé věci, které se mají teprve stát. Ocitl se navíc na strašlivém místě, které může být skutečným peklem. Je to skutečnost anebo zlý sen? Aby vyřešil případ, musí se postavit vlastním démonům - a aby unikl z pekla, musí získat zpět zlověstnou skříňku z rukou Pinheada, služebníka samotného ďábla. (SPI Film)

(více)

Recenze (196)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Pokud bych měl na pátý díl Hellraisera nahlížet v rámci hororového žánru, musel bych říct, že žádný velehit to není. Ovšem v rámci Hellraiser série je to rozhodně vysoký nadprůměr. Pravda, nemám moc co srovnávat. Jednička je naprosto vynikajicí, dvojka už o něco slabší, ale pořád výborná, trojka je průměrná, čtyřku jsem přeskočil a od šestky dál mně tahle série už absolutně nezajímá a nemám zájem vidět jakýkoliv následující díl. A jako samostatné dílo (navíc na video) je to taky zatraceně dobré a vlastně ani nevadí, že to s minulými díly nemá téměř nic společného a skvěle funguje samo o sobě. Pinhead se jen mihne (je tam max minutu, ale spíš míň), ale šlape to i bez něj. Příběh je dostatečně napínavý, atmosféra velice silná, Cenobité, když už se objeví, nepůsobí jako směšné komické figurky (právě naopak), herci byli skvělí (Craig Sheffer zejména) a Scott Derrickson už tenkrát ukázal, jaký talent v něm dříme. Pravdou tak zůstává, že tenhle díl by si klidně zasloužil kina, na videa je ho fakt škoda. Fakt je to hodně, hodně dobrej díl a já si ho užil. 75%. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Standalone Hellraiser, u kterýho se mi nekřivily prsty na nohou nánosem cringe a v mých očích promarněnýho potenciálu skvělýho loru. Fantastická atmosféra, kde jako by se smíchal Silent Hill s Fincherovým Seven, překvapivě dobrá hudba, zajímavej a napínavej scénář (skoro jako od Proyase) a konečně Pinhead dělající sám sobě čest a ne ostudu. Haluz dle mého gusta. ()

Reklama

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Kdyby člověk neznal název filmu a při té hrstce několika sekundových scén cenobitů náhodou vždy mrknul, ani neví že sleduje x-tý (přiznám se že nehodlám zjišťovat kolikátý v pořadí je tohle díl) díl Hellraisera. Po většinu času se to tváří jako schizofrenní krimi/ thriller a až závěrečná pointa trošku zažene hlad po původní "zločin/ trest" myšlence. Bohužel na víc než jen mdlé konstatování:"aha, hm, dobře.." nestačí. ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Mile rád nadhodnotím, protože si zdejší lehce nadprůměrné hodnocení tento kousek vůbec nezaslouží! Hellraiser: Inferno skvěle sednul do noty, protože maximálně zapadá do mé oblíbené žánrové skládačky. Většina by po předchozích počinech očekávala čistokrevný horor, ale zde se jedná o řádně temnou detektivku. S hororem se samozřejmě také koketuje, ale k tomu všemu přidejte nádech "mindfucku" a hutnou atmosféru. Z celé série Hellraiser zkrátka Inferno nejvíce vybočuje a právě to z něj dělá unikátní díl, který stojí za pozornost. Hlavní anti-hrdina je sice polda, ale je to zároveň narkoman, co se nebojí podvádět svoji ženu s prostitukami. I přesto, že je to mazaný detektiv, tak není zcela tradičně pojatý. Jedná se vlastně o takového hajzla se kterým to i jeho kolegové nemají snadné. Přítomnost cenobitů opět uhrančila, protože měli vskutku působivé zpracování. Hellraiser: Inferno bylo velmi milé překvapení, takže plnou palbu dávám opravdu s radostí! ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Bezkonkurenčně nejlepší díl ze všech Hellraiserů, které jsme viděl. Inferno konečně podává ve vizuálně líbivém stylu všechny neřesti a odpornosti světa Cliva Barkera. Scott Derrickson odvádí výbornou práci, kdy díky několika barevným filtrům a správnému střihu diváka dostává do velkého napětí a očekávání. Okolo jedné v noci sám doma jsme se opravdu dost bál... Pinhead nebyl nikdy děsivější a nebezpečnější než tady. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Příběh tohoto filmu je podobný příběhu knihy „The Ghost Downstairs“ od Leona Garfielda. (ČSFD)
  • Jedná se o první film série, který zamířil přímo do videodistribuce. (gogos)
  • Pracovní názvy filmu byly Hellraiser V, Inferno a také Hellraiser V: Inferno. (gogos)

Související novinky

Neo zastaví Zemi

Neo zastaví Zemi

31.08.2007

Ne, nechystá se pokračování Matrixu, v němž létající kungfista napodobí trik Christophera Reevea z prvního Supermana s obletováním Země takovou rychlostí, až dojde k jejímu zastavení. Řeč je o remaku… (více)

Reklama

Reklama