Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Přichází dvacátá léta, byznys vzkvétá a zločinecký boss Tommy Shelby rozšiřuje svoje podnikání – a míří na nebezpečné území. (Netflix)

Recenze (75)

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dějově bohatší, atmosférou hutnější, hudebně na stejně úrovni dokonalosti, herecky rozšířenější o nové postavy ztvárněné kvalitativní špičkou (Hardy, Cole) s ustáleným pohledem na předešlé stálice (Neill, Murphy), nové Londýnské hřiště se špínou i důvody, proč se toto město stane střediskem světové kultury s přídomkem Swingující Londýn, charaktery jsou žiletkou rozpitvávány na dřeň více a více a člověk se kochá při větším poznávání svých oblíbených postav. Skvělé ponecháno, vkusně vylepšeno a s novými prvky utvořena kvalitní Britská odpověď na všechny zaoceánské zločinecké organizace. 9,5/10. ()

Terezinka198 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je pravda, že jsem se občas během této série i trochu nudila. Ale ta finální epizoda jim prostě vyšla na 100% dobře a zase mám chuť vědět, co bude dál. Je pravda, že první díl a pár dalších byly trochu víc ukecanější a občas to nudilo a dřelo to, ale ve finále to všechno dávalo smysl, akce tam bylo víc než dost. A poslední díl byl prostě "eňo ňuňo", jak má kolegyně poznamenala. Cillian Murphy opět nezklamal a já začala mít ráda trochu víc i oba jeho bratry. Stejně tak linka Polly a její syn byla zajímavá, takže i z Polly je teď pro mě úplně jiná postava, zajímavější, což je dobře. A taky tu úvodní píseň z hlavy nedostanu zase nějakou tu dobu. On a gathering storm comes a tall handsome man in a dusty black coat with a red right hand~. (Aneb když si sami vyspoilerujete, co vlastně znamená red right hand, protože vám jde na nervy, že vám nejspíš něco z historie utíká :D #IrskáLiterauraForTheWin překvapivě) ()

Reklama

peetrejr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sezóna za mnou a no....  opäť som to pozrel strašne rýchlo. Síce pri románikoch som niekedy až zatváral oči lebo ako sorry zasa spoiler - robenie starých ľudí nie je pre mňa. Ale tak celkovo sériu hodnotím predsa len nadpriemerne, aj síce kvôli pár "preklepom" alebo "chýb" to tolerujem. Prečo? No príbeh je super, postavy a ich charaktery sa pekne vypestovali od prvej série, len máme tu aj suchšie miesta. Tak ale dovolím si tvrdiť že pozerám fakt špičkový seriál aj napriek tým "maličkostiam". A dúfam že ma tretia séria nesklame tak ako ma nesklamali tie ostatné. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hrozně dlouho mi trvalo se dokopat k tomu, abych se k Peaky Blinderům vrátil, sednul jim opět na lep a dokončil je. První polovina druhé série mě při mém sledování na jaře vůbec nezaujala, jediným pozitivem byl příchod Toma Hardyho, jehož zdejší roli ovšem považuju za vůbec nejslabší v jeho jinak perfektním filmovém repertoáru. A fakt, že tady hraje proradného "záporáka", na tom téměř podíl nemá. Konec sezóny je ale už zpátky v suprových kolejích té první a s rozkoukanou třetí můžu konstatovat, že teď už mi to bude trvat maximálně měsíc, ne celý rok, než zhlédnu další sérku. [viděno na Netflixu] ()

Renfield 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stopáž každé epizody je skrze vyrovnanější prostor pro postavy využita na maximum. Jediným problémem je snad jen to, že ne každá z nich působí ve druhé sérii zajímavým dojmem, což platí překvapivě především o Polly, jenž má svůj silný moment až u telefonu s Campbellem. Ten v tomto ohledu patří na silnější druhou stranu a stává se dokonale slizkým záporákem. Společnost mu zde dělá samozřejmě Tommy, John a Arthur, který se stává tou nejzajímavější postavou vůbec. Život se má prožít, to ho charakterizuje, ne však zrovna kladně. Svou práci odvádí už v Edenu, aby v pozdějším boxerském zkratu udělal velkou chybu, kterou mu v silné scéně připomene matka umláceného... peníze holt nejsou řešením. Výborné herecké výkony platí pro všechny výše zmíněné, ovšem Paul Anderson je v roli Arthura neskutečný a dokáže stát po boku Cilliana Murphyho a Toma Hardyho, jehož židovskému gangsterovi Alfiemu Solomonsovi stačí malý prostor, aby každou ze svých scén ovládl. Výborně napsané dialogové výměny při schůzkách s Tommym či Italy zní od něj ještě přesvědčivěji (v případě, že stačí slovní vysvětlení), proslov nad obětovanou kozou je potom jedním z nejsilnějších momentů. Velmi zajímavě se jeví i další z nových postav, Pollyn nalezený syn Michael. A Tommy? Stačí zmínit závěrečnou epizodu, dokonaný úkol a především fantastickou scénu u vykopaného hrobu, jenž to vše ukončí. 85% ()

Galerie (56)

Zajímavosti (7)

  • Během plavby lodí hraje píseň „When Under Ether“ od PJ Harvey. (Duoscop)
  • V čase 45:52 natáhne Polly Gray (Helen McCrory) kohoutek své zbraně, ale v čase 46:27 má kohoutek opět nenatažený. (dc125)
  • Když sedí Arthur (Paul Anderson) ve 47. minutě u krbu, tak v některých záběrech drží sklenici v ruce a v jiných ne. (Duoscop)

Reklama

Reklama