Reklama

Reklama

Obsahy(1)

James Bond, agent 007, skončil aktivní službu a užívá si zasloužený odpočinek na Jamajce. Klid však nemá dlouhého trvání – objeví se totiž jeho starý přítel Felix Leiter ze CIA a požádá ho o pomoc. Mise na záchranu uneseného vědce se ukáže být zrádnější, než se na začátku zdálo. Bond se během vyšetřování dostane na stopu nevyzpytatelného zločince, který disponuje nebezpečnou a velmi ničivou novou technologií. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (8)

Trailer 5

Recenze (1 107)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Po projekci jsem tomu napálil plnou a spokojeně vychutnával dozvuky zážitku přeplněného testosteronem i adrenalinem, abych druhý den začal mírně váhat ve prospěch „objektivních poznatků“, že to má dost jalového záporáka a mnohdy až přehnaně urputnou snahu dotáhnou všechny linie z předchozích štací. Jenže tohle je láska, čistá a upřímná. Spectre mohlo být plnohodnotným epilogem a díky za to, že není. Daniel Craig si v No time do die došel pro komplexní rozlučku, která oplývá velkými emocemi, které se rvou o místo v divácké přízni s absolutně archetypální bondovkou ze staré školy, kde svou úlohu do puntíku plní právě výše zmíněný záporák s naprosto „full-retarted“ motivací a Q servírující hračky, kterým se o necelou dekádu dříve vysmíval. Fukunaga to láduje v neskutečném rytmu (ten tolikrát zmiňovaný výpadek tempa uprostřed filmu máte kde, vážení?) a všechno nechává běžet v naprosto vymazleném a kompaktním celku, kde není prostor pro vrcholy a propady, ale promyšlenou souhru citových výlevů a fantastické akce. T. C. může viset pod vrtulníkem a padá mi brada, ale když si potem a krví zbrocený Craig na jeden kamerový zátah vyšlápne schodiště, přičemž mu přihrává hřmotná Zimmerova hudba (opuštěný ostrov, hello Modern Warfare!), pořád vím, který agent s povolením suplovat buldozer, u mě bude už navždy nejvíc. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Mne to nepripadalo šokujúce. Pravdupovediac, ak by mi niekto povedal, aby som napísal zásadnú bondovku, aká tu ešte nebola, je slušná šanca, že by som zvolil práve takéto smerovanie ságy. Kvázi šokujúcejšie by bolo azda už len spraviť z neho gaya. Pravdupovediac absolútne si neviem predstaviť, čo za šialenstvo navrhoval pôvodne zvažovaný Danny Boyle, ale štúdio ho vyhodilo s tým, že to už by bolo príliš. Nechcem to každopádne zľahčovať ani (to už tobôž nie) znevažovať, pretože je veľký zázrak, že niečo také tvorcom bolo od štúdia umožnené. Veď čosi také sa v bondovkách ešte nikdy neudialo a že sa natáčajú fajnových 59 rokov. Zároveň to Danielovi Craigovi umožnilo dôstojný a nečakane kvalitný herecký výkon. Akčné scény sú výborné, aj keď si režisér vystrieľal akčné tromfy zo začiatku a až na jednu schodiskovo-tunelovú akciu si do finále nenechal nič závratné. Možno to ale bol umelecký zámer (v zmysle „neotravovať“ diváka akciou, ale emóciami). Tradičné trademarky série (silný záporák, perfektná kamera, bez debaty exotická výprava...) sú bez debaty na vysokej úrovni. Zrežírované to bolo možno lepšie, než si taký scenár zaslúžil (veľmi divný scenáristický kolotoč s Christophom Waltzom). ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Dějová revoluce v souvislosti s tímto Bondem rozhodně není sametová a musím říct, že ihned po konci mě napad i odpad, ale čím víc si zpracovávám v sobě to, co jsem před chvíli viděl, tím víc je mě jasný, že jsem dostal mimořádně silné emoce, kvalitní herectví a promyšlené civilní dialogy aniž by se ale ztratil šarm a sarkasmus, který dělá Bonda Bondema a samozřejmě i akční scény, například honičky mají velmi vysokou kvalito. Tohle je James Bond plný vnitřní bolesti, ale nádherný lidskosti a citu ve kterém se filmařům podařilo natočit nejen vizuálně akční pompéznost, ale i křehkost lidského srdce, který teda "craigovky" zdobily a odlišovaly od ostatních "bondovek" od začátku, ale tady je teda tento prvek dovedený k dokonalosti. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Ta ženská posila ve scenáristickém týmu je tam hodně cítit. Nejemotivnější bondovka, která ambiciózně uzavírá vývoj hlavní postavy a člověk na ni může vzít partnerku, které jinak bondovky nic neříkají. Není mi to proti mysli, ale ve výsledku mě to nechalo překvapivě chladným. Zbytek je krásně nasnímaná špionská dějová vata se slabým záporákem a pár výživnými akčními scénami (úvodní honička, přestřelka s Anou de Armas, jejíž postava by si zasloužila spin-off). ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Nikdo mu nevěřil, ale nakonec to byl právě Craig, který stvořil nejlepšího Bonda. Jeho agent 007 měl výhodu v komplexní sérii, která se nebála dát prostor pestré škále emocí a nečekanému vývoji hlavní postavy. Finálová epizoda je možná zbytečně dlouhá a nevýrazný záporák dává vzpomenout na nudné pomatence z let minulých, ovšem laťka pro dalšího nástupce leží zatraceně vysoko. ()

Galerie (175)

Zajímavosti (60)

  • Rami Malek se nechal slyšet, že pokud by jeho postavu vedla k teroristickým útokům ideologická nebo náboženská motivace, tak by roli nepřijal. (Duoscop)
  • Bondovky jsou tradičně kosmopolitními, velkolepými příběhy, a Není čas zemřít není výjimkou, štáb se tedy vypravil do Itálie (městečko Matera), Norska, Skotska a na Jamajku (poblíž Port Antonio). Jedna z klíčových akčních scén se odehrává na Kubě, ale ze zjevných důvodů – ať už politických nebo ještě výbušnějších – tuto lokaci nahradily kulisy v ateliérech Pinewood, postavené za pouhých sedm týdnů, pouhou polovinu doby obvykle potřebné k postavení tak rozsáhlého placu. „V podstatě jsme narvali to nejlepší z Havany na jedno místo,“ prohlásil se Mark Tildesley, zodpovědný za výpravu a vysvětluje, že zářivá barevná paleta filmaři postaveného městečka je přizpůsobena nočnímu natáčení v něm se odehrávajících scén. „Museli jsme jemně přepálit saturaci kulis, takže ve dne to působí trochu divně. Jakmile se ale setmí, vypadá scéna krásně.“ (MatyM)

Související novinky

Aaron Taylor-Johnson je údajně krůček od Bonda

Aaron Taylor-Johnson je údajně krůček od Bonda

19.03.2024

Hollywoodem občas kolují fámy, které nejsou nikým potvrzené, ale mluví o nich tolik lidí, že se považují takřka za pravdu. Nejinak je tomu při šíření skazek o tom, kdo by si měl zahrát příštího… (více)

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

Matt Reeves natočí minisérii o Busteru Keatonovi

Matt Reeves natočí minisérii o Busteru Keatonovi

21.01.2023

Zatímco pokračuje v práci na sequelu k jeho komiksovému Batmanovi, rozhlíží se mezitím režisér Matt Reeves (Válka o planetu opic) i po dalších zajímavých projektech. A jeden takový mu nyní právě… (více)

Blade našel nového režiséra

Blade našel nového režiséra

22.11.2022

Po pečlivém zvažování a hledání vhodných kandidátů na režii nového Bladea nakonec šéf studia Marvel Kevin Feige přece jen našel. Po odchodu Bassama Tariqa (Mogul Mauglí) a odkladu produkce tak práci… (více)

Reklama

Reklama