Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Belfastský detektiv Chester Campbell přijede do Birminghamu s pověřením vyčistit město od násilných pouličních gangů. (Netflix)

Recenze (92)

Matrinx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dlouho jsem neviděl nic tak dokonalého jako první sérii Peaky Blinders. Ideální poměr násilí (žiletky v čepicích jsou prostě cool, také jednu nosím, i když tupou) a romantických záležitostí. A když se to spojí v jedné scéně, je to vůbec nejlepší "Je krásné spolu mlčet, krásnější spolu se smát, nejkrásnější spolu vraždit" (upgrade Nietzscheho citátu). Navíc... je to také ideálně blonďaté, kouzelnější blondýnku snad ani najít nemohli. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Geniální kriminální seriál z mé nejoblíbenější éry, který mi tak dlouho utíkal, až jej musím dohnat co nejrychleji, už jen pro tu spoustu známých tváří, které se během všech 5 sezón mihnou. Annabelle Wallis naprosto úžasná svou krásou, svými přetvářkami mi ale začala lézt krkem. Ještě že je tu pan Murphy, který si pro sebe krade 90 % celého seroše. ()

Reklama

UhLee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série - (8/10). Začíná se to teprve pořádně rozjíždět, ale už teď musím ocenit kvality, kterými Peaky Blinders disponuje. Ať se bavíme o špinavé atmosféře plné popela, uhlí a prachu. Zapíjené je to plnými hlty whishey, nebo zapálenou cigaretou. Birmingham plný dělníků je zachycen opravdu přesně a autenticky. Cítíte se tam jako doma. Ani nemluvím o parádní hudbě, které vévodí Nick Cave s jeho parádním chraplákem. Zápletka není tak rozmáchlá, aby dokázala úplně uhranout, ale to provedení vezme dech. Cillian Murphy jako šéf tohoto gangu působí nemilosrdně a neohroženě. Jde vidět, že ho válka totálně změnila a podle toho se taky chová. Celá ta skvadra je prostě hrozně cool a badass. Jejich účesy a elegantní obleky ihned uhranou a divák chce nosit to samé. Jejich accect je už jenom perfektním dokreslením atmosféry, který když po nějaké době zase uslyšíte, tak pousmějete a uvědomíte si, jak skvělý je to seriál. Odolával jsem dlouho, ale konečně jsem k tomuto seriálu dokopal. Nelituju, ale hned to hltat taky nebudu.  Nejlepší epizoda: Episode 5 (S01E05) ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z první série Gangů z Birminghamu jsem hodně v rozpacích, zklamala mě. Nechytlo mě téma, prakticky všechno se točí kolem sázek a rodinných záležitostí, postrádám víc akce, víc emocí a hlavně napětí. Nenašel jsem si zatím cestu ani k hlavním postavám, Cillian Murphy je bezesporu dobrej herec, ale jeho postava působí v první sérii takovým chladným, až toporným dojmem. Beru to tak, že první série byla snad jenom taková seznamovací, poslední dva díly už byly přece jenom koukatelnější a zajímavější, tak doufám, že se to přenese i do série druhé. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

5.300 hodnotenie tentoraz bude patriť seriálovému hitu, ktorý pozná asi každý. Peaky Blinders, aspoň čo sa týka prvej serií ma nejak moc nechytili. Herci v pohode aj hlavne to prostredie a hudba zvládnuté skvelo, ale stále sa to nerozbehlo. Uvidíme, možno dám šancu druhej a ma to aj viac chytí. Mohli byť kratšie epizódy a viac akcie ako dialógov. Za mňa ale prvá séria čistý priemer. 3* ()

Galerie (99)

Zajímavosti (8)

  • V epizodě zazní úryvek písně „Come Josephine in My Flying Machine“ z roku 1910. Úryvek stejné písně zpívá ve filmu Titanic (1997) postava Jacka (Leonardo DiCaprio) Rose (Kate Winslet) a na konci filmu ji zpívá samotná Rose při čekání na záchranu. (FAITH.BABE)

Reklama

Reklama