Reklama

Reklama

Agent 47 (Rupert Friend) není obyčejný člověk, představuje vyvrcholení desetiletí trvajícího tajného genetického výzkumu. Stojí na konci vývojové řady, jeho existence navazuje na čtyřicet šest předchozích klonovaných agentů obdařených neuvěřitelnou silou, rychlostí, vytrvalostí a inteligencí. Agent 47 je elitním a dokonalým zabijákem, který byl pomocí genetických experimentů vyšlechtěn jako dokonalý vražedný stroj. Jeho nadcházejícím cílem je korporace, která má v úmyslu zmocnit se vytvořeného genu a pomocí něj vytvořit armádu zabijáků, jejichž schopnosti předčí dokonce i vlastnosti agenta 47. Uspěje? Nebo se stane její kořistí a zdrojem další zkázy? Ve svém osamělém boji se 47 spojí s Katiou van Dees (Hannah Ware), mladou ženou, která je schopná zodpovědět většinu otázek týkajících se jeho původu a zároveň střeží tajemství umožňující odhalit a především zničit nepřátelskou spikleneckou korporaci. Vše směřuje k závěrečné epické bitvě, v níž proti nim stojí v čele armády protivníků lstivý John Smith (Zachary Quinto). (Cinemart)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (399)

klerik 

všechny recenze uživatele

K francúzskemu HITMANOVI môžeme mať výhrady, ale faktom je, že (vzhľadom na DOOM, MAX PAYNE či ALONE IN THE DARK) išlo o jeden z najlepších filmov podľa hry. A mal skvelú akciu. A tento nový Hitman je síce horšie natočený ale rovnako dobrý, navyše má lepšie obsadenú hlavnú úlohu. Nejde o nijak zvlášť osobitý film, ale do akčného priemeru sa v pohode zmestí (podobne ako pokračovania KURIÉRA, TAKENA či COLOMBIANA). Príbeh je tu sakramentsky jedndoduchý, ale to bol aj pri bourneovkách, akurát, že Bach nie je Greengrass. Pohodové akčné béčko, kde si nakladajú chlapíci v sakách... Kým pri KURIÉR: REŠTART chápem znechutenie publika, tu vôbec netuším, čo proti filmu niektorí majú... ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

A to jsem si myslel, že po trojice 96 hodin šílenější střih neuvidím a omyl byl teda pravdou. Do tohodle dílka se musel pustit minimálně sám střihoruký Edward a navíc musel bejt řádně zhulenej. Chvilkama mi to přišlo, že jsem někde na house párty, jak mi blikala obrazovka, navíc film, už tak slabé jedničce nesahal ani po kolena. Teď už je mi jasné, proč ho většina multikin, stáhla z programu už po 3 týdnech... ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Rupert Friend je sympatickej chlápek, ale na Agenta 47 se zoufale nehodí (nehledě na to, že mu tvůrci nepořídili ani pořádnou plešku). Film je klasickej béčkovej akčňák, kterej se hrou má společného jen málo, což by nutně nemuselo vadit, kdyby film měl aspoň trochu dobrej scénář. Koukat se na to dá, újma na zdraví nehrozí, ale je to zapomenutelné až běda. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jejdanánku, to bylo tupé. Ne že bych od podobného akčního filmu čekal nějaké filozofické úvahy, ale ono to bylo tupé i na tento druh filmů. Akce podaná mizerně, v střizích nebo blikání modrého světla. Příběh připomíná Terminátory jak z kopírky, včetně dilematu, kdo je hodný, a kdo zlý. Herci naštěstí jako geneticky upravení lidé nemusejí hrát, protože i toto nehraní jim činí nevýslovné utrpení. A koneckonců, stejně jsme se nedozvěděli, na co by té korporaci byli podobní agenti. Chtěli ovládnout svět? Chtěli je poslat na Blízký východ? Využít jako policisty v ulicích? Nebylo řečeno. Hlavně že byli ti zlí. Zachary Quinto se nějak nemůže zbavit své nálepky z Heroes, škoda. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

No tak to se podívejme! Hitman se po letech vrací a zkouší napravit tehdy promarněný potenciál. Zatímco herní série úspěšně kvete, tak ta filmové míří přímo do pekel. Zatímco první filmový pokus byl ještě tak nějak snesitelné béčko, kde selhávala především hlavní postava, tak zde pro jistotu selhává prakticky všechno. Co se Skipu Woodsovi nepodařilo zmrvit tenkrát dosral nyní. Příběh je naprosto stupidní, zápletka se vyvíjí tak přeskakujícím způsobem, až to bolí. Zatímco v začátcích máme typický "lovecký" film, tak v pozdější fázi dostáváme Terminátora, který se postupně změní ve výcvikový tábor alá Matrix, abychom nakonci ultimátní kotel všeho. Po herecké stránce stojí film od A do Z za hovno, akční stránka je tak přepálná, až to hezký není, smutný pohled je digitální efekty a z kamery se mi chce blít ještě teď. Čest filmu tak vlastně zachraňuje jen místy slušivé eRko, pár zajímavých momentů a myšlenek (americká ambasáda, diskotékový začátek), občasné pokuknutí po herní sérii a několik vcelku vtipných momentů (z nichž některé však patrně ani nebyly původem zamýšlené). Výsledek je tedy takový, že druhý Hitman je ještě větší sračka než ten první, ale vcelku bez větších problémů se to jedno shlédnutí dá v klidu překousnout. POdprůměrné 2* ()

Galerie (59)

Zajímavosti (8)

  • Agent 47 počas filmu jazdí na aute značky Audi RS7 2015 červenej farby. Vo filme je možné vidieť viac typov značky Audi (3 biele kúsky najluxusnejšej rady na začiatku) či Mercedes triedy G (auto záporáka Johna Smitha). (Kefas21)
  • Film sa natáčal v Nemecku a v Singapure. (Laslo)

Související novinky

Kdo se stane novým Hitmanem?

Kdo se stane novým Hitmanem?

11.01.2014

7 let stará adaptace videoherního Hitmana vydělala téměř 100 milionů dolarů (tj. čtyřnásobek svého rozpočtu). Timothy Olyphant se ale do jejího pokračování nikdy nehrnul a tvůrci dlouho zvažovali,… (více)

Rychlý a zběsilý agent 47

Rychlý a zběsilý agent 47

08.02.2013

Populární akční hra Hitman už se jednou na plátna kin podívala. Film Xaviera Gense s rozpočtem 24 milionů dolarů sice utržil téměř stovku, ale recenze byly odmítavé a fanouškům hry se film taky… (více)

Reklama

Reklama